Kojenecká vyrážka

92
9.7.06 19:34

Kojenecká vyrážka

:?: Mojí 5 týdnů staré holčičce se udělala ošklivá zarudlá, žlutě se loupající vyrážka. Paní doktorka řekla, že je to tzv. kojenecká vyrážka a že nám na to nebude dávat žádnou mastičku, že by si na to jemná dětská kůžička rychle zvykla a pak by tu mastičku vyžadovala pořád. Máme to jenom potírat odvarem z heřmánku. Ale mně se to zdá čím dál horší. Původně to měla jenom na tvářičkách, teď už i na čelíčku, za ouškama, ve vláskách a rozšiřuje se to i na hrudníček. Máte s tím někdo nějakou zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1404
9.7.06 19:53

Ahojky, zkusenost nemam, ale ja Tvem miste bych sla zitra na kozni. At je to brzy lepsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.7.06 20:51

Ahoj, nám na to doktorka předepsala takovou pěkně voňavou dělanou mastičku.Bohužel nevím jak se jmenuje na kelímku nebyl název.Po pár dnech se to zlepšilo, ale zůstaly nám po tom takové jakoby zaschlé stroupky.Malé jsem je jemně odstranila frote žíňkou namočenou v olejíčku (předtím jsem to ale několikrát potřela olejíčkem) a krouživými pohyby to šlo krásne sloupat.Něco jako peeling u nás dospělých ženských.Tak vám přeju brzo kůžičku jako broskvičku Monys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
9.7.06 20:58

Monys , mozna to byla Detska vitaminova mast…tam se tusim kape levandulova esence… Takova masticka rozhodne nic nepokazi. Ale pokud se vyrazka zhorsuje ci rozsiruje, sla bych na kozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
9.7.06 21:31

Já myslím, že pokud se vyrážka nezhoršuje (pokud je to opravdu kojenecká vyrážka), ale jen rozšiřuje, tak bych to ještě chvíli nechala, druhý synek se právě v tomto věku také osypal, chvilku se to rozlézalo a pak zase ztratilo, nic jsme na to ale nedávali.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
9.7.06 21:46

Ahojky,

přesně tuhle vyrážku jsme také měly :cry: Dr. nám také doporučila vývar z heřmánku a obličej omývat jen převařenou vodou,ale výsledek žádný :evil: Pak nám tedy předepsala Holtovu mast, krásně voní a pak se miminka nemůžeš načuchat :D ,ba ne smrdí jak bolavá noha a vydržela jsem to s ní týden! Pak už mě bylo líto Anetky,protože ji to šlo přímo pod nosánek :( Uplně nám zmizela až kolem třetího měsíce a šupinky z vlásek jsem vyčesala až nedávno.Jo a ta voňavá mastička přeci jenom zabírala.

Tak hodně štěstí a věř,že to přejde a budeš mít zase krásné hebké miminko :)

Paulinka + Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lothar
26.5.10 11:31

dotaz

Dobrý den, můj 5týdenní synek má to samé,ale úplně.Už to má sem tam i na nožkách i rukou.Obličej i krk má osypaný celý a půl hrudníčku.Uši už se nám žlutě loupou.V pátek jdeme k doktorce, tak doufám, že nám na to něco dá.Před 14dni když to začalo nám také řekla,že to nic není, ale má to stále horší a horší.Opravdu to není nic vážného?Také mám obavy?Opravdu se to samo ztratí,bojím se aby to nebyla nějaká alergie?

• Citovat
  • Upravit
166
27.5.10 18:01

ahoj, ničeho se neboj. Máme přesně to samé. Malé je 6 týdnů a začalo to před pár dny. My to máme u spánků, ouška a úplně strašný v hlavičce. Byla jsem u dr. - akorát mi vyšla kontrola. Dostala jsem na to tu holtovu mast. Pravda, nevoní, ale to by mi tak nevadilo, hlavně že zabírá. Blbý je to mazání ve vláskách, malá teď chudák vypadá, má namazanou celou hlavičku. Horší je, že mi přijde, že se to taky rozlézá více po obličeji už i na krček a pár punťů už je i na hrudníčku. Zajímalo by mě, jestli když to vyhojím tou mastičkou, jestli se budou dělat znova nebo už se to na tom místě znovu neobjeví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
27.5.10 18:42

ahoj, naše dr. doporučuje obyčejnou modrou indulonu, tak zkus :wink:
jinak se taky nemáme vlka báti,že to postupně odezní, zatím to mají dítka jenom na tváři, tak doufám, že se to nerozleze…
ale u nás je to prý novorozenecké akné - vypadá jako klasické akné červené pupínky s bílou tečkou uprostřed,člověk by nejraději vymáčkl :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.5.10 18:48
Boriska píše:
ale u nás je to prý novorozenecké akné - vypadá jako klasické akné červené pupínky s bílou tečkou uprostřed,člověk by nejraději vymáčkl :oops: :mrgreen:

mi povídej, úplně mi svrbí ruce, ale vím, že nesmím :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.5.10 18:50

Ahoj. Maruška to taky měla. Doktorka radila nepoužívat ani heřmánek, že na něj děti reagují citlivě. Radila řapík a skutečně to pomohlo (koupila jsem řapík v lékárně a vařila podle návodu a pak ji tím potírala). Mazat doporučovala taky modrou Indulonou - prý hlavně ne nic parfémovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lothar
29.5.10 17:25

Ahoj, děkuju za uklidnění.V pátek nám paní doktorka na tu vyrářku napsala nějakou mastičku,kterou nám namíchali v lékárně.Nesmrdí a vypadá jako obyč.krém na pleť,po namazání se malýmu přes noc místy udělaly z těch pupínků žluté strupy,které se postupně olupují.Co mě ale znepokojuje, že někde se to hojí,ale tvoří se další nové pupínky a když to vypadá už dobře další den se to objeví znovu.Teď to vypadá opravdu hrozivě,ale když říkáte,že to časem zmízí, tak je mi to jedno,hlavně,že ho to nebolí nebo nesvědí.
Ahoj Hanka

• Citovat
  • Upravit
166
30.5.10 01:39

my taky takhle bojujeme, jak to hezky mizí, zase se dělají jinde. Nechci to zakřiknout, ale snad už se to zlepšuje. Nejhorší bylo v těch vláskách.

nevíš náhodou co to je za mastičku? není to na ní třeba uvedeno? pokud zabírá stejně, tak bych ji brala místo té mé smrdutky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
9.7.10 19:19

Tak my byli dnes u dr. a diagnostikovala to jako seboroickou dermatitidu (ačkoliv ve vláskách skoro nic nemá). Máme to stejné - zarudlé pupínky, ze kterých se následně stane na obličeji struhadlo, a po cca 14 dnech se začaly dělat na ouškách žlutooranžové strupy :nevim: .

Předepsala nám Imazol krémpastu, a když to nezabere tak hormonální mast, což je úplně jiné než vám 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iv5
29.12.10 15:27

Mám 5týdenního chlapečka.Nejdříve se nám udělal 1pupínek a postupně se to rozlezlo do vlásků,ramen,zádíček,krku a celé tváře.Mažeme 3krát denně Holtovou mastí,večer koupeme v dubové kůře a proti svědění dáváme 3krát denně 5kapek fenistil kapek.Máme to 7den a už je to tak o 60procent lepší.Ćervené fleky a pupínky mizejí,ale zůstávají po nich suchá místa.Počkám až zmizí úplně a pak začnu promazávat lipobázi.Pokud kojíte,tak se vyvarujte mléka,čokolády,ořechů,mořských ryb a veškerého ovoce a zeleniny kromě jablek,banánů,okurků a mrkve.je to náročný boj,ale přeju vám i sobě at ho brzy vyhrajem.Ivet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure