Koupání miminek - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
22.1.10 18:17

V porodnici říkali obden, koupu každý den. Do vody trošičku koupele od weledy a není vůbec vysušený, ba naopak. S kůží ale nemá a neměl nikdy problémy. Máme už od narození pořád stejný postup, skutečný rituál, ale on mi na to stejně prdí a usíná si jak chce :mrgreen: No, ale vodu miluje, tak proč ne, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
22.1.10 18:36

Nám v porodnici říkali, že záleží na nás, protože miminka koupání každý den nepotřebují. Koupeme ale úplně každý den, už kvůli rituálu - koupel, kojení a spánek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.1.10 18:47

Je to asi tak, že pokud dítě koupání miluje a je to pro něj rituál, uvolnění či jiná zábava, tak mu to dopřej každý den.. V jiném případě stačí 1× za 3 dny a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
22.1.10 19:06

Já holky jako miminka koupala ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.1.10 19:21

Já koupala mimnko každý den, byl to rituál, koupání, kojení a do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
22.1.10 19:32

Kapi - tak nám řekli v porodnici koupat každý den,náš pan doktor zase říkal,že stačí 1× za tři dny,tak jsem udělala kompromis a koupeme se kadžý druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romulda
22.1.10 19:49

Nám říkali v porodnici koupat obden. Ale od začátku koupeme denně. Aby měl malej rituál, protože má vodu rád, často bývám s malým cely dny sama, tak aby nám utekl čas :-)

• Citovat
  • Upravit
4748
22.1.10 19:55

Tak já tedy koupala každý 2-3 den. Mudra mi řekla, že má dítě na pokožce jemný filtr, který by se prý každodenním koupáním narušil. Nevím, co na tom je 100%tní pravdy, ale dala jsem na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
22.1.10 19:56

Nám v porodnici říkali, že je to na nás. Asi první 3 týdny jsem koupala obden, ale pak jsem začala koupat každý den. Adámek si rychle zvykl a krásně se přitom unaví, takže pak po kojení jde bez protestů do hajan.
Když jsem koupání někdy vynechala, trvalo mu než unsul a dříve se budil. A taky mi to vyhovuje i po stránce hygieny, kakal totiž od začátku snad 10× denně :roll: , teď asi 4×, takže jsem ráda, že ho celého pěkně umyji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.1.10 19:58

my koupeme od narození každý den. chtěli jsme, aby malý měl takový večerní rituál - koupel, kojení a spánek. a fakt se to vyplatilo. malý je na to zvyklý a večery probíhají v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.1.10 20:03

Tak my taky koupeme každý den ve stejnou dobu(+ - hodinka)kvůli rituálu. A má to něco do sebe - prostě po koupání dostane najíst, a pak usíná v pohodě. Hlavně mu musím dávat do koupele speciální olej na AE, takže i ze zdravotních důvodů. A vodu strašně miluje od malinka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
22.1.10 20:31

My koupeme co 3 dny. Jinak co se rituálů týče, záleží na každém, CO si jako rituál vytvoří (nikde není řečeno, že to musí být večerní koupání :wink: ).

U nás je každý večer pořadí přebalení do noční plíny, do pyžamka (overalku), pak nakojení a zamávání ostatním členům rodiny na dobrou noc. Když se koupe, tak samozřejmě před tím vším. S usínáním problém nemáme (ale to je taky povahou dítěte :wink: - u staršího jsme museli použít Estvilla, Šárce stačí od narození říct „dobrou noc“ 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
22.1.10 22:57

Tak já se přidám,nám v porodce řikaly koupat tak 3× týdně.Tak já koupu obden,a jinak otírám před spaním žínkou :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
22.1.10 23:57

ahojky já malého koupu každý den abychom si nastavili ten rituál před sppinkáním :-) aby věděl že po koupání následuje už veerní spánek a daří se nám :-)pokaždém koupání ho promažu olejíčkem a rozhodně mu to neškodí každý den spíš naopak strašně se mu to líbí :-) je mu 2,5 měsíce :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
22.1.10 23:58

zoubky : jaký olej používáš na exémy?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení