Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malý už se taky venku koupal, taky dostal teplou vodu do bazénku, ale dnes mi přijde chladněji, no uvidím, jestli ho dám… moc se mu to líbí a je výrazně horkokrevnější než já, to vidím na plavání, já jsem celá zmrzlá a modrá a on spokojený, teploučký…
smutná píše:
Maminky venku je teplo,ve stinku je 26.st a odpo az se maly vzbudi chci jit s malym do bazenku.Napustila jsem mu vodu,tesne az do ni pujde tak jeste prinesu par kyblu horke vody at je teplejsi.Taky uz se koupete?Neni to brzo?Nema jeste ani dva roky,no ale kdyz je venku teplo,tak proc to nezkusit
ahojky koupala jsem svoje holky už před měsícem na balkoně v bazénku, je to tam krásně vyhřátý, dávám vlažnou vodu, za chvíli se ohřeje..mladší taky ještě nejsou dva roky
pozoruj, když začne modrat vytáhni ho ![]()
V pátek jsem byla u kamarádky a její sestry, bylo horko (já se spálila) a děti 4,5; 2 a 1 rok měli napuštěnou teplou vodu v bazénku a všichni tři se tam ráchali a nikdo nechtěl ven ani na jídlo ![]()
Starší, když přišla ze školy, tak vlítla do velkého bazénu, kde bylo asi +24°C.
Děti to ve zdraví přežily a myslím si, že si to i náramně užily ![]()
Asi záleží jak kde. My bazén ještě hodně dlouho vyndavat nebudeme, sice je teplo, ale fouká vítr.
Takže běhá v kraťáskách a tričku a nemyslím, že by o něco přišel, však si užije vody dost přes léto ![]()
Včera byla malá poprvé v bazénku - máme nafukovací co se nám vejde na balkón, napustili jsme tam 3cm vody a malá byla nadšená. Je dost teplo, nevidím důvod proč na chvilku nedat dítě do bazénku.
Dneska je znovu napuštěný a jen čekám až se malá vzbudí ![]()
Koupali jsme včera, to už tu bylo od rána skoro na plavky..vodu nosil tatínek, takže dneska na to kašleme, tatínek už odjel do práce a vodu by nikdo nenanosil
Včera měla voda odhadem 30st a bazének byl ve stínu..no každý dítě je jiný, my máme dost nezmara, takže se nebojím ![]()
jizvíková píše:
kluci se jeste nekoupali venku, je na to moc chladno, vcera behali u babicky na zahrade jen v botech a triku, bez plen a kalhot a dneska kaslou a to bylo vcera hooodne jine pocasi nez dneska, dneska je kosa
Chladno?28stupnu??
ani se mi nezdali,cachtali jsme se cely den,jen deti meli na hlavach cepicky a na raminkach tricka,aby se nespalily.Ale parada,teploucko,bezvetri.Takhle by mohlo byt cely rok ![]()
smutná píše:jizvíková píše:Chladno?28stupnu??
kluci se jeste nekoupali venku, je na to moc chladno, vcera behali u babicky na zahrade jen v botech a triku, bez plen a kalhot a dneska kaslou a to bylo vcera hooodne jine pocasi nez dneska, dneska je kosaani se mi nezdali,cachtali jsme se cely den,jen deti meli na hlavach cepicky a na raminkach tricka,aby se nespalily.Ale parada,teploucko,bezvetri.Takhle by mohlo byt cely rok
Některý děti jsou třeba oslabený po zimě, když marodily, některý mají celkově teplý odchov, tak je pak hned ofoukne
Dospěláky taky potkáš ve 30°C různě oblečené a vyhovuje jim to..od bikin po košili se svetříkem a kalhotama ![]()
Jo to je pravda, já jsem ze zimy taky vymrzlá, že jsem teprve nedávno odhodila teplé ponožky a mikinu
Ono to počasí je hodně variabilní, u nás tedy na koupání nebylo ještě ani jednou, sice teplo jakžtakž je, ale ve stínu zima, fouká trochu vítr a zas na sluníčko v bazénu vysvlečenýho bych ho nedala, to by byl osypanej po pár minutách ![]()
už se v bazénku na zahradě koupala, a plánujem zas. Dávám ji tam teplou vodu. Když mi přijde chladněji, dám ji kýbl s vodou na ráchání. Ale nakonec to vyjde asi na stejno ![]()
Katka je otužilá a URČITĚ NECHCI, ABY Z NÍ BYLA SKLENÍKOVÁ KYTIČKA, KTERÁ ONEMOCNÍ, JEN CO FOUKNE, ČILI OTUŽUJEME
ahoj, my jsme se koupali na slapech minuly tyden o vikendu, rocnimu klukovi se to stasne libilo, vyrachali jsme ho, vubec nechtel ven.
musim ale rict,ze po tydnu dostal jeden den vysokou horecku. manzel rika, ze je to tim, za tam prostydnul, ale podle me tak dlouho by to netrvalo, ne?
Teda když to čtu tak mi připadá,že ho vystavuju nebezpečí když už se asi 14 dní koupeme venku,samozřejmě když je kolem těch 25stupňů a dávám teplejší vodu ,ale malej je otužilej a sám si z velkýho bazénu na sebe leje vodu,polejvá si hlavu a cachtá se v něm takže když jemu to nevadí tak já to neřešim.Rýmu má občas,ale tak tu by měl stejně z těch teplotních výkyvů.Já sama jsem se koupala v bazenu když byl teprve 2 dny napuštěněj a měl jen 19 stupňů a super osvěženíčko
.
Markit.Hl píše:
Katka je otužilá a URČITĚ NECHCI, ABY Z NÍ BYLA SKLENÍKOVÁ KYTIČKA, KTERÁ ONEMOCNÍ, JEN CO FOUKNE, ČILI OTUŽUJEME
Souhlasim ![]()