Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pudloslava píše:
Ja to nemyslela, jakoze ses moc uzkostna - presne s tim me tedka tepe svagrovka a pekne me to s… ona deti nehlida vubec a tudiz jakekoli hlidani je u ni prehnane - bohuzel tim naockovala i meho chlapa, takze veskere nase spolecne akce on se nekde bavi a ja pronasleduju dite.No ja mam v tom dve vyhody, jednak jsem neurolog, sice dospely, par deti po urazu hlavy jsem vysetrovala. takze vim, ze ty mensi urazy vlastne jen zbytecne stravi vycerpúavajici pulden ve spitale, kolikrat se jim nedela ani rentgen. A vim, co hlidat. jestli chces, muzu ti vypsat, co vsechno se ma sledovat. Ale pocitam, ze nejaky zmateny, blijici napul ochrnuty nebo neprobuditelny dite bys asi doma nenechala. Dalsi vec je, ze ten zmetek se postavil na nohy daleko driv, nez dostal trochu rozoumku - takze od cca 7 mesicu denne nekolikrat hazel zada primo na zatylek (treba se postavil a zacal skakat radosti, ze stoji). To se clovek klepe, kdy bude mit nejake krvaceni do mozku, ale co se da delat, casem se otrka kazdej a ziska uplne jinej nahled. Treba takovej pad z gauce je nic. Snad nebude uplne blbej........
Strach mi zvysuji ty vetsi urazy, ten pad ze schodu na odrazedle byl sice v podstate celkem v pohode, ale v cem mi zatrnulo bylo to, ze kdyby nebyl jel tak hezky v ose, tak mohl spadnou ze 2 metru na druhy rameno schodu, protoze tam nemame udelany poradny zabradli (na ty schody on nesmi, je tam branka, kterou si otevrel). To vis, ze se taky neustale bojim, co vsechno by se mohlo stat.V kazdym pripade je blby, kdyz se prasti do hlavy vecer, nez ma jit spat, to se pak blbe kontroluje a pripadna bolest se uplne zamaskuje za vecerni unavu.
Jen jsem te chtela povzbudit, ze spatna matka urcite nejsi - a jestli si myslis, ze jo, tak te muzu seznamit s tou moji svagrovkou, ta ti vylozi, ze ses hyperuzkostna hysterka co svym strachem poskozuje svoje dite![]()
![]()
No ja mam tak nejak vnitrne stanovenou hranici, ze kdyz spadne z vysky mensi, nez je on sam, ze je to v pohode. Blby je, ze u toho padu z postele jsem nebyla, takze jsem nevedela jak a na co spadl. Holt blba matka, myslela si, ze kdyz dite neleze a dosud spalo v klidu v jejich posteli, ze se nemuze nic stat.
S tim stanim, mame to asi stejne. Tomas zacal v sedmi mesicich a bylo to po tom padu, kdy mel byt v klidu. Takze minimalne 3× denne se nekde trisknul do hlavy. Uz jsem chtela kupovat helmu, ale nastesti jsem ho naucila dost rychle padat na prdel ![]()