Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, mala ma 6m a kousek a normalne ji koupem v jeji vanicce. jeste nesedi ani se nepritahuje, hlavicku ptidrzujem, protoze je moc ziva a skube sebou tak aby si neco neudelala. jak je to s koupanim? jakou polohu? myslim jak ji mam spravne ve vane drzet jak mam sedet ja kolik vody napustit jak byt ve vane dlouho? dekuji za podrobe rady ![]()
Koupeme ve velké vaně od konce šestinedělí. Když byl malej maličkej, tak jsem ho měla třeba položeného na sobě nebo jsem si tam vzala lehátko a položila si ho na něj. V 6m už seděl, takže jsem ho tam posadila normálně, ale jistila jsem ho tím, že jsem ho měla zády k mému bříšku a tím ho jako podpírala. Vody jsem dávala docela málo, aby si nelokal. On je totiž šídlo (dělá to i teď v roce, tu vodu pije)..A koupali jsme se tak dlouho, jak se nám chtělo. Teď se teda koupe víc s tatínkem ![]()
@lyrica dekuji za radu
ona sebou prave taky porad sije… tak to dnes zkusim. prvni se osprchuji ja, pak napustim trochu vody s jejim pripravkem do koupele a dam si ji zadickama k memu brichu a tatinek bude asistovat jsem zvedava. kdyz normalne koupem po 18hod. tak cas mam nechat stejny asi ze? ![]()
Tak do vany se mnou sel par dni po porodu. Voda nema byt moc horka, to je snad jasne, vody kolik chces, ja mela plnou vanu, aby nam nebyla zima. No a jak drzet…
Chvilku jsem ho mela na sobe, chvilku jsem s nim jakoby zkousela plavat, proste polohy jsem stridala.
![]()
Nebo nevim, jak to myslis. ![]()
V sesti mesicich uz mi syn lezl a hlavicku jsem mu nepridrzovala uz dlouho, takze jsem mu napustila trochu vody a on si tam radil, lezl… ![]()
@vendelinecek určitě, čas nech stejný, to se nic nemění. Uvidíš, že se vám to zalíbí, je to takové to tělíčko na tělo a je to příjemný
A když taťka pomůže, tak to zvládnete levou zadní. Přece jen v 6ti měsících už se člověk nemusí tak bát, jako když drží novorozeně. ![]()
ja at ji dam cokoliv to jde neuveritelnou rychlosti hned do pusy ![]()
@vendelinecek takové ty jak se z nich skládá komín, mají je třeba v DMku za asi 70,–
Malej do nich nabírá vodu, oni mají ještě na dně dírky, tak to zních pěkně teče, si s nima vyhreje už odmalinkata.
@vendelinecek no když to dá do pusy, to se jí nic nestane
Mates taky rve do pusy všechno a pořád ![]()
O. k. dnes na ne zajedem a jsem zvedava… uz se tesim. ona ma koupani totiz strasne rada tak to chci vyzkouset s ni. a jeste jeden dotaz… manzel a mala jsou pojisteni u ceske pojistovny nejaky flexi kolem 650kc mesicne manzel ma rizikovou skupinu. mam nechat malou u nej nebo zaridit pojisteni sobe a dat ji ke me nebo je to jedno? a co se tyce sporeni mame berusku, jak bude 30tis ćo ji zalozit pak? a jeste bych chtela sporit 500mes aby v 18ti mela treba 150tis. poradite?
Jo koupání s miminkem, tak z tohohle nápadu mě starší synek opravdu vyléčil… napustila jsem krásně teplounkou vodu… a najednou ta voda no řekněme fakt nevoněla… zatimco synáček se tvářil uvolněně tak já rozhodně nadšená nebyla…
![]()
Já koupu ve sprcháči, dám tak 5-10 cm vody, a mladší tam byl vždycky na bříšku, pásl koníčky ![]()
@lyrica píše:
@vendelinecek takové ty jak se z nich skládá komín, mají je třeba v DMku za asi 70,–Malej do nich nabírá vodu, oni mají ještě na dně dírky, tak to zních pěkně teče, si s nima vyhreje už odmalinkata.
my je mame z Ikei (ono je jedno, kde je koupis) a Pepinovi je 2.5 a hraje si s nimi ve vane porad, nic jineho v podstate ani nechce… Kelimky a vodni bombu (takovy ten micek, co natahne vodu)… a s tim si vydrzi hrat celou dobu, co je ve vane…
Jinak, ja se koupala s malym pomerne dlouho ve velke vane, plna vody, kdyz zacal sam sedet, tak jsem poridila sedatko do vody, abych se nemusela bat, ze uklouzne. A bylo to super… kdyz uz sedel naprosto jiste (a skoro chodil), tak jsme sedatko odlozili. ![]()
A koupali jsme v 18.00 - 18.30 (rozmezi), okolo 19.00 krmili a pak spat, takze ta 18.00 je podle me idealni.. ![]()
@helenkka píše:
Bože, já jsem neuvěřitelně blbá. Ty kelímky jsou do vody!!!Sem si říkala, jestli se těma dírama má jako třeba sít mouka…
ja myslim, ze primarne do vody nejsou a ty dirky jsou tam kvuli tomu, aby se nevytvarel pretlak, kdyz je davas na sebe…
Mozna… kdo vi… ale primarne jsou urcene podle me na staveni kominu.. ![]()