Kortikoidy (locoid) v 1.trimestru

Anonymní
17.6.23 18:37

Kortikoidy (locoid) v 1.trimestru

Ahoj všem…prosím máte někdo zkušenosti s kortikoidy v 1.trimestru? Konkrétně Locoid? Od 5tt se mi rozjel ekzém po celém těle (ale opravdu všude…komplet…). Jsem atopik od dětství, před otěhotněním byl klid a těhotenstvím vše příšerné. V noci nespím, mám záchvaty drbání, vyzkoušela jsem už produkty celkem za víc jak 5tis. A nic nepomáhá… Bradavky mi mokvaji a teče mi z nich průhledná vodička..na prsním vše ok, prostě jen ekzém a přetrpět to. Moje gyn nechce ani slyšet o tom že bych si alespoň rudá a horka místa namazala alespoň trošku, prý tím dítěti způsobim vývojové vady. No nevydržela jsem to a párkrát jsem se slabě namazala jen na mini místečka. Jsem psychicky úplně v háji. Vše co se mi tu budete snažit poradit už jsem určitě zkoušela…nicméně můj dotaz zní…opravdu tu má někdo postižené dítě kvůli mazání kortikoidů v 1.trimestru? Četla jsem, že někdo bere na udržení těhotenství celý 1.trimestr pichane/tablety kortikoidu, což je mnohem horší než když si namažu někde občas malé místo… Jak je to prostě možné, že celkové kortikody nevadí, ale lokální jo? Doktorka když to zjistila že jsem se namazala, neskutečně mě servala a poslala na genetiku k vyloučení vývojových vad. Mam z toho neskutečně nervy, protože mě objednali až za měsíc 8o 8o 8o 8o prosím někdo názor? A prosim nedepteje mě ještě víc jak jsem nemožná… Kdo nezažil takové zoufalství, nikdy nepochopí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32910
17.6.23 18:49

Mazala jsem si ložiska na rukou, když jsem byla poprvé těhotná. Dr mi potom řekl, že to byla malá plocha, a jinak to řešit nešlo, abych měla klid. Tak jsem z toho špatné svědomí neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
17.6.23 18:50

Jsem polyvalentní alergik a bez kortikoidů už bych si to asi hodila… ale to je jiný příběh…
já měla těhotenství držené na kortikoidech a dítě je úplně ok.
Lokoid, pokud vím, lokálně nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.23 18:50

@andelka83 a to jste mazala už v tom prvním trimestru? Bylo mi řečeno že později už to nevadi, jen v tom 1.trimestru

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.23 18:52

@azaleila a to je právě to, na co mi doktorka nedokázala vůbec odpovědět. Že někteří lidé to používají systémově a nevadí to a lokálně mě takhle stresují…to jste mě uklidnila, děkuji, alespoň naděje :oops: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17321
17.6.23 19:06
@Anonymní píše:
@azaleila a to je právě to, na co mi doktorka nedokázala vůbec odpovědět. Že někteří lidé to používají systémově a nevadí to a lokálně mě takhle stresují…to jste mě uklidnila, děkuji, alespoň naděje :oops: :kytka:

Víš… ona může být prostě jen z principu odpůrce kortikoidů… a s Tvými problémy to vůbec nemusí souviset…
Lokálně bych se fakt nebála :hug: a držím palce ať je brzy dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
17.6.23 21:07

Drzim palce, taky jsem tehotenstvi spatne snasela kvuli ekzemu, v noci jsem nespala, nevydrzela jsem sedet ani lezet. Po porodu to ustalo, pri druhem tehotenstvi to nebylo tak hrozne, ale po porodu se to nezlepsilo. Mazala jsem se i locoidem, ale ne v 1. trimestru. Me pomahala studena sprcha a sudocrem, tim jsem vysusovala mokvava mista. Kdo nezazil, nepochopi, jak moc to cloveka vykoleji, drzim palce, at se to zlepsi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.23 21:10

Naprosto tě chápu, taky mám exém v těhotenství a při kojení brutální. Nicméně kortikoidy jsem si celé těhotenství nemazala, gynekolog říkal, ať to vydržím aspoň do 30.tt. no, lezla jsem po zdi, vyzkoušela všechno volně prodejné za x tisíc a trpěla. Při kojení občas mažu, to se nedá, ale začala jsem tak ve 3 měsících mimina.

• Citovat
  • Upravit
140
17.6.23 21:29

I dle příbalového letáku může být locoid používán v těhotenství ( a to spousta léků co se i tak oužívají to tam maí zakázané… ), kamarádka kvůli ekzému bere kortikoidy celkově celé těhotenství a dítě je zdravé, bez vývojových vad, doktorka by měla přestat být hysteriská, děsit pacientky a zlehčovat potíže, našla bych si nějakou rozumnou kožařku co to pořeší ;-) jsou i takové… jsem pediatr, pracovala jsem i na novorozeneckém, kortikoidy jsou v těhotenství něco naprosto v pohodě, jsou jiné léky kde bych se fakt bála a přesto je ty matky užívají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
18.6.23 00:05
@Anonymní píše:
@andelka83 a to jste mazala už v tom prvním trimestru? Bylo mi řečeno že později už to nevadi, jen v tom 1.trimestru

Jj, v prvním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.6.23 09:19

Mi kožní řekl, ze v prvním trimestru se obecně doporučuje nedávat vůbec nic, měla jsem zkusit mazat si tělo min 3× denně modrou indulonou a fakt to dost pomohlo. Ale napsal mi ten locoid taky, ze když už, tak aspoň něco slabšího než jsem měla před tehotenstvim. A od druhého trimestru říkal, ze když mi vystačí jedno balení na 2 týdny, tak ze úplně v pohodě, ale snažím se samozřejmě mazat co nejmíň. Taky mi mokvaji bradavky a nevím co budu dělat až budu kojit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.23 09:52

@syaska je, ty jsi teď taky těhotná na začátku a řešíš ekzém? No jedno balení na 14 dní, to je dost :D mně normálně vystačí jedno balení na 2-3 měsíce, mazu opravdu jen to nejhorší…ale prostě i teď v tom 1.trimestru, tak jednou za 5 dní namažu cca 10 nejhorších malých míst. Jak to máš ty? Mam to opravdu po celém těle, celé záda, ramena až po dlaně, prsa, zadek, stehna až po kotníky :nevim: v noci nespím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.23 09:57
@Anonymní píše:
Naprosto tě chápu, taky mám exém v těhotenství a při kojení brutální. Nicméně kortikoidy jsem si celé těhotenství nemazala, gynekolog říkal, ať to vydržím aspoň do 30.tt. no, lezla jsem po zdi, vyzkoušela všechno volně prodejné za x tisíc a trpěla. Při kojení občas mažu, to se nedá, ale začala jsem tak ve 3 měsících mimina.

Hele a jak jsi chodila ven mezi lidi, když jsi s tím tedy nedělala nic? Tohle je totiž další problém…vypadám jako by mě někdo stáhnul z kůže…rudá po celém těle. Když někam jdu, všichni na mě blbě koukají a štítí se. Někdo jde i radši pryč. Někteří se i bojí že je to nakažlivé, nevím vůbec co budu dělat teď v létě, jak přežiju vedra v džinech a tričkach s dlouhým rukavem…samozřejmě raději nevychazim, ale když už jdu do města, chci se ušetřit toho ponížení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
365
18.6.23 10:11
@Anonymní píše:
@syaska je, ty jsi teď taky těhotná na začátku a řešíš ekzém? No jedno balení na 14 dní, to je dost :D mně normálně vystačí jedno balení na 2-3 měsíce, mazu opravdu jen to nejhorší…ale prostě i teď v tom 1.trimestru, tak jednou za 5 dní namažu cca 10 nejhorších malých míst. Jak to máš ty? Mam to opravdu po celém těle, celé záda, ramena až po dlaně, prsa, zadek, stehna až po kotníky :nevim: v noci nespím…

Já už jsem 26tt. Ekzem mi způsobuje hlavně alergie na prach a roztoče, pes, v začátku tehotenstvi mi alergolozka zjistila menší intoleranci na histamin. Kožní i alergolozka mi rekli, ze v tehotenstvi ekzem vymizí 90% lidem, ale já se dočkala zhoršení i díky vysazeni léku na alergii :roll: teď se to trochu urovnalo, ale zas po testu na cukrovku zase zhoršilo. Ale tak hodně jako ty to nemám, ale jsem celá osypana. Zkus tu indulonu, je tam lanolin a ten je super. Jo a vyprdni se na lidi, co se blbě dívají :lol: já to mám od narození a od puberty teda vůbec neřeším, jestli se na mě někdo kvůli tomu blbě divá… lidi budou cumet vždycky kvůli něčeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.23 11:13

@Mereia1990 ty jsi fakt dětská doktorka?? Překvapuje mě, že i někdo takový sem přijde :D spíš doktoru vyvádí když zjistí že si někdo něco googli nebo řeší na diskuzích :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky