Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejnovější recenze z kategorie Dětská mýdla
Přečtěte si článek: Koupání miminka: Jak umýt miminko v klidu?
Ahoj, uz nevim, co nam rikali v porodce ani u doktorky
, ale kvuli ekzemu jsem maleho koupala 2× max 3× tydne, jinak omyvala zinkou. Delali jsme to tak do roka, v podstate mu to nevadilo, ritual se vytvoril i tak ![]()
Ted ekzem zmizel, takze jedeme koupel kazdy vecer, protoze je to vodnik, ale to uz je velky kluk a ne mimi ![]()
Muj osobni nazor je ten, ze mimcum to ob den nebo i min staci, protoze se stejne nikde neuspini
Jestli se ptas kvuli cistote ![]()
Už u Julky mi mudra řekla, že koupat 1× - 3× týdně, jinak to není zdravé. Miminko se nepotí jako dospělý člověk. Julka se koupala 2× - 3× týdně, jak začala sedět, tak převážně sprchovala. Každodenní sprchování přišlo až později (tak od 18ti měsíců). Sem tam vana. S uspáváním a rituálem nebyl žádný problém, nebylo tam to koupání
U Saši bylo doporučení stejné, nicméně má od 5ti týdnů AE, takže to mudra brala pak ještě přísněji. Nakonec kožařka nám v půl roce povolila koupání (od Sašových 7mi měsíců už jen sprchování) pouze 1× - 2× týdně. mezitím max. umýt vodou nebo lépe černým čajem. A do koupele měl speciální olej pro AE, teď pro sprchování zase používá speciální mýdlo pro AE (drahé jak prase
). Vysvětlila mi, že mytím se smývá přirozenný ochranný filtr na kůži a žádný krém nebo olej ho nenahradí. S uspávacím ritálem u Sašíka není žádný problém - každý den to šlape perfektně
Já jsem ale vůbec od mala dbala u dětí na pravidelný denní režim, takže jídlo ve stejnou dobu, spaní ve stejnou dobu atd. Jo a ještě dodám, že děti vodu milují a nikdy při koupání neplakaly
, s tím se už člověk rodí
, oni vůbec jsou jak malí vodníci
S pravidelným sprchování (zřejmě téměř každodenním, ale pouze vodou) začnu se Sašou až tak na přelomu jara a léta, to už domů bude někdy chodit jako prasátko a jinak to nepůjde ![]()
Já kouou nebi sprchuju každý den. Malá se krásně naučila, že se koupe, kojí a pak spinká ![]()
Já koupu každý den. Patří to k večernímu rituálu a nemyslím si, že by to malému nějak škodilo. Nehledě na to, že od té doby, co papá příkrmy, tak vaničku opravdu potřebuje
Nekoupala jsem akorát po očkování, to jsem jen otřela žínkou.
Ahoj, starší Zuzku jsme koupala jednou za 3 dny a bylo to psycho, neměla ráda vodu, takže koupání proječela. Každý den jsem začala koupat až někdy v půl roce. Mladší Markétka si vodu užívá a krásně po koupání usne, takže od návratu z porodnice koupu každý den. Jinak koupu jen ve vodě, málokdy s mýdlem.
Stran kůže - Zuzka má problémy s vyrážkami, i když jsem koupala podle rad z porodnice a kurzu. Teď se taky koupe a každý den - sprchu ráda nemá, takže ke sprchování ji přinutím výjimečně.Markétka problémy s kůží nemá (zaťukávám).
Jana206 píše:
Já jsem koupala každý den..Každý lékař může mít jiný názor.
Ja koupu ob den.A ted mALÝMU SMRDÍ NOHY,TADY JSEM ČETLA TY BOTY DO MRAZAKU.Pomuže to?
Holky, jak dlouho koupete 4 mes. miminko? my doma tak do 5 min:-)
@evulkanov píše:
Holky, jak dlouho koupete 4 mes. miminko? my doma tak do 5 min:-)
Já ani nevím, vždycky chvilku s malou blbnu, ale asi to vyjde tak na těch 5 minut, možná o kousek déle, podle toho, jakou má náladu ![]()
A jakou pouziváš kosmetiku? my zadnou. na vanoce jsme dostali Johnsons koupel a to hned 2×, ale maly je po něm strašně suchý a mé ruce taky, takže to muzu hodit do kose. resp. nekde prodat. pak jsem zkousela Niveu, ale taky nic moc. tak nevim
@evulkanov
asi jeste kratsi dobu. Nas prcek se dlouho koupani bal, ve vode po chvilce zacal plakat. Az ted tak posledni mesic je vic v pohode, ale zatim to je porad bleskova akce ![]()
Taky nepouzivame nic, akorat po koupeli namazu 100% cistym mandlovym olejem. Driv jsem to nedelala po kazde, ale prckovi se udelaly supinky ve vlasech, tak mi ted doktorka poradila mazat hlavicku uz pred koupeli a mazam po kazde.
@evulkanov
Já koupu každý den, ale mydlím jen obden, používám Atoderm gel moussant od Biodermy, může se použít i na vlásky. Po koupeli jen zadeček a za ušima máznu kalciovou mastičkou. Na ošetření stydkých pysků mám slunečnicový olej z lékárny a ještě před koupáním masíruju bříško uvolňujícím olejíčkem od Saloosu. Jo a jeden čas, když se malé loupala hlavička, jsem jí to mazala Excipialem.
@evulkanov Na suchou kůži je dobré přidat do vody odvar z ovesných vloček, nebo jsem viděla v DM drogerii už hotovou koupel z ovesných vloček ![]()
@evulkanov já používám obyč mejdlo od nivei pro miminka a olejíček Aviril po koupání a jsem spokojená. Pak jsem dostala od kamarádky nějakou sadu od AVON a tam je gelík na tělíčko a vlásky a i olejíček s krémem proti opruzeninám a taky super. Teď jsem dostala od máminý kamarádky na zkoušku nějakou kosmetiku s krtečkem, ta je úplně přírodní bez nějakých srágor, ale tu zkusím až dovypotřebujeme tu od AVONU.
jinak do vany nedávám nic a pak jen občas umeju mejdlíčkem, někdy ani to ne, jen vodu. Ale mažu ho ho pokaždý.
Koupeme kazdy den. Nejdyl kdy sem nekoupala bylo v porodnici, jinak neexistuje duvod proc nevykoupat. Pokud se Vam jedna o suchou pokozku, tak jsou preci olejicky po koupani, ty nevysusuji a krasne voni!! Nevim, proste hygiena je hygiena a v druhe rade to byl taky ten ritual po kterem chodi syn spat. Zvykl si a kdyz je nemocny a z duvodu horecky do vany nejde je protivnej a nesvuj. Jinak se ekzematikum doporucuje taky kosmetika detska z MANUFAKTURY obrazek s krteckem je na obalu
.