Hojení jizviček u dětí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.11 15:28

hojení jizviček u dětí

Ahoj holky,
mám patnáctiměsíční holčičku, která nám o víkendu zakopla a spadla tak nešikovně, že čelem rozbila sklínku. Sklínka byla z teňoučkého skla a ještě v koupelně jsem cítila při omývání vodou jak sundavám z čelíčka zapíchnutej sřípek :(
Ranka není nijak velká asi 1 cm, stroupek včera odpadl, dcera je v pořádku, ale děsím se jizvičky, která jí tam zůstala..Máte někdo podobnou zkušenost ? Je šance že se jizvička ztratí ? Poradtě čím mazat aby se hezky zahojila.
Děkuji všem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
3.10.11 15:31

Náš malý měl sešitou hlavu-1steh.Byli mu necelé 2roky.Takže cca 2,5r zpětně :wink: Vidíš na fotce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
3.10.11 15:44

Ahoj. S hlavou zkušenost nemám - ale dcera si rozbila koleno, když jí byly tak tři roky - a jizvu má pořádnou doteď:( A mladší má zas na nožičce - a taky už jí tam tak dva roky straší:( Ale ejstli je to jen cenťáček, to nebude taková hrůza. V nejhorším si to dá odstranit nějakým laserem, až bude větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.11 15:58

na tý fotce bych to vůbec nepoznala :)Já právě vůbec netuším, jak je to s hojením u takhle malých prťousků, někdo tvrdí že se kůže teprve vyvíjí.. tak snad se nám to taky hezký zahojí. Dcerka je jak panenka, vyčítala bych si to do smrti :(

• Citovat
  • Upravit
17310
3.10.11 16:02
Anonymní píše:
na tý fotce bych to vůbec nepoznala :)Já právě vůbec netuším, jak je to s hojením u takhle malých prťousků, někdo tvrdí že se kůže teprve vyvíjí.. tak snad se nám to taky hezký zahojí. Dcerka je jak panenka, vyčítala bych si to do smrti :(

Jj,na holkách je to horší.Ono to takhle moc vidět není,musíš blíž hledat :mrgreen: Je to dost vidět když se opálí :nevim:

Až se tam udělá stroupek tak promazávat vazelínou nebo infadolanem.Hlavně nestrhávat ten strup :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.10.11 16:54

tak já mám na obličeji dvě jizy z dětství, teda mně bylo „už“ 6 a asi 7 let… Jednu mám u oka, ta je poznat díky tomu, že mi tam neroste obočí a druhá na bradě je znát víc, ale nikdo na to blbě nečučí, takže na první pohled to asi taky vidět není… Zajímavý je, že jizvy po artroskopii kolene, kterou mi dělali v 15 už skoro nenajdu ani já… 8-o ty zmizely úplně, ale na té bradě se mi udělala pidi keloidní jizva, tak proto to je vidět, mám k tomu sklony po mamce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
3.10.11 19:49

Ahoj, když byla dcera po operaci, tak jsme jizvičku mazaly mastí Contractubex a několikrát denně masírovaly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
3.10.11 23:35

Tak naše malá spadla asi kolem toho roku a půl, no myslím že to bylo loni v létě a měla asi 1cm jizvičku pod očičkem, také jsem si to moc vyčítala a hlavně tatínek byl z toho na měkko :lol: , ale teď tam skoro nic nemá, jde to vidět jen z blízka. Já myslím, že to bude dobré, navíc si na to časem zvyknete, tak vám to ani nepřijde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 11:21

tak snad to bude dobrý, zatím má ofinku tak není nic vidět.
Pro jistotu zkusím občas promasírovat a promazávat.
Děkuji za příspěvky :)

• Citovat
  • Upravit
8petule8
5.10.11 15:31

Až se to trochu zhojí zkuste to mazat hemagelem a hodně masírovat, třeba v teplé vodě při koupání. Víc to jizvu prokrví a líp se pak vstřebá. A krýt před sluníčkem, protože to jizvy zvýrazňuje :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák