Škrábnutí o drát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1227
16.9.11 09:14

Škrábnutí o drát

Ahoj, prosím o váš názor. Náš malý se včera při odchodu ze školky pošťuchoval s kamarádem a odřel se o drát (mírně narezlý), škrábanec je dost dlouhý, ale není hluboký (přijde mi to třeba jako škrábanec o ostružinu nebo něco podobného). Nevíte, jestli v tomhle případě hrozí nějaká infekce? Otrava krve? Jsou takhle malí (4 roky) očkovaní třeba proti tetanu? Doma jsem to vymyli a ošetřili Betadinem.
Ráno jsem mu to kontrolovala, je to prostě čistý, nehluboký škrábanec, není to zarudlé. Nebolí ho to.
Já to ze svého pohledu nijak neřešila, začal plašit můj chlap, že by mohl dostat otravu krve, jestli je očkovaný proti tetanu, ať ho vezmu k doktorovi.
Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
16.9.11 09:17

No tak pokud jste absolvovali povinna ockovani,tak proti tetanu ockovany je ;) Pokud to nebude nejak vyrazne cervenat a nebo mokvat,byla bych v klidu :)
Takovych skrabancu jeste bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
16.9.11 09:25

Malý je očkovaný proti tetanu, neboj.. :wink:

Pokiaľ to nie je hlboké, nemokvá to, neťahá sa smerom k srdcu tmavá čiara, nemusíš sa báť.. Dezinfekciu si dala, tak bude všetko v poriadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
16.9.11 09:27
Pajule22 píše:
No tak pokud jste absolvovali povinna ockovani,tak proti tetanu ockovany je ;) Pokud to nebude nejak vyrazne cervenat a nebo mokvat,byla bych v klidu :)
Takovych skrabancu jeste bude :)

díky za info o očkování :palec: (očkovali jsme dle plánu), já právě taky měla pocit, že je to takový normální škrábanec, učitelka ve školce se mu na to taky dívala a říkala - no jo škrábl se a neřešila to, to jenom ten můj chlap začal plašit, že by to mohlo něco udělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
16.9.11 10:05
Pajule22 píše:
Takovych skrabancu jeste bude :)

Při otřavě nebo infekci se dostává teplota. Já bych byla také v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
16.9.11 16:36

Neboj se, pokud povinne ockujes a ockovani veris, tak bud v klidu, ockovany je. :mrgreen:

I kdyby jsi neockovala, riziko nakazy tetanem je u deti naprosto minimalni pri takovem urazu. Pro pripadnou moznou nakazu musi byt rana hluboka a nesmi krvacet (vubec). To, ze se tetanus drzi ve rzi je myt. Spory tetanu muzou prezit pouze v neokyslicenem prostredi. I kdyz je rana hlubsi a krvaci, riziko tetanu je (hlavne u deti) naprosto minimalni.

Takovych skrabancu jeste bude… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.1.14 18:00

Mohla bych se zeptat vpichla jsem sy rezatý hřebík do nohy nešel mi vyndat až poté jsem sy ho s problémy vytáhla. byl vpíchlý asi 1,5cm trochu mi natýká. Může to bít otrava krve? Nohu jsem si vyčistila ale zevnitř tonejde. Děkuji za rychlé pomoci :,( :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák