Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tak, když došlo i na olejíčky, musím reagovat. Dula nás na předporodním kurzu varovala před olejíčky od Saloos. Nejsou prý moc kvalitní. Tak bych se bála, co provedou s dětskou pokožkou. Při masáži u miminek by se ze začátku měl používat pouze kvalitní mandlový olej bez příměsí. Později je možné přidat levandulový olejíček. To zase vím, od švagrové, která má kurz masáže miminek.
my používame jonson´s baby a zatím žadná stížnost je to od miminka k miminku všechno je individuální:)
malenka1307 píše:
Tak, když došlo i na olejíčky, musím reagovat. Dula nás na předporodním kurzu varovala před olejíčky od Saloos. Nejsou prý moc kvalitní. Tak bych se bála, co provedou s dětskou pokožkou. Při masáži u miminek by se ze začátku měl používat pouze kvalitní mandlový olej bez příměsí. Později je možné přidat levandulový olejíček. To zase vím, od švagrové, která má kurz masáže miminek.
Musím nesouhlasit, naše porodní asistentka a zároveň majitelka baby centra s více než desetiletou praxí naopak olejíčky od Saloosu doporučuje (má je taky vyzkoušené na spoustě maminek a miminek co prošly bezpočetnými kurzy, které pořádá) a i na kurzech masáží pro miminka je nám také doporučovaly … a ze svého okolí neznám snad nikoho komu by nesedly (a jako plus vyrábí je česká firma) …
Na druhou stranu, když má někdo EXTRA citlivou pokožku může mít problém, ale to asi s většinou volně prodejné kosmetiky a to se potom řeší s doktorkou která může předepsat různé exipialy apod.
Ahoj,
já od narození malé používám Niveu.Myslím,že není špatná a hezky voní.Malé snad taky vyhovuje,osypaná po ní nebyla.Ale každé miminko snáší něco jiného.Johnson bych taky nedávala,ani mě nebyl doporučován,když jsem vybírala kosmetiku.
Mrknete na mnozstvi parabenu, ktere vase detska kosmetika obsahuje a najdete si neco o parabenech na internetu. Treba se nekterych vyrobku dobrovolne vzdate a radeji priplatite za kvallitu, ktera vydrzi. Za ne jedine Just, jelikoz jsem poradcem
. Dokonce mam i vypracovany manual pro tehotne, kojici a novorozence s vyrobky, ktere jsou vhodne ![]()
My jsme dostali balíček dětské kosmetiky od Manufaktury (s krteckem) a zatím jsme s tím vystačili - vlastně používám jen ten olejíček. Taky jsem měla bílé tekuté mýdlo od Nivea, ale z toho měl prcek trochu vyrážku. A ještě dětský pudr.
@gruzie Já si nemohu vynachválit dětskou kosmetiku od Bioderma, nebo dětskou kosmetiku z manufaktury…
My máme vše od nivey a jsme spokojený, jen na opruzeniny máme rybilku ![]()
Ahojky, souhlasím s výše uvedeným, že Jonson nebrat.
Já mám výborné zkušenosti s Dado Sens (annemariborlind.cz), sice tam nemají na obalu žádný obrázek miminka, ale je to přírodní (až lékárenské)opravdu úžasné. Malá měla suchou kůžičku na tvářičkách a nic nepomáhalo, až tohle. Dado sens speciálně krém EXTRODERM je na to úžasný. Opravdu doporučuji, i kamarádky na tom už frčí:-)))
![]()
My jsme používali niveu klasické mýdlo a na mazání slunečnicový olej z lékárny. Maximální spokojenost.