Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat,od kdy se může mimčům trochu zvýšit tepolta vody, chtěla bych se koupat s malým a nechci zmrznout
?Marie
Ahojky,
my jsme teplotu přidávali postupně a cca od 8-9 měsíců se s malou koupem. Vodu máme trochu vlažnější než pro nás, ale ne žádnou ledárnu. Záleží na prckovi, jak bude reagovat. To je na Tobě, jakou teplotu nastavíš a co bude mimískovi příjemný.
Koupání zdar
Radka
asi záleží na každém dospělém i mimču, ale Klárce bude sedm měsíců, už skoro dva měsíce se koupe se mnou, protože se do vaničky nevejde a zpočátku když bylo chlado, tak mi trošku zima byla, ale teď jak je teplo, tak máme vodu příjemnou pro obě, ale neměřím ji, jen odhadem, když byla náhodou moc horká, plakala, ale už dlouho poznám, jaká teplota je ok, asi jsem ti moc nepomohla, ale já jsem zmrzlík a s Klárkou ve vaně teď nemrznu, takže tak, klíďo bych to u vás pomalu přizpůsobovala oběma.
Ahoj
Tomáška už od narození koupeme ve vodě, která má něco mezi 38 a 39 stupni. Nevim, jestli mě za to někdo neukamenuje, že se to nesmí, ale malej mi v 37 stupňový vodě řval jako tur, a až s teplejší vodou je teprve spokojenej. Má úplně slastnej výraz v obličeji. Jsem zvědavá jak bude reagovat na studenou vodu v bazénu, to bude asi řev.
Pa Radka + Tomášek