Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer , díky za e-mimino , můj 18ti měsíční drobek utíííkal,zakopl o vlastní nožičku a spadl hlavičkou přímo na práh......Hrozný řev,slzy… A to jsme byli doma já a ještě jeho 3 sourozenci, ale nikdo z nás ho nedokázal včas chytit!!!Když jsem viděla ten okopírovaný práh na jeho hlavičce,popadla ho,přípoutala a mokrou plenou na hlavě a bez botiček jsme jeli do Krče. Udělali mu rentgen, vyšetřily ho a až na ,,nefluktuující hematom o prům.2cm" mu prý nic není, musíme ledovat, 2 dny bez Krtka, a každé 2 hodiny večer budit . Zatím při každém buzení reaguje v pohodě,sedím tady a připadám si při každém pohledu na toho malého,,pinďu" jako nejhorší máma.Pomohlo by u nich mít i oči na ,,zadku, 4ruce a vypolštářovaný dům ?? Díky za vypsání se…Lenka
Ahoj
Jako nejhorší máma rozhodně nejsi. Tohle jsou věci, které se stávají, byt jsi sebeopatrnější.
Malý bude v pořádku nboj.
Nejhorsi mama bys byla, pokud by se neco takoveho stalo, ty bys pritom byla v jinem patre domu, nedavala pozor a pak ani nejela do nemocnice. Maly mi spadl z postele, valila jsem do nemocnice a i kdyz mu VUBEC nic nebylo, tak mel prasklinku v lebce. Zjisteno na rtg + 3 dny v nemocnici na pozorovani.
Spis se divim maminkam, co se jim neco takoveho stane, ony se na foru ujisti ze dobry a nikam nejedou. Kdyz mi sestra v te nemocnici rikala, ze tam meli na prvni pohled naprosto v poradku ditko, ktere za hodinu vezli na aro, tak mi zatrnulo.
Takze bud v klidu, nehody se stavaji, hlavne ze je v poradku ![]()
Dobrý den, moc děkuji za podporu.Už jsem z té šokové terapie trochu mimo ,tohle byl už druhý úraz Ondráše , co začal chodit a zase do hlavičky, takže se fakt děsím , co tenhle doslova ďáblík ještě zkusí! Mám už hodně odrostlé děti 16,14 a 10 a tohle šídlo byl nečekaný zázrak ,o který přišel už jak se říká později , ale o to více očekáván.Přijde mi, že je o dost živější , než jeho sourozenci a ti žádní andílkové nebyli ani tehdy a opravdu nejsou ani teď. Moc mi pomohlo večer ,,vypsat se,netušila jsem , že se dá takto OPRAVDU vyjádřit podpora člověku , kterého ani neznáte,jsem spíš pro komunikaci verbální, ale teď jsem přehodnotila postoj a ještě jednou děkuji za poporu. Ondra se teď probudil , vypadá dobře a culí se na mě svými 12 zuby. Co víc si mů přát…
mě taky prcek spadl. Někdy se tomu prostě člověk neubrání. Mám taky raracha a chovat ho jako skleníkovou kytku se vážně nedá. Prostě jsou divocí. Taky jsem si připadala jako hrozná matka, ořvala jsem to, ale i v nemocnici mě doktoři ujišťovali, že někdy se tomu prostě člověk, i kdyby stokrát chtěl, neubrání. Dokonce jsem si tam pokecela s doktorem z chirurgie, který mi popisoval, jak padaly jeho děti. Takže hlavně že je malej v pořádku
. Ale jsou to nervy, člověk aby přemýšlel neustále na 10 min. dopředu.
takových karambolů ještě bude. Tomu nezabrání ani ta „nejlepší“ máma na světě
Nic si nevyčítej a buď ráda, že je to „jen“ ten hematom ![]()
Lenko…i když mu budeš stát za zadkem 24 hodin denně,stane se to......
Hlavně že je v pořádku,nic se nestalo a je to „jen“ boule.
Mladej pred tydnem sjel schody na odrazedle (skoncil na obliceji) a dneska pri blbnuti na tatkovi hodil zada z gauce. To je normalka, nikam jsme nejeli.
To,že je to pro tebe ,,normálka" Ti docela závidím , pro mě je to drsné, vím,že pádů ještě bude/doufám,že málo/ , ale obavám neporučíš, hlavně , když si zjistíš,přečteš, prostě se nadopuješ všemi podloženými a pravdivými informacemi , tak se logicky bát budeš.A opravdu věřím, že když děti beru k mudr. , tak oprávněně. A že toho už bylo…od spolknuté baterky,přes kukuřici/popcorn/ v oušku, přestřiženého kabelu od lampy pod proudem,zlomených prstu/ve škole/ , pořezání od rozbitého talíře /ve školce, což mi řekli,až když jsem si pro Jíru v 16,30 přišla a ono se to stalo v poledne,takže na zašití bylo pozdě , ale vyřešily jsme to adt… Prostě jen chci říct , čím víc toho zažiješ ,tím větší máš strach a já ho teda mám a vím ,že je to správné
Pokud si dite ublizi tak nejak normalne, tak je zbytecne litat s kazdou odreninou k lekari. S tim souhlasim. Ale pokud se stane neco horsiho, pad z vysky, nejaky uraz, tak bych si opravdu netroufla nevzit ho k lekari s jen doma sledovat stav. Tohle by fakt normalni nemelo byt. Mozna jsem precitlivela, ale rozhodne si nechci vycitat, ze jsem normalne vypadajici dite po padu nevzala k lekari a v noci mi zkolabovalo na krvaceni do mozku. Mozna bych pochopila u vetsich deti, ktere mluvi, jsou schopny rict, jestli je neco boli. Proste ten otres mozku nebo zlomeninu uz na nich poznas. Ale na miminu nepoznas zhola nic. Tam je to jen risk ![]()
já si myslím, že každá rozumná matka tak zhruba vycítí, pozná, co ještě normální pád je a co už by zasloužilo vyšetření.
Dobrý večer,s tím naprosto souhlasím a přeji všem na závěr co NEJMÍŇ úrazů. A teď jdu žehlit , nevím , kdo nám sem pořád pašuje ty hory prádla ![]()
MMartina1 píše:
já si myslím, že každá rozumná matka tak zhruba vycítí, pozná, co ještě normální pád je a co už by zasloužilo vyšetření.
Jenze prusvih je v tom, ze tomas mel pad, ktery mi prisel v pohode, plakal spis z soku, do dvou minut byl v pohode, jedl, hral si, nebyl dezorientovany a na rtg mu nasli diru v hlave (praskla lebka). Co se tyce lekaru, radsi bych zdechla, nez abych k nejakemu sla dobrovolne, ale u ditka si netroufnu a radeji budu za paranoidni vystrasenou hysterku ![]()
Ja to nemyslela, jakoze ses moc uzkostna - presne s tim me tedka tepe svagrovka a pekne me to s… ona deti nehlida vubec a tudiz jakekoli hlidani je u ni prehnane - bohuzel tim naockovala i meho chlapa, takze veskere nase spolecne akce on se nekde bavi a ja pronasleduju dite.
No ja mam v tom dve vyhody, jednak jsem neurolog, sice dospely, par deti po urazu hlavy jsem vysetrovala. takze vim, ze ty mensi urazy vlastne jen zbytecne stravi vycerpúavajici pulden ve spitale, kolikrat se jim nedela ani rentgen. A vim, co hlidat. jestli chces, muzu ti vypsat, co vsechno se ma sledovat. Ale pocitam, ze nejaky zmateny, blijici napul ochrnuty nebo neprobuditelny dite bys asi doma nenechala. Dalsi vec je, ze ten zmetek se postavil na nohy daleko driv, nez dostal trochu rozoumku - takze od cca 7 mesicu denne nekolikrat hazel zada primo na zatylek (treba se postavil a zacal skakat radosti, ze stoji). To se clovek klepe, kdy bude mit nejake krvaceni do mozku, ale co se da delat, casem se otrka kazdej a ziska uplne jinej nahled. Treba takovej pad z gauce je nic. Snad nebude uplne blbej........
V kazdym pripade je blby, kdyz se prasti do hlavy vecer, nez ma jit spat, to se pak blbe kontroluje a pripadna bolest se uplne zamaskuje za vecerni unavu.
Strach mi zvysuji ty vetsi urazy, ten pad ze schodu na odrazedle byl sice v podstate celkem v pohode, ale v cem mi zatrnulo bylo to, ze kdyby nebyl jel tak hezky v ose, tak mohl spadnou ze 2 metru na druhy rameno schodu, protoze tam nemame udelany poradny zabradli (na ty schody on nesmi, je tam branka, kterou si otevrel). To vis, ze se taky neustale bojim, co vsechno by se mohlo stat.
Jen jsem te chtela povzbudit, ze spatna matka urcite nejsi - a jestli si myslis, ze jo, tak te muzu seznamit s tou moji svagrovkou, ta ti vylozi, ze ses hyperuzkostna hysterka co svym strachem poskozuje svoje dite
![]()
Pudloslava píše:
Ja to nemyslela, jakoze ses moc uzkostna - presne s tim me tedka tepe svagrovka a pekne me to s… ona deti nehlida vubec a tudiz jakekoli hlidani je u ni prehnane - bohuzel tim naockovala i meho chlapa, takze veskere nase spolecne akce on se nekde bavi a ja pronasleduju dite.No ja mam v tom dve vyhody, jednak jsem neurolog, sice dospely, par deti po urazu hlavy jsem vysetrovala. takze vim, ze ty mensi urazy vlastne jen zbytecne stravi vycerpúavajici pulden ve spitale, kolikrat se jim nedela ani rentgen. A vim, co hlidat. jestli chces, muzu ti vypsat, co vsechno se ma sledovat. Ale pocitam, ze nejaky zmateny, blijici napul ochrnuty nebo neprobuditelny dite bys asi doma nenechala. Dalsi vec je, ze ten zmetek se postavil na nohy daleko driv, nez dostal trochu rozoumku - takze od cca 7 mesicu denne nekolikrat hazel zada primo na zatylek (treba se postavil a zacal skakat radosti, ze stoji). To se clovek klepe, kdy bude mit nejake krvaceni do mozku, ale co se da delat, casem se otrka kazdej a ziska uplne jinej nahled. Treba takovej pad z gauce je nic. Snad nebude uplne blbej........
Strach mi zvysuji ty vetsi urazy, ten pad ze schodu na odrazedle byl sice v podstate celkem v pohode, ale v cem mi zatrnulo bylo to, ze kdyby nebyl jel tak hezky v ose, tak mohl spadnou ze 2 metru na druhy rameno schodu, protoze tam nemame udelany poradny zabradli (na ty schody on nesmi, je tam branka, kterou si otevrel). To vis, ze se taky neustale bojim, co vsechno by se mohlo stat.V kazdym pripade je blby, kdyz se prasti do hlavy vecer, nez ma jit spat, to se pak blbe kontroluje a pripadna bolest se uplne zamaskuje za vecerni unavu.
Jen jsem te chtela povzbudit, ze spatna matka urcite nejsi - a jestli si myslis, ze jo, tak te muzu seznamit s tou moji svagrovkou, ta ti vylozi, ze ses hyperuzkostna hysterka co svym strachem poskozuje svoje dite![]()
![]()
Dobré ráno, jak píšeš jsem úskostná jsem , ale ne super , jak by asi řekla tvoje švagrová , pokud dítě leze ,ťukne se , nebo se vzteká a vlastní vinou se svíjející vztekloun o něco trochu bouchne , řeknu ?? vidíš , nemáš se vztekat a už to neřeším , ale pokud spadne 78cm velké dítě z celé své výšky na zem , tak to řeším a rychle , protože později je na to třeba už pozdě, ale to tobě jako mámě vysvětlovat. taky nemám nikoho/myslím v blízkosti,protože jsme se přestěhovali/ , kdo by mi s nimi pomohl. Manžel je opravdu pořád pryč , buďto má noční , nebo si bere ještě práci mimo , takže musím mít ten čas fakt naprosto bez stresu z úrazů , jinak , bych ze strachu , že se neco zanedbalo asi nic dalšího nezvládla a se 4 i když většími dětmi je toho vážně stále plno. Každopádně děkuju za názory , je to podnětné a je fakt , že každý řeší situace podle své nátury , momentální situace a spousty dalších faktorů . Přeji krásný den Lenka