Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
O tom jsem tedy nikdy neslyšela. Chce to nedělat z těhotenství nemoc.
A do bazému bys šla? Nebo do rybníka, kdyby bylo léto? Já byla těhotná u obou přes léto, koupala jsem se normálně, jak v bazénu, v rybníce, v řece, ve vaně se synem. Myslím, že bys musela být otevřená, aby se tam případná infekce dostala, dítě je chráněno čípkem a plodovými obaly - nebo tak nějak, nejsem gynekolog, tak jen tak lajcký pohled.
Příspěvek upraven 23.11.12 v 13:47
infekci jako z čeho? Z vody? Já se koupu se synem normálně i teď (27tt a dítě 4 roky)…
Nikdy jsem neslyšela, že by se těhotná nemohla koupat ve vaně. Ale jsem zvědavá, co se třeba dozvím ![]()
Já se normálně koupu s klukem taky
podle mě nemáš co chytit pokud se ti tam nevyčůrá(ale moč je sterilní) nebo spíše nevykadí…na krytém bazéně nebo tak máš xkrát větší šanci něco chytit…a chodím i tam a sem v pohodě ![]()
Holky dik, ja z těhotenstvi nemoc nedělám. Ač se synem bylo rizikové a od 24tt v nemocnici. Teď věřím, že bude vše ok. Ona mě jen zviklala a nahlodala ta známá. Byla tak přesvědčivá. A jednala se mnou, jak kdybych si v těhotenství každý večer dávala flašku neokolkovanýho. Ještě jednou dík a dokud nezakáže gynekolog, budeme si blbnutí ve vodě se synem užívat dál. Mějte se ahoj. ![]()
Já se koupala s dcerou celé těhotenství. Tu infekci myslela známá jako z čeho? Z čisté vody? Nebo z tvého syna?
@joaska ahoj, podla mna je kupanie v pohode, ale ak robi take sceny, tak by si mozno mohla porozmyslat nad tym, ze by si ho obmedzovala, lebo v sestonedeli to asi skutocne nebude mozne, aby si to potom syncek nespojil s babatkom ![]()
Infekci z čeho? Z vaší vany? Od svých blízkých? Jaktože jsi jí ještě nedostala?
neboj a koupej se s nimi jak ti bude příjemné. Koupala jsem se s malou ve vaně i s velkým bříškem, chodila jsem s ní na plavání ještě týden před porodem, v létě jsem se jako těhotná koupala i na pískárně.
Ahoj, já ráda chodila plavat do bazénu a tam je to riziko mnohem větší a taky mě všichni strašili, tak jsem si vždycky zavedla tampon - pro klid duši - a vše bylo ok ![]()
@mařenkaa
Před tim nás varovali na kurzu i mudra - jak se nasákne vodou, tak je právě ještě horším podhoubím pro případné infekce
V těhu se tampony vůbec nemaj používat, dráždí překrvenej čípek a sliznice.
Příspěvek upraven 23.11.12 v 14:17
Taky bych se nebála, ještě 14dní před porodem jsem byla na plovárně a taky bez problému
proč zbytečně přicházet o mazlení se synem ![]()
Já se s prckem taky běžně koupu (syn 26 měsíců, já 26 tt). V létě v prvním trimestru jsem běžně chodila do bazénu. Takže asi tak.
@Háta_x Je vidět, že každej radí něco jinýho, člověk ten správnej návod na těhotenství fakt nenajde
![]()
Ahoj, ráda bych se optala. Jsem těhotná (začínám 20. tt). V počátcích bylo krvácení (příčina nezjištěná). Nyní snad vše ok. Tolik diagnoza a teď k dotazu
. Mám skoro 20 měsíčního syna, se kterým milujeme večerní společné koupání ve vaně (někdy i s manželem). Je to náš zajetý rituál. Nedávno jsem se o tom zmínila známe, která mě naprosto vyděsila. Prý mohu dostat infekci a o miminko přijít. Je to pravda? Samozřejmě miminko ohrozit nechci, tak jsem pro jistotu chtěla nechat koupání na manželovi. Jenže syn včera tak vyváděl, že se chce koupat i se mnou, až spadl a rozkousl si ret.
Je mi to líto, navíc ne vždy je večer manžel při koupaní doma. Mám ho násilím nechat, ať si zvykne, že s ním do vany nejdu. nebo se na to vykašlat? V poradně se zeptám, ale jdu až za 3 týdny. Holky dík