Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, koupaly jste některá miminko v umyvadle? Dokupuji poslední věci do výbavičky a vanička je špatně skladná, čím později ji koupím, tím líp, chtěla bych ji pořídit až bude prcek větší. Máme prostorné umyvadlo, přemýšlím, že bych ze začátku koupala v něm, jen nevím, jakou použít podložku? Děkuji moc za rady!
Mam dve male deti a na obe jsem koupenou vanicku moc neuzila. koupala jsem tam obe fakt jen parkrat uplne zezacatku, mozna tak prvni dva tydny, pak sly hned do velke vany. s pomoci takoveho toho klasickeho obyc lehatka za par kacek mi to prijde jako nejlepsi varianta, je to nejpohodlnejsi. bud jsem stala ohnuta nad vanou nebo si klekla, ma zada nijak netrpela. klidne bych se bez te vanicky obesla uplne. a kamaradka i segra koupaly mala mimca ze zacatku v umyvadle uplne bez problemu. tusim, ze bez podlozky, tu chvilku udrzis na ruce, prip. dolu treba rucnik, aby to neklouzalo.
@peta81 Děkuji za odpověď
nemáme bohužel vanu, jen velký sprcháč, takže vaničku potom budu muset pořídit, jestli se bude chtít čachtat, tu už potom dám klidně do toho sprcháče a sednu si k němu na zem. Když jsem viděla ty podstavce na vaničky, tak ve mně nebudily moc důvěru
Objevila jsem nějaké podložky ve tvaru květiny nebo žáby přímo do umyvadla, ale přijde mi to jako zbytečnost, takže ručník snad postačí ![]()
Mywkim, ze podlozka neni treba, v porodnici bylo taky vetsi umyvadlo a jak malou koupat mi ukazovala sesticka v nem… jinak mi vanu meli, ale malou jsem v ni sprchovala na lehatku… byli jsme v baraku s bojlerem a kdyz jsem sprchovala nikdo vodud nepoustel, ale na navsteve u nasich ani s rozvodem teply nebejvaj vykyvy…
Mame velke umyvadlo, malou jsem tam koupala asi 2mesice, dala jsem plinku nebo rucnik pod ni aby to nestudilo a naklouzala, pak se uz vesla do toho pidi letatka co se da do vany, to bylo take supr
No ja teda vaničku využívám denně…ze shybani se u vany a tahání mimca by trpěla ma zada. Pro me určitě nepostradatelný pomocník. Taky jsem driv myslela ze bude zavazet, ani jsem ji nekupovala, a pak jsem ji dostala, vyzkoušela a uz nikdy jinak. Lehatko nemám a nepotřebuji. Uz vidím jak na něm ten nas mrskavec v klidu leží
Parkrat jsem v umyvadle osplouchla špinavý zadek, no chce to jistou zručnost a opatrnost, přeci jen mokré miminko klouze…
Taky využívám vaničku denně. Dám ji do sprchového koutu a koupem.
Nějak si nedovedu představit denně napouštět velkou vanu.
Ta spotřeba vody, mimčo má rádo, když je pořádně ponořené.
V umyvadle si to taky nedovedu představit, tolik věcí kolem, to by byl frmol. ![]()
A co skladaci vanicka? https://www.mall.cz/…vanicka-lime
Ja jsem ji mela pro dceru taky v pidi koupelne a da se slozena soupnout kamkoliv
![]()
Videla jsem koupaci sedatko do sprchace, ale to nebude pro novorozence.Co koupaci kyblik? Ja jsem posahana a umyvadlo mi prijde spinave, ze se tam myji ruce a cisti zuby, asi bych ho denne drhla, ale to je muj problem, kdyz vidim v televizi, jak davaj lidi oloupane brambory do drezu jdu do kolen ![]()
@ivulette vanicku potom nevyuzijes. Dite se ti do ni vejde tak do 3 mesicu. Takze neporizovat
@tini píše:
Videla jsem koupaci sedatko do sprchace, ale to nebude pro novorozence.Co koupaci kyblik? Ja jsem posahana a umyvadlo mi prijde spinave, ze se tam myji ruce a cisti zuby, asi bych ho denne drhla, ale to je muj problem, kdyz vidim v televizi, jak davaj lidi oloupane brambory do drezu jdu do kolen
Vím že je to úplně mimo, ale můžu se zeptat co je špatného na bramborách ve dřezu?
Nějak mi to nejde do hlavy…
Já vaničku používala do 3 měsíců, měla jsem ji na stole, abych se nemusela ohýbat. Teď už koupeme ve velké vaně. Vanička stoji par korun a před porodem jsem v ní měla naskládané věci pro dítě. Lehátko jsem se používat nenaučila… Umyvadlo je fajn, když máte baterii se sprchou. Kamarádka koupala v kuchyňském dřezu…
Koupala, ale jen krátce, měli jsme větší děti. Ale vaničku jen na první, na další nebylo kdy ji vytahovat, chystat, šupla jsme je hned do velké vany.
Koupání v umyvadle super. Máme veliké umyvadlo, krásně mělké a široké, baterii nahoře. Před mytím jsem umyvadlo samozřejmě pořádně umyla (otázka minuty). Pod mrně jsem dala složenou tlustou froté osušku (nasákla, ale byla krásně měkká) mrně na ní dobře drželo. Po koupání jsem jí hodila rovnou do pračky s denním prádlem a další den znovu. Vanu máme, ale hrozně velkou a hlubokou, tam se kluci koupou až teď.
Ja syna od zacatku vzdy oplachuji v umyvadle pri kazdem prebalovani. Takze umyvadlo doporucuji. Na koupani mame vanicku se stojanem a koupu v ni syna jeste ted a to mu je 10 mesicu (a neni to zadny mrnousek). I kdyz je tam uz jen tak tak
.
Jeste je mi sympaticky koupaci kyblik, ale s nim nemam zkusenosti.
Pak existuje skladaci vanicka a nebo prebalovaci pult/stojan (jak to popsat…) i s vanickou v jednom.