Koupání miminek - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3332
15.1.13 10:37
@Janullkaa píše:
Koupeme kazdy den. Nejdyl kdy sem nekoupala bylo v porodnici, jinak neexistuje duvod proc nevykoupat. Pokud se Vam jedna o suchou pokozku, tak jsou preci olejicky po koupani, ty nevysusuji a krasne voni!! Nevim, proste hygiena je hygiena a v druhe rade to byl taky ten ritual po kterem chodi syn spat. Zvykl si a kdyz je nemocny a z duvodu horecky do vany nejde je protivnej a nesvuj. Jinak se ekzematikum doporucuje taky kosmetika detska z MANUFAKTURY obrazek s krteckem je na obalu :).

Já bych na ty olejíčky byla opatrná, četla jsem, že pokožka si jakoby zvykne a ztratí schopnost se promašťovat sama.
Jinak souhlasím, že koupání je dobré jako součást večerního rituálu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.1.13 10:42

@poppaea
s olejickama jsem slysela to same - ze je to pro kuzi „navykove“ a prestane se promastovat sama.
Jinak mi i v porodnici i lekarka rekli koupat obden a zatim se toho drzime. uz proto, ze maly koupani dlouho nesnasel. zadecek mu samozrejme umyju po kazde, kdyz je treba a jinak teda v hygiene problem nevidim.
Manzel je cizinec a ten zase nechape, ze deti koupeme vzdycky jenom ve vanicce, ze se vlastne koupou ve vlastni spine… Takze proste i tohle je veci zvyku a nazoru a zadne jednoznacne odpovedi nejsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
15.1.13 10:45

Ahoj, já jsem koupala taky do těch 10 min. Používala jsem a budu používat olejovou lázeň Linola oll bad, bylo to doporučený i v porodce, ničím se pak nemaže a kůže je krásně hebká, pak jen na prdelku bepanten a jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.1.13 10:45

Koupeme každý den a pět minut minimálně. Před koupáním teda ještě masírujeme buď mandlovým nebo olivovým olejem lisovaným za studena samozřejmě. A ve vaničce omýváme mýdlem od Johnsons, nebo naliju do vody trošku olejíčku, co nám dali v lékárně (teď přesně nebím ten název) a nebo někdy oboje vynecháme, aby si kůžička odpočala. A jednou týdně myjeme vlásky dětským šamponem od hipp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
15.1.13 10:49

Ja teda nic takoveho neslysela :D. Beru to tak, ze to na nej nenalejvam, ale spis sobe na ruce a jen tak ho spis tema rukama hladit :). To jsme si uzivali vzdycky oba dva :). Ted uz ma syn 2 roky, takze do koupelny kdyz muze jde s tatkou a radi tam spolu. (tatka mimo vanu, aby jste si nemyslely, ze jsme podivini co chodi s dvouletakem do vany :palec: :D :D). Semnou si tak nepohraje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
15.1.13 10:50

Ja teda nic takoveho neslysela :D. Beru to tak, ze to na nej nenalejvam, ale spis sobe na ruce a jen tak ho spis tema rukama hladit :). To jsme si uzivali vzdycky oba dva :). Ted uz ma syn 2 roky, takze do koupelny kdyz muze jde s tatkou a radi tam spolu. (tatka mimo vanu, aby jste si nemyslely, ze jsme podivini co chodi s dvouletakem do vany :palec: :D :D). Semnou si tak nepohraje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
15.1.13 10:51
@Kapi píše:
Jak je to prosím u vás?? V porodnici nám říkali, koupat miminka každý druhý den, na předporodním kurzu že stačí každý třetí den. Nebo koupete miminka od narození každý den? Případně, od jakého věku praktikujete už každodenní mytí?

Ahojky, tak me v porodnici nerikali jestli koupat kazdy den nebo ob den..Ale kdyz jsme sli k dr..na kontrolu, rikala nam ze staci koupat ob den, ze neni potreba mit kazdy den, ze voda je tvrda a vysusuje miminku kuzi…Takze jsme koupali ob den. :pankac: :pankac: A nejak od 10.mesicu jsme presli na vecerni-kazdodenni koupani.Vodu syn miluje od mala. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.1.13 10:52

Ještě abych upřesnila, já na přebalovací podložce navlhčím, namydlím, a ve vaničce jenom oplachuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
15.1.13 11:02

Koupu dvakrat tydne (mimino), zadek a buchetku omyvam 1-2× denne pod kohoutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
17.1.13 10:04

My jsme od začatku koupali každy den, ze startu nam to pomahalo na prdiky-tepla voda a pak uz si na to zvyknul a na koupani se tesil :) koupali jsme v kuchyni na stole, mistnost vyhrivame troubou at tam je pekne teploucko :lol: ted uz jsme ve velke vane asi dva tydny, ale teplou kuchyni jeste praktikujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.1.13 15:20

Přesně jak píšeš. Každý říká něco jiného. V porodnici mi říkali denně. Moje tchyně jednou za 4 dny a pediatrička každý den. :D Já koupu obden. Jeden den jí pouze otřu čistou vodou základní partie a druhý den koupu celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
qwq
5
18.5.13 19:51

qwq

Já jsem jednoznačně pro koupání každý den. V porodnici říkali 2× až 3× týdně, že se vysušuje pokožka. My s tím však žádné problémy nemáme. Koupání je náš režim, malá se vykoupe, namaže… napapá a jde spát. Někdy, když nám to nevyšlo, tak jsme nekoupaly a podle mě byla upocená. Po koupání se cítí líp, navíc se koupe ráda. Do vody dáváme olejíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
19.5.13 11:38
@qwq píše:
Já jsem jednoznačně pro koupání každý den. V porodnici říkali 2× až 3× týdně, že se vysušuje pokožka. My s tím však žádné problémy nemáme. Koupání je náš režim, malá se vykoupe, namaže… napapá a jde spát. Někdy, když nám to nevyšlo, tak jsme nekoupaly a podle mě byla upocená. Po koupání se cítí líp, navíc se koupe ráda. Do vody dáváme olejíček.

Naprosto souhlasím, také to takhle dělám ;)

• Citovat
  • Upravit
2383
18.6.13 18:26

Zajímalo by mě jak často koupete malá mimča v těchto vedrech? Malej se dost potí, hlavně po jídle je úplně mokrej a příjde mi že je takovej ulepenej :) a mytí žíňkou ho moc nebere, řve u toho a vzteká se a koupaní pod tekoucí vodou si nelajznu i když nám to v porodnici ukazovali ale mám strach že mi vyklouzne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.13 18:31

A máš lehátko? Stačí položit do vany, slabým vlažným proudem vody ošplouchnout, když ho pak položíš po koupání na ručník nabříško, tak se bude učit pást koníky, ty mu rychle přetřeš záda žínkou a během tří minutek je hotovo, netřeba ho tam dlachnit nějak extra dlouho, mydlit netřeba, leda tak zadek nebo kdybys používala opalovací krém, tak ten je přeci jen potřeba pořádně smýt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí