Koupání miminek - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4242
23.1.10 00:22

Ahoj, uz nevim, co nam rikali v porodce ani u doktorky :wink: , ale kvuli ekzemu jsem maleho koupala 2× max 3× tydne, jinak omyvala zinkou. Delali jsme to tak do roka, v podstate mu to nevadilo, ritual se vytvoril i tak :wink:
Ted ekzem zmizel, takze jedeme koupel kazdy vecer, protoze je to vodnik, ale to uz je velky kluk a ne mimi :wink:
Muj osobni nazor je ten, ze mimcum to ob den nebo i min staci, protoze se stejne nikde neuspini :wink: Jestli se ptas kvuli cistote :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.1.10 00:52

Už u Julky mi mudra řekla, že koupat 1× - 3× týdně, jinak to není zdravé. Miminko se nepotí jako dospělý člověk. Julka se koupala 2× - 3× týdně, jak začala sedět, tak převážně sprchovala. Každodenní sprchování přišlo až později (tak od 18ti měsíců). Sem tam vana. S uspáváním a rituálem nebyl žádný problém, nebylo tam to koupání :nevim: U Saši bylo doporučení stejné, nicméně má od 5ti týdnů AE, takže to mudra brala pak ještě přísněji. Nakonec kožařka nám v půl roce povolila koupání (od Sašových 7mi měsíců už jen sprchování) pouze 1× - 2× týdně. mezitím max. umýt vodou nebo lépe černým čajem. A do koupele měl speciální olej pro AE, teď pro sprchování zase používá speciální mýdlo pro AE (drahé jak prase :oops: :roll: ). Vysvětlila mi, že mytím se smývá přirozenný ochranný filtr na kůži a žádný krém nebo olej ho nenahradí. S uspávacím ritálem u Sašíka není žádný problém - každý den to šlape perfektně :nevim: Já jsem ale vůbec od mala dbala u dětí na pravidelný denní režim, takže jídlo ve stejnou dobu, spaní ve stejnou dobu atd. Jo a ještě dodám, že děti vodu milují a nikdy při koupání neplakaly :nevim: :wink: , s tím se už člověk rodí :-D , oni vůbec jsou jak malí vodníci :lol: S pravidelným sprchování (zřejmě téměř každodenním, ale pouze vodou) začnu se Sašou až tak na přelomu jara a léta, to už domů bude někdy chodit jako prasátko a jinak to nepůjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.1.10 07:50

Já kouou nebi sprchuju každý den. Malá se krásně naučila, že se koupe, kojí a pak spinká :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.1.10 08:45

Já koupu každý den. Patří to k večernímu rituálu a nemyslím si, že by to malému nějak škodilo. Nehledě na to, že od té doby, co papá příkrmy, tak vaničku opravdu potřebuje :mrgreen: Nekoupala jsem akorát po očkování, to jsem jen otřela žínkou.

• Citovat
  • Upravit
381
24.1.10 19:11

Ahoj, starší Zuzku jsme koupala jednou za 3 dny a bylo to psycho, neměla ráda vodu, takže koupání proječela. Každý den jsem začala koupat až někdy v půl roce. Mladší Markétka si vodu užívá a krásně po koupání usne, takže od návratu z porodnice koupu každý den. Jinak koupu jen ve vodě, málokdy s mýdlem.
Stran kůže - Zuzka má problémy s vyrážkami, i když jsem koupala podle rad z porodnice a kurzu. Teď se taky koupe a každý den - sprchu ráda nemá, takže ke sprchování ji přinutím výjimečně.Markétka problémy s kůží nemá (zaťukávám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
28.2.11 21:56
Jana206 píše:
Já jsem koupala každý den..Každý lékař může mít jiný názor.

Ja koupu ob den.A ted mALÝMU SMRDÍ NOHY,TADY JSEM ČETLA TY BOTY DO MRAZAKU.Pomuže to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
15.1.13 10:09

JAK DLOUHOU KOUPETE???

Holky, jak dlouho koupete 4 mes. miminko? my doma tak do 5 min:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.1.13 10:12
@evulkanov píše:
Holky, jak dlouho koupete 4 mes. miminko? my doma tak do 5 min:-)

Já ani nevím, vždycky chvilku s malou blbnu, ale asi to vyjde tak na těch 5 minut, možná o kousek déle, podle toho, jakou má náladu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
15.1.13 10:15

A jakou pouziváš kosmetiku? my zadnou. na vanoce jsme dostali Johnsons koupel a to hned 2×, ale maly je po něm strašně suchý a mé ruce taky, takže to muzu hodit do kose. resp. nekde prodat. pak jsem zkousela Niveu, ale taky nic moc. tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.1.13 10:16

@evulkanov
asi jeste kratsi dobu. Nas prcek se dlouho koupani bal, ve vode po chvilce zacal plakat. Az ted tak posledni mesic je vic v pohode, ale zatim to je porad bleskova akce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.1.13 10:21

Taky nepouzivame nic, akorat po koupeli namazu 100% cistym mandlovym olejem. Driv jsem to nedelala po kazde, ale prckovi se udelaly supinky ve vlasech, tak mi ted doktorka poradila mazat hlavicku uz pred koupeli a mazam po kazde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.1.13 10:22

@evulkanov
Já koupu každý den, ale mydlím jen obden, používám Atoderm gel moussant od Biodermy, může se použít i na vlásky. Po koupeli jen zadeček a za ušima máznu kalciovou mastičkou. Na ošetření stydkých pysků mám slunečnicový olej z lékárny a ještě před koupáním masíruju bříško uvolňujícím olejíčkem od Saloosu. Jo a jeden čas, když se malé loupala hlavička, jsem jí to mazala Excipialem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.1.13 10:23

@evulkanov Na suchou kůži je dobré přidat do vody odvar z ovesných vloček, nebo jsem viděla v DM drogerii už hotovou koupel z ovesných vloček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
15.1.13 10:26

@evulkanov já používám obyč mejdlo od nivei pro miminka a olejíček Aviril po koupání a jsem spokojená. Pak jsem dostala od kamarádky nějakou sadu od AVON a tam je gelík na tělíčko a vlásky a i olejíček s krémem proti opruzeninám a taky super. Teď jsem dostala od máminý kamarádky na zkoušku nějakou kosmetiku s krtečkem, ta je úplně přírodní bez nějakých srágor, ale tu zkusím až dovypotřebujeme tu od AVONU. :) jinak do vany nedávám nic a pak jen občas umeju mejdlíčkem, někdy ani to ne, jen vodu. Ale mažu ho ho pokaždý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
15.1.13 10:28

Koupeme kazdy den. Nejdyl kdy sem nekoupala bylo v porodnici, jinak neexistuje duvod proc nevykoupat. Pokud se Vam jedna o suchou pokozku, tak jsou preci olejicky po koupani, ty nevysusuji a krasne voni!! Nevim, proste hygiena je hygiena a v druhe rade to byl taky ten ritual po kterem chodi syn spat. Zvykl si a kdyz je nemocny a z duvodu horecky do vany nejde je protivnej a nesvuj. Jinak se ekzematikum doporucuje taky kosmetika detska z MANUFAKTURY obrazek s krteckem je na obalu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí