Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Třepu se z toho ještě teď. Prcek v noci skoro nespal, bolelo ho bříško, takže jsem byla ráno dost unavená… Asi od půl noci byl se mnou na manželské posteli… Ráno byl uprostřed a vypadal, že každou chvíli usne, na kraje vždycky sroluju deku ať nepřepadne… A já na chvíli neudržela oči, najednou se ozval pád a křik, vystřelila jsem z postele jako nikdy a hned jsem ho zvedala a utěšovala, za chvíli už neplakal… Sesunul se i s polštářem, ale hlavičkou byl na koberci, na hlavičce na boku má bouli a na čele něco červeného, jakoby odřeninku z koberce… Hned po pláči se už usmíval, dělal paci paci a lozil a pak asi za půl hodiny usnul - ale opravdu v noci nic moc nenaspal a byl unavený… Holky porraďte
Mám s ním někam zejet? Nebo stačí ho kontrolovat? Nevadí,že usnul?
No kontroluj mu zorničky, jestli se nerozšiřují a reagují. Potom by taky neměl blinkat… Kdyby měl hodně rozšířené zorničky, tak bych jela na pohotovost…Snad to bude v pohodě. Mně malej taky spadl ze sedačky a naštěstí mu nic nebylo… ![]()
Můj 11m syn mi spadl z postele na parkety dneska ráno… Brečel, nic mu není, jen má na hlavě bouli. Sleduj mu zorničky, jestli je má stejné, zukus ho aspoň hodinku udržet vzhůru a sleduj ho, jestli se nebude chovat divně. Pokud by už byl hodně přetažený a brečel únavou, tak bych ho dala spát. Nikam bych nejela.
Já jsem syna teď uložila, byl už unavený (jako normálně).
Niki, mě takhle spadla půlroční dcerka z gauče na koberec, naštěstí bez boule, odřenin. Volala jsem dětské a ta mi pro jistotu doporučila jet na pohotovost, myslím, že za ten klid to stojí. Já se bála, aby malá neměla třeba neco zlomeného…
Ahoj, mě malý poprvý spadl ve 4m, taky nic příjemnýho to nebylo a takových pádů ještě bylo a bude, ještě dnes ač mu jsou skoro 2 roky při skotačení na posteli letí na zem, tuhle hodil krásný záda s pěknym řachnutim do hlavy, no, už nejsem tak vystrašená, chvíli brečí a pak zase řádí jak černá ruka. Boule a modřiny jsou na denním pořádku. Pokud reaguje normálně a normálně se chová, tak buď v klidu. Už se mi i stalo, že sletěl z lavice na dlažbu, to jsem teda měla pěkně nahnáno, ani nevim jak se to seběhlo, ale byl v pohodě, sednul si blbě na kraj a dělal kraviny.
Právě, že ještě spí, chodím za nim co deset minut a sem tam ho na půl probudím, jestli je ok… To jsou nervy… Strašně si to vyčítám, vždycky na to dávám pozor a teď jsem to neuhlídala ![]()
Já bych ho jen kontrolovala… Sesunul se na koberec, ten to dost ztlumí a ještě s polštářem… Neboj ![]()
taky jsme spadli, je to tři týdny a jenom jsem na něj kukala, ale byl v pohodě, neboj, myslím, že snad každou maminu vystrašil první pád miminka
![]()
ahoj, pokud to bylo jak pises, staci kontrolovat, nesmis ho nechat spat dyl nez dve hodiny a po probuzeni zkontroluj, prohmatej telicko, myslim ze bude vse oki ![]()
Takových pádů ještě bude… Ten první je vždycky nejhorší (teda jako pro rodiče…
Aspoň mně to tak připadá.Nám malej poprvé spadnul když mu byly necelý 3 měsíce… Pak teda dloooouho nic (stěhovali jsme se a měli jsme jen matrace na zemi, tak ani neměl odkud padat) a pak párkrát zbuchnul, dělal kraviny a pak je to dřív jak na nový boty… Jen ho kontroluj, jestli se chová normálně, já naposledy, když malej spadl a praštil se do hlavy, celou noc nespala (myslim teda toho staršího
), ale to šel, blbě dupnul a praštil se do hlavy o beton
Sice pak řval, ale to proto, že jsme ho hned jak spadl vzali pryč z parku a on tam chtěl zůstat…
ale jinak byl v pohodě, nic mu nebylo… ![]()
Niki22 píše:
Třepu se z toho ještě teď. Prcek v noci skoro nespal, bolelo ho bříško, takže jsem byla ráno dost unavená… Asi od půl noci byl se mnou na manželské posteli… Ráno byl uprostřed a vypadal, že každou chvíli usne, na kraje vždycky sroluju deku ať nepřepadne… A já na chvíli neudržela oči, najednou se ozval pád a křik, vystřelila jsem z postele jako nikdy a hned jsem ho zvedala a utěšovala, za chvíli už neplakal… Sesunul se i s polštářem, ale hlavičkou byl na koberci, na hlavičce na boku má bouli a na čele něco červeného, jakoby odřeninku z koberce… Hned po pláči se už usmíval, dělal paci paci a lozil a pak asi za půl hodiny usnul - ale opravdu v noci nic moc nenaspal a byl unavený… Holky porraďteMám s ním někam zejet? Nebo stačí ho kontrolovat? Nevadí,že usnul?
Ahoj, já bych zatím nejezdila, stačí kontrolovat, jestli nezvrací, kontrolovat zorničky, aby nebyly moc rozšířené. Nevyčítej si to, to se prostě stává. Mně se malá v 5m vykutalila z tašky do kočárku, když jsem ji nesla, naštěstí to bylo jen tak 15cm, ale boule a řev byli. Taky jsem byla vyjukaná, dodnes vůbec neví, jak se jí to povedlo.
Určitě to bude dobré, počkej až se prcek bude učit stát a chodit, to těch pádů a bouchanců bude(vím, o čem mluvím, malé je 9,5m a už pár týdnů zkouší chodit a ne vždy to vyjde:-). A taky ne vždy to uhlídám
nevycitej si to, takovych padu jeste bude. take mam 7 mesicniho a spadl uz 2× z postele a jednou ze tretiho schodu, jak se otocim, hned leze nahoru.
breci hlavne proto, ze se lekly, jasne ze je to i boli, ale klid, urcite to bude OK
Taky už máme za sebou jeden pád
. Spadla mi při teplotách těsně po usnutí a hned po pláči usnula znovu. Pokud nemá bouli na spánku, ale jen na čelíčku, tak by to neměl být žádný problém, zvlášť pokud spadl z postele na koberec. Kontroluj mu alespoň jeden den zorničky. Jinak naše doktorka to chce vždy nahlásit a podle popisu si to buď zkontroluje sama nebo tě pošle napohotovost nebo to nechá na tobě. Ať je bobkovi co njdřív lépe
.
Kontroluju ho co 10.min tak snad mi nic neunikne, za chvíli ho probudím a zkontroluju očka atd… Teri bouli nemá na spánku, ale asi 4cm nad ouškem.
Tak se raději domluv s doktorkou. Třeba to nic nebude, ale naše doktorka chce všechny boule kolem spánku vidět a podle toho se rozhodne dál.