Kosmetika pro novorozeně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chlebča
9.2.12 18:54
Ifka 07 píše:
Tak podle me nejlepsi kosmetika je zadna kosmetika (je potreba si uvedomit ze vsecho se vyrabi z ropy) … Takze koupani idealne pouze v ciste vode (pripadne v nejakem pripravku co nejmene chemickem, neparfemovanem apod.) na telicko kdyz uz tak pouzivat ciste prirodni olejicky (salloos) - mandlovy, merunkovy, kokosovy… A na prdelku preventivne nic nepouzivam a kdyz uz se nahodou neco objevi, tak pouzivam penaten.
Moje řeč :palec: . Maxiámálně, když je malá fakt hodně zašvíklá, tak jí omeju prdelku v Babylove tekutém mýdle, jinak koupele jen v čisté vodě. A při přebalování, tak taky meju v umyvadle vodou, ne žádnýma vlhčenýma ubrouskama. Max. jen když jsme někde pryč a není jiná možnost, tak mám cestovní ubrousky bez parfemace od Babylove. S těma olejíčkama díky za tip, chtěla bych maličké dělat nějaké masáže ;)
  • Citovat
  • Upravit
malenka1307
9.2.12 19:33

Tak, když došlo i na olejíčky, musím reagovat. Dula nás na předporodním kurzu varovala před olejíčky od Saloos. Nejsou prý moc kvalitní. Tak bych se bála, co provedou s dětskou pokožkou. Při masáži u miminek by se ze začátku měl používat pouze kvalitní mandlový olej bez příměsí. Později je možné přidat levandulový olejíček. To zase vím, od švagrové, která má kurz masáže miminek.

• Citovat
  • Upravit
9.2.12 20:04

my používame jonson´s baby a zatím žadná stížnost je to od miminka k miminku všechno je individuální:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ifka 07
9.2.12 21:41
malenka1307 píše:
Tak, když došlo i na olejíčky, musím reagovat. Dula nás na předporodním kurzu varovala před olejíčky od Saloos. Nejsou prý moc kvalitní. Tak bych se bála, co provedou s dětskou pokožkou. Při masáži u miminek by se ze začátku měl používat pouze kvalitní mandlový olej bez příměsí. Později je možné přidat levandulový olejíček. To zase vím, od švagrové, která má kurz masáže miminek.

Musím nesouhlasit, naše porodní asistentka a zároveň majitelka baby centra s více než desetiletou praxí naopak olejíčky od Saloosu doporučuje (má je taky vyzkoušené na spoustě maminek a miminek co prošly bezpočetnými kurzy, které pořádá) a i na kurzech masáží pro miminka je nám také doporučovaly … a ze svého okolí neznám snad nikoho komu by nesedly (a jako plus vyrábí je česká firma) …
Na druhou stranu, když má někdo EXTRA citlivou pokožku může mít problém, ale to asi s většinou volně prodejné kosmetiky a to se potom řeší s doktorkou která může předepsat různé exipialy apod.

• Citovat
  • Upravit
97
9.2.12 21:57

Ahoj,
já od narození malé používám Niveu.Myslím,že není špatná a hezky voní.Malé snad taky vyhovuje,osypaná po ní nebyla.Ale každé miminko snáší něco jiného.Johnson bych taky nedávala,ani mě nebyl doporučován,když jsem vybírala kosmetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 00:55

Mrknete na mnozstvi parabenu, ktere vase detska kosmetika obsahuje a najdete si neco o parabenech na internetu. Treba se nekterych vyrobku dobrovolne vzdate a radeji priplatite za kvallitu, ktera vydrzi. Za ne jedine Just, jelikoz jsem poradcem :-). Dokonce mam i vypracovany manual pro tehotne, kojici a novorozence s vyrobky, ktere jsou vhodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
5.4.13 04:10

My jsme dostali balíček dětské kosmetiky od Manufaktury (s krteckem) a zatím jsme s tím vystačili - vlastně používám jen ten olejíček. Taky jsem měla bílé tekuté mýdlo od Nivea, ale z toho měl prcek trochu vyrážku. A ještě dětský pudr.

• Citovat
  • Upravit
330
5.4.13 04:31

:hug: Za me Sebamed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
5.4.13 05:15

Za nas take sebamed :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
5.4.13 05:30

@gruzie Já si nemohu vynachválit dětskou kosmetiku od Bioderma, nebo dětskou kosmetiku z manufaktury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
5.4.13 16:51

My máme vše od nivey a jsme spokojený, jen na opruzeniny máme rybilku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.4.13 17:28

Všechno od weledy - naprostá spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.6.14 13:17

Ahojky, souhlasím s výše uvedeným, že Jonson nebrat.
Já mám výborné zkušenosti s Dado Sens (annemariborlind.cz), sice tam nemají na obalu žádný obrázek miminka, ale je to přírodní (až lékárenské)opravdu úžasné. Malá měla suchou kůžičku na tvářičkách a nic nepomáhalo, až tohle. Dado sens speciálně krém EXTRODERM je na to úžasný. Opravdu doporučuji, i kamarádky na tom už frčí:-))) :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
26.6.14 13:20

My jsme používali niveu klasické mýdlo a na mazání slunečnicový olej z lékárny. Maximální spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí