Boule na hlavě u 11měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
963
9.9.11 11:19

boule na hlavě

Ahojda maminy,

mám doma téměř 11-ti měsíční dcerku. Zkouší se už občas při obcházení nábytku a postýlky pustit a dělat kroky. dneska jsem ji musela dát do cestovní postýlky, aby si hrála, protže nám přivezli balík. Než jse stačila balíček převzít, hodila šipku hlavou přímo na poměrně dost velkou tamburínku od chicco, co má jako nejoblíbenější hračku. Naběhla nám na levém boku hlavičky boule, jak hrom. Neblindila, nic, jen ta boule. Ještě se nám to nikdy nstalo, tak jsem docela vystrašená a chtěla jsem e zeptat, jestli je to nutný nějak řešit. Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
9.9.11 11:41

Ahoj já mám 9měsíční holčičku a tudle obcházela nábytek a spadla.Měla bouly ale ne nijak velkou.Hlídala jsem ji,nedávala jsem ji spát a hrála si normálně a všdchno tak jsem to už neřišila.Tak bych ji pozorovala,a snad to nebude nic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
9.9.11 11:42

Neboj, bouli nezamačkávej, nech jí to být. Bude to teď dost časté :wink:
Jestli nespadla z nějaké výšky (říká se, že pokud dítě spadne z výšky jako je jeho vlastní, je to relativně ok), byla bych v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.9.11 11:49
janinkaz píše:
Neboj, bouli nezamačkávej, nech jí to být. Bude to teď dost časté :wink:
Jestli nespadla z nějaké výšky (říká se, že pokud dítě spadne z výšky jako je jeho vlastní, je to relativně ok), byla bych v klidu :hug:

No, spadla jen ze své výšky, bohužel mi hodinu po tom usnula, byla už 5,5 hodinky vzhůru a usnula při hraní v postýlce. Mám jí na monitoru a chodím kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
9.9.11 11:52

No, to bude dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.9.11 11:54

Chm. Majda posledně běžela z kopce, zakopla, ubrzdila to kolenem, čelem a nosem. Silniční lišej jak vyšitý, jasně jí to trochu oteklo.
Nohy a hlavu má věčně omlácené, já už to neřeším, pokud to není vyloženě úraz že by sebou práskla ve velké rychlosti hlavou o hranu obrubníku a tak…

Myslím, že to nic nebude a že bude ještě mnohem hůř, tak stres pošetři na zítřky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
9.9.11 12:00

13ti měsíční syn teď taky padá pořád na hlavu. Už si začal být až moc jistý na nožičkách a teď 2 dny za sebou. Nejdřív sebou praštil o zem a ze strany hlavy boule a včera se uhodil o poličku a má bouli na čele. Vždycky si popláče, spíš myslím, že z leknutí a zas rejdí dál. Ale jsou to šoky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.9.11 12:11
dleire píše:
13ti měsíční syn teď taky padá pořád na hlavu. Už si začal být až moc jistý na nožičkách a teď 2 dny za sebou. Nejdřív sebou praštil o zem a ze strany hlavy boule a včera se uhodil o poličku a má bouli na čele. Vždycky si popláče, spíš myslím, že z leknutí a zas rejdí dál. Ale jsou to šoky. :roll:

To mi povídej. Na to, že sebou hrcne, to jsem si zvykla, ale bouli jsme nikdy ještě neměli, prostě novinka. Nejen pro mě. Malá z toho byla dost paf. Pak se bála i chodit, jen lezla. To je tak, když si roztahá hračky, a pak na ně spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
9.9.11 12:36

Honzík cca ve 2 letech otvíral dveře od koupelny, v ruce držel zavřenou borovou šišku a jak dveře povolily, tak vypadl a spadl hlavou přímo na tu šišku. Boule obrovská a vzhledem k tomu, že to bylo při večerní hygieně, tak už moc nešlo pozorovat, jestli v důsledku toho neusíná. Jeli jsme tenkrát na pohotovost, tam ho vzali na rentgen, jenže jak byl v šoku, tak strašně vyváděl a navíc mě s ním nepustili, neb jsem byla těhotná… Takže sebou tak mrskal, že snímek nebyl průkazný, ale měli podezření na naštíplou lebku. Nicméně s tím nic nedělali, nechali nás tam přes noc na pozorování, ale to probíhalo tak, že ho vzali na JIP pokoj, chtěli mu dát jakýsi monitor na prst, ale to nesnesl, tak ho tam jen nechali ležet, mě u něho sedět, než usnul a o půlnoci mi ho přinesli na normální pokoj, kde jsme pak oba jakž takž spali, tudíž pozorování nic moc. Ráno nás pustili domů.

proč to píšu je na ukázku toho, že odborníci s tím taky nic neudělají… jestli usnula v době, kdy by už stejně spala normálně, tak to nic neznamená a jestli se pak bude chovat normálně, neblinkat, nepadat, tak bych byla v klidu. :wink: To je fakt hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.12.11 09:01

Boule na čele

Ahoj holky, já vím, že je štědrý den, ale jestli tu je některá z vás a má zkušenost, tak prosím napište. Ve středu mi malá spadla na hlavu – šla v kuchyni, a najednou se zakopla o vlastní nohy a práskla čelem do dlaždiček. No, řvala asi minutu, ale vyrazila jí¨pěkná boule. Ale nic jí nebylo, zase si normálně hrála, nezvracela, reagovala, tak jsme nikam nejeli. Ještě dnes má na hlavě bouli(už trochu menší) ale začíná se barvit – byla modrá, teď je fialovo růžová… Je to normální? já totiž netuším, jak dlouho boule bývá ani jak vypadají modřiny a jak se barví, protože když jsem je mělajá, tak jsem to nikdy nepozorovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
24.12.11 13:43

Já bych to neřešila, pokud se dítko chová normálně. Boule se zbarvuje podle mne taky klasicky. Syn (10 měsíců) má teď na hlavě taky malou růžovou bouli.

• Citovat
  • Upravit
648
24.12.11 14:41

No ta jestli spadla ve středu a do dneška jí nic není tak už je zbytečné někam jezdit,a kté barvě mělas někdy modřinu?jak se krev rozpadá a vstřebává tak mění barvy od černé až po světle žlutou .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.12.11 23:25
martina75 píše:
No ta jestli spadla ve středu a do dneška jí nic není tak už je zbytečné někam jezdit,a kté barvě mělas někdy modřinu?jak se krev rozpadá a vstřebává tak mění barvy od černé až po světle žlutou .

No modřiny jsem samo měla, ale nikdo jsem je moc nepozorovala co se týče barvy. Nebo si to aspon nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
24.12.11 23:38

mě říkal na chyrurgii, že akorát hlídat, jestli nezvrací.To by byl otřes mozku.pak do nem.Jinak , když půjdete k doktorovi, tak udělá rentgen hlavy a baterkou jí prohlídne očíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
24.12.11 23:41

NEBOJ jak jsem psala pokud je doted v pohodě tak už není co řešit,já mám zrovna ted na tváři modřinu (synátor mně praštil kostou tak šikovně že mi málem vyrazil oko :( )a je krásně fialovočernozelenožlutá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák