Co dát na spáleninu?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3211
17.8.11 21:38

Co dát na spáleninu?

Hezký večer :kytka: Byla jsem šikovná a vylila jsem si horké uvařené jablka s pudinkem na ruku do ohybu a je to tam hodně… Manžel teda zaragoval rychle a do teď jsme na to poustěli studenou vodu a teď mám na tom mražený. Co na to ještě doporučujete? Vím o pantenholu bohužel doma ho nemám ale manžel s tchýní mě tlačí co nemocncice což se mi nechce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19976
17.8.11 21:39

fenistil nebo hemagel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
17.8.11 21:40

Ahoj-bílý jogurt nebo tvaroh-zaručený. Přeju brzké uzdravení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
17.8.11 21:47

Kalciovou mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.8.11 21:48

do nemocnice určitě :think: popálenina se ještě 48 hodin prohlubuje tak bych neriskovala…později červenou indulonu

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.8.11 21:50

jestli to je větší než 5×5 cm a nebo hlubší (puchýře,nebo strhané puchýře ) neváhala bych a jela na popáleninové centrum vinohrady (koukla jsem ,že jsi z prahy

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.8.11 21:51

http://bolito.cz/…i-pomoc.html a pár rad od odborníka

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
17.8.11 21:53

chladit klidně hodinu a až pak do nemocnice ;)

jinak mražený - máš pod tím hadr nebo něco, aby to „nespálilo“ tu kůži ? mražený je nejlepší, bo každá voda je jinak studená…

a taky bych radši jela. puchýře nestrhávat, nepropichovat.. když nechceš na noc, ráno si určitě dojdi

• a později natírat sádlem ;) nejlíp doma vyškvařeným.. ale bacha, nesmí to do živého.
  • Citovat
  • Upravit
12300
17.8.11 21:56

Pokud ej to nějak víc tak bych frčela do špitálu. Pokud ne tak se mi osvědčil sudokrém co je miminkům na prdelku proti opruzení. Je tam napsáno, že je to i na spáleniny a fakt to fungovalo. Nebo hemalgel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
17.8.11 21:56

Moc děkuji :kytka: mám tam malé puchýřky tak radši jedeme jsem zitra i 12hodin v práci tak pojedu radši teď než být pak bolestech. Tak všem děkuji a držte mi palce jsem posera z doktorů :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
17.8.11 21:59

Chladit,,ale pokud je to více jak začervenalé, jsou tam třeba puchýřky, nepo jinak porušená kůže NIC na to nepatlat. Popáleniny jsou háklivé na infekci!Dokáže to pěkně hnisat :-( Sterilně zakrýt a do nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
17.8.11 22:09
Jiiriinka1 píše:
Chladit,,ale pokud je to více jak začervenalé, jsou tam třeba puchýřky, nepo jinak porušená kůže NIC na to nepatlat. Popáleniny jsou háklivé na infekci!Dokáže to pěkně hnisat :-( Sterilně zakrýt a do nemocnice..

nééé, hlavně nezakrývat! vše krom folie na potraviny se přilepí a pak se to při sundavání strhne i s tím obvazem. A do špitálu zcela určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
17.8.11 22:25

hlavně chladit.. chladit chladit.. to děláte dobře.. a pak jak píšou holky… ale fakt to chce dloouho chladit!
ať jsi brzy fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
17.8.11 22:53

Třezalkový olej…ale ne každý ho má doma…a zrovna před asi měsícem mi babička dala takovou babskou radu na popáleniny - trochu kvasnic rozmíchat s trochou vody na kašičku a napatlat to na spálené místo…až to zeschne a vytvoří krustu, tak znova, klidně několikrát…babi to má ozkoušené na strýcovi, ten si přilepil prý prdel ke kamnům, bydleli zrovna ve vojenském újezdě, bez auta, do nemocnice daleko, doktor taky nikde…tak to babička dělala s těma kvasnicema a prý by nikdo nepoznal, že měl strýc spálený celý zadek (strýcovu prdel jsem sice neviděla, ale babičce věřím :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
17.8.11 23:23

Tak jsme v motole jsem nakonec rada ze jsme jeli delaj se tam i puchyrky a boli jak svi.. Jinak ted na to proudi voda a cekam az prijdu na radu :-) ovsem je tu manzel i tchyne nenechali me jet samotnou.a kdyz jsem sestrice vypravela ze se mi to stalo kdyz jsem delala nepecenej kolac tak byla hotova :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák