Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jessica4 píše:
@Mar__tanka1983 já vůbec nevím, proč to nechce přepsat a popravdě, nevěřím moc nikomu, obrala mě i vlastní rodina, takže důvěřivá fakt moc nejsem. Bude stačit jen kupní smlouva? A přepis může proběhnout tedy později?
Tak na přepis je hlavně nutná evidenční kontrola a to musí být auto dle mě pojízdné. Aspoň pokud se nepletu…
@jita22 no přesně tak a do depozitu musí mít auto platnou STK ![]()
Celkem často řešívám nepřepsaná auta..
situace se má tak, že FAKTICKÉ VLASTNICTVÍ vozidla neprokazuje zápis v evidenci vozidel, ALE kupní smlouva (narozdíl od nemovitostí, kde vlastnictví prokazuje právě zápis v katastru na LV)
takže na vašem místě, pokud majitel auto zatím nechce přepsat, klidně sepište jen kupní smlouvu, za 30Kč ověříte podpisy na poště (vzory na koupi vozidla jsou na netu zcela volně zadáčo), ta bude vaše vlastnictví prokazovat..
přepis se dá vyřešit až následně (sice tam hrozí pokuta že jste nedodrželi 10denní lhůtu až 50tisíc, ale v praxi se (téměř) nedávají, jen dostanete vyhubováno).. nejlepší by bylo z majitele vymámit rovnou i plnou moc k přepisu (rovněž s ověřeným podpisem) a pak byste byli už úplně v pohodě..
samotnou mne udivuje, kolik lidí jezdí s nepřepsanými vozidly (problém je pak v pokutách - chodí původními majiteli)
nejlepší by prostě bylo sepsat tu kupní smlouvu a plnou moc, zaplatit mu to rovnou a jak si to pak opravíte/neopravíte už by byla čistě vaše věc ![]()
@Lucy75 píše:
Celkem často řešívám nepřepsaná auta..
situace se má tak, že FAKTICKÉ VLASTNICTVÍ vozidla neprokazuje zápis v evidenci vozidel, ALE kupní smlouva (narozdíl od nemovitostí, kde vlastnictví prokazuje právě zápis v katastru na LV)
takže na vašem místě, pokud majitel auto zatím nechce přepsat, klidně sepište jen kupní smlouvu, za 30Kč ověříte podpisy na poště (vzory na koupi vozidla jsou na netu zcela volně zadáčo), ta bude vaše vlastnictví prokazovat..
přepis se dá vyřešit až následně (sice tam hrozí pokuta že jste nedodrželi 10denní lhůtu až 50tisíc, ale v praxi se (téměř) nedávají, jen dostanete vyhubováno).. nejlepší by bylo z majitele vymámit rovnou i plnou moc k přepisu (rovněž s ověřeným podpisem) a pak byste byli už úplně v pohodě..
samotnou mne udivuje, kolik lidí jezdí s nepřepsanými vozidly (problém je pak v pokutách - chodí původními majiteli)
nejlepší by prostě bylo sepsat tu kupní smlouvu a plnou moc, zaplatit mu to rovnou a jak si to pak opravíte/neopravíte už by byla čistě vaše věc
Akorát musí taky začít platit povinné ručení.
@jita22 píše:
Tak na přepis je hlavně nutná evidenční kontrola a to musí být auto dle mě pojízdné. Aspoň pokud se nepletu…
Nemusi, klidně tam muze prijet na podvalu.
@jita22 píše:
Ne, nemusí být pojízdné, dokonce ani nemusí být kompletní, může být klidně i nabourané apod. Akorát se v tom případě s ním nedá na evidenčku dojet, ale musí se tam přivézt na odtahovce/vleku.
@JiříkMazlík píše:
@jita22 no přesně tak a do depozitu musí mít auto platnou STK
Další pitomost…
Zdravím potřeboval bych poradit. Prodal jsem auto udělaly jsme kupní smlouvu dostal plnou moc auto si odvezl a má malý a velký technický průkaz a nechce udělat přepis.
Je možné si zažádat o nový velký technický průkaz a hodit auto do depozitu nebo máte nějaké jiné rady aby nejezdil na mě? Diky
![]()
Na ro abys dal auto do depozitu potrebujes znacky, takze ne, takhle to udelat nejde, budes muset noveho majotele „chytit pod krkem“ a dotahnout na urad.