Koupě auta - prosím přidejte názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35699
16.5.11 21:54

Koupě auta - prosím přidejte názor

Ahoj ženy,
prosím o radu, nemůžu se rozhodnout.

Kupujeme si auto (první) a já mám hrozné dilema.
Koupit lepší výbavu, na úkor kilometrů
Nebo horší výbavu a méně km?

Máme totiž možnost koupit moc hezké auto, ale neumíme se rozhodnout, já jsem chtěla parkovací senzory a muž vyhřívané sedačky, ani jedno tohle to auto nemá, ale zase je skoro nejeté (50t km).

Počkaly by jse na jiné, nebo koupily? Už čekáme asi 4 měsíce, námi vybrané auto je trochu rarita, v čr jsou asi 4, v německu sice jsou, ale víc jeté a trochu dražší, ale s výbavou a to musím připočítat peníze za převoz.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
16.5.11 21:58

ahoj, také jsme ve stejné situaci, asi ti neporadím, ale jediné na co jsme za posledních 14 dní přišli, tak je to, že většina tachometrů je stažených, takže pokud si nekupujete auto od známého kde máte jistotu… :-( ale třeba v DE je stahování tach. trestný čin, takže možná bych volila, výbavu s více najeto než nejistotu u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
16.5.11 22:03

Ono je to auto dovezené z německa, km by odpovídaly servisní knížce, o to se ani nebojím, nekupuju zrovna auto na lítačku :mrgreen: To je právě taky plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.5.11 22:07

Pokud je to nafta, víc kilometrů bych řekla, že nehraje roli (zas záleží, jak moc „víc“ to je, že :mrgreen: ) - znám nafťáky s půlmilionem kilometrů a furt normálně jezdí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
16.5.11 22:10

No tak do 100 tis km, ale tohle fakt „skoro nejeté“.
I tak to není zrovna levné.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.5.11 22:10

Tak senzory i vyhřívání se určo dá domontovat dodatečně, takže já bych do toho asi šla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
16.5.11 22:25

tak vyhřívané sedačky je trošku víc problém…
ale couváky to je otázka 2-3tis. i s montáží.

Oželela bych výbavu, ta jde postupně jak budou penízky dodělat :palec:

A bohužel, už umí falšovat i servisky :-(
ale dobrej týpek co se motá kolem aut pozná zda to odpovídá (sešlapané pedály, jak vypadá motor apod.)

a jaký auto to má být?? rarita 8-o to jsem zvědavec zvědavý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.11 22:29

Raději bych volila méně najetých kilometrů. Podmínkou by bylo ESP, ABS, klima, rozšířený výběr šířek pneu a airbagy hlavové i boční. Můžu se zeptat, co je to za autíčko…? :-D Jsem trochu dost ujetá na vše s volantem :srdce: Osobně bych si nepořídila nic vzácného, chybí dostupný servis, o ceně náhradních dílů nemluvě.

Jinak v OBI, Baumaxu a spol prodávají začátkem zimní sezony vyhřívání sedadla do autozapalovače za 190kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
16.5.11 22:30

Mercedes B v automatu. :mrgreen:
No, známá už se na to auto šla podívat, prý je jak nové, pedály neošlapané, neohmatané, voní novotou, i když je skoro 5 let staré. Koukala i do servisky, dokonce jí mají vyfocenou na internetu, mě se to zdá v pohodě.. Navigaci nepotřebuju, tu si klidně koupím zvlášť.

Hele výbava, jo :pankac: - 5 x dveře, 6 x airbag, ABS, automatická převodovka, autorádio, CD přehrávač, centrální zamykání, dálkově ovládané centrální zamykání, dělená zadní sedadla, EDS, el. ovládání oken, el. ovládání zrcátek, ESP, imobilizér, kožené potahy, litá kola, manuální klimatizace, multifunkční volant, nastavitelný volant, ostřikovače světlometů, otáčkoměr, palubní počítač, posilovač řízení, protiprokluzový systém kol (ASR), příprava pro telefon, senzor stěračů, venkovní teploměr, vyhřívaná zrcátka, xenony, zadní stěrač

Další informace:
Další výbavy: senzor světel, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, mlhovky, klimatizovaná přihrádka,

Příspěvek upraven 16.05.11 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.11 22:31

To jsou ale nafťáky se starými typy motorů, bez současných moderních systémů a turb. Dneska už takový rozdíl mezi naftou a benzínem není, ze všeho se ždíme max výkon za použití nových technologií a motory pak rychleji odchází.

Pipet píše:
Pokud je to nafta, víc kilometrů bych řekla, že nehraje roli (zas záleží, jak moc „víc“ to je, že :mrgreen: ) - znám nafťáky s půlmilionem kilometrů a furt normálně jezdí :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.11 22:39

Hm, automat, tak to nic pro mě. Jak si nemůžu zakvedlat a podřadit ručně, nerelaxuju :mrgreen: Béčková řada mi nepřijde tak vzácná, ale neznám přesná čísla. Máte vyhlédlou tu řadu s otevírací střechou? Jestli jo, tak doporučuju přespat v autě, v noci si jí otevřít a pozorovat hvězdy :oops:

Jiank bych si dala pozor na auto, co je takhle staré a tak málo najeto, buď kecaj, nebo hodně stálo a bude třeba vyměnit všechna těsnění a gumové blbiny, bo neprovozováním zpuchřely. Je to trochu zjednodušeně řečeno, ale bývá to tak. A třeba taková lišta od zadního bočního okýnka (nejčastěji se rozbíjí při vykrádání, je nejkřehčí) na netradiční auto by mohla stát jako jedna celá sada tlumičů třeba na VW Sharan :mrgreen:

pikola píše:
Mercedes B v automatu. :mrgreen:
No, známá už se na to auto šla podívat, prý je jak nové, pedály neošlapané, neohmatané, voní novotou, i když je skoro 5 let staré. Koukala i do servisky, dokonce jí mají vyfocenou na internetu, mě se to zdá v pohodě..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.11 22:45

pikolo, senzor stěračů je super, pokud se dá vypnout :mrgreen: a z kožených sedadel je pěkně zapařená zadnice a vlk. Pokud jsou sedadla klimatizovaná, zas můžeš chytit zánět vaječníků nebo zaražený prdy. Neznám nikoho, kdo by si kožená sedadla pořídil znova :think:

Co to je za model, že má medvěd manuální klima? A určitě bych chtěla usb vstup, jen tam pinkneš flashku nebo propojíš mobil a hraješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
16.5.11 22:49

No to auto tak vzácné není, ale v automatu u nás moc nejsou.
Kožená sedadla to jsou napůl, kožené jen to boční, vnitřek je látka. KLimatizaci to má, ale ne digitalní, navolis si stupne, ale točivým knoflíkem.
bez střechy, co jsem měla půjčená auta s ní, přijde mi to k ničemu.

My se tam asi zítra pojedem podívat, tak se kouknu na gumičky :mrgreen:

Problém je, že to je asi 150 km a my nejsme teď pojízdný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.11 23:08
Jo, to vím jak funguje manuální klima. Má to aspoň tmavá skla, aby se ti ty kožené boky sedadel nerozpalovaly sluncem? Střešní okno, i obyč šíbr, je super na odtah, na rozdíl od otevřeného bočního okýnka nedělá kravál a můžeš si povídat a svištět po dálnici. Třeba když nechceš použít klimu a chceš zchladit vzduch a vyměnit. Nevo pro kouření za jízdy super (když jsem kdysi kouřívala) nebo když vezeš alergika (ruku na srdce, kdo nechává každý rok čistit ventilační systém auta a klimu? Já ne a alergik se ti pak v autě rozpšíká v tom lepším případě. A letní sexík (když jsi zmínila ty gumičky :mrgreen: ) v autě je taky prima, když nemusí chlap skládat nohy u předního sedadla nebo vystupovat do přírody :mrgreen: jejda, to byly časy před těhu :andel:
pikola píše:
No to auto tak vzácné není, ale v automatu u nás moc nejsou.
Kožená sedadla to jsou napůl, kožené jen to boční, vnitřek je látka. KLimatizaci to má, ale ne digitalní, navolis si stupne, ale točivým knoflíkem.
bez střechy, co jsem měla půjčená auta s ní, přijde mi to k ničemu.

My se tam asi zítra pojedem podívat, tak se kouknu na gumičky :mrgreen:

Problém je, že to je asi 150 km a my nejsme teď pojízdný..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
16.5.11 23:16

Pročítám diskusi, ale jak psala háta x, automat taky není nic pro mě, potřebuju řadit, tak mám pocit, že auto dokonale ovládám a relaxuji :lol: Přeju, abyste se dobře rozhodli, přecijen auto bývá investice na několik let.

My máme jedničkovou oktávku rs v plný výbavě, taky přiveženou z německa a měla kolem 100tis. najeto. Ale manžel má známého ve škodovce,takže nám auto napíchl na škodováckej pc a vyjmenoval manželovi celou historii auta do puntíku a ta sedí i se serviskou. Jo a ještě máme oktávku načipovanou, máme v ní 210koní.

Přeju, abyste se dobře rozhodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák