vigantol,kanavit, infadin

86
9.7.06 14:36

vigantol,kanavit, infadin

při půlroční kontrole mi dr. předepsala (teda synáčkovi, mně ne!) Infadin. Byla jsem zrovna tak zmatená a nevyspalá, že teď nevím proč. Mám mu ho dávat místo vigantolu, který jsme brali doteď a kterého máme doma ještě plnou lahvičku, nebo místo kanavitu, nebo ještě k těmhle dvěma kapičkám? jsem úplně zmatená, Dr. má dovolenou, tak zatím dávám jako předtím. Jen kdyby jste některá věděla..ať už tam nemusím zase jako idiot volat…
Díky Pafka Mimoň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
9.7.06 14:45

Pafko,
Kanavit se dava jednou mesicne - vyjma davkovani zpocatku - ale jen po dobu plneho kojeni.
Vigantol a Infadin je totez, dr. ti patrne misto Vigantolu predepsala Infadin z duvodu, ze momentalne se Vigantol velmi tezko shani v lekarnach, bud ho prestali vyrabet, nebo dovazet, nebo co ja vim, jaky s tim maji problem…
Takze klido davej dal Vigantol, pokud ho mas.

Jo, dr. mi rikala, ze Infadinu se dava trochu vetsi mnozstvi, Ja davala Stelle Vigantolu jednu kapku denne, Infadinu dve kapky denne…

Snad jsem ti trochu pomohla…
Nicol a Stella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
9.7.06 14:57

Pafko, mě Dr. taky upozorňovala, že vigantol momentálně není, takže proto asi ta změna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
9.7.06 14:58

davame infadin, jednu kapku denne…

kanavit 1× mesicne

marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.7.06 16:33

S kapkama Déčka (Vigantol a infadin) je to tak, že dři dávají často rozličné dávky. No v létě ani není třeba dávat, mají to ze sluníčka, i když nejsou na přímém.
Co se Kanavitu týče, tak první měsíc jsme dávali kapku týdně a pak do ukončeného 6měsíce jednu měsíčně a pak už nic.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
9.7.06 19:10

Nám řekla dr takto- Infandin 1× denně kapka a Kanavit jsme dávali teď nevím přesně, nejdřív nějak častěji a pak vždy jednou za měsíc, ale jen do šesti měsíců, teď už prý dávat nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
9.7.06 20:36

Holky, zeptám se…
My kapeme Infandin 1× denně 1 kapku, Dr. říkal, že můžu malé přímo do pusinky, ale v příbalovém letáku to vylučují - prý do trochy odstříkaného mléka. Jak tedy podáváte? Kapete přímo do pusinky nebo dáváte lžičkou s odstříkaným mlékem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
9.7.06 21:36

Já jsem všechny kapičky kapala přímo do pusinky, takže i ten Infadin :D , myslím, že to prážádný vliv nemělo :wink: .

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.7.06 21:38

Ahoj, my dáváme do MM na lžičku, ono to potom kape hrozně rychle a né vždy se dá do pusink strefit , né že bych to zkoušela, asi by mě to ani nenapadlo :lol: :lol: :lol: . Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.7.06 21:39

Já ho dávala na dudlík nebo přímo do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.7.06 14:54

Ja som davala vigantol lyzickou a myslim, ze aj preto sme nemali ziadny problem zacat jest prikrmy lyzickou. Mala vedela uz davno pred 6. mesiacom, ze lyzicka znamena papat. Ale niektore deti nemaju problem aj bez „nacviku“ predtym.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.7.06 20:11

ja jsem vzdycky odstrikavala mlicko na lzicku. Doktorka nam rikala, ze je to lepsi nez bez mlicka, to by z te lzicky nemusela tak dobre sliznout no a kapat primo do pusinky, nevim. Stacilo mi kdyz jsme mely 2× zanet ocicka a ja se mela trefit do oka…desne se sebou sije.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
10.7.06 20:18

Já dávám Vigantol přímo do pusinky a vždycky ráno před kojením, tak se to pak myslím stejně s tím mlíkem smíchá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.7.06 09:54

My dáváme Infadin každý den a Kanavit jednou týdně a doktorka mě upozorňovala, že mám vždycky trošku MM odstříknout na lžičku a do toho to kápnout. Prý nikdy nekapat přímo do pusinky! A v příbalovém letáku je to, myslím, taky tak napsané… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.7.06 10:04

Karkulko, jo - Infadin se opravdu musí míchat s mlékem, protože je to D-vitamín rozpustný v tucích, tak aby se vstřebal (v té lahvičce totiž smíchaný s tukem není). Měla jsem ho u prvního syna, tak si to pamatuju. Vigantol už je dělaný jako taková olejová směs, takže to kapání do mléka není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí