Koupě domu a příbuzní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
14.8.13 10:55

@omites my máme novostavbu a myslím, že mega bych tu bez problémů utopila taky :lol: S tím, že bych nemusela počítat, jinak to určitě půjde levněji. Chybí nám světla, vestavné skříně, fasáda a zpevněné plochy kolem domu. Plus zkulturnit nějak ještě svahy pod a nad barákem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
14.8.13 11:00

@Angua ono se to nezdá, ale i dát dokupy nějak normálnějc zahrádku sežere strašné prachy :jazyk: Pokud chceš teda nějaké chodníčky, příjezdovou cest, kaskády, ploty a tak. A co teprve jezírko nebo bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
14.8.13 11:04

Proč by vám banka nepučila? Přítel měl něco kolem 800 000 Kč dluh a banka nám půjčila 2 300 000Kč hypo na barák. Do baráku jsme nasypali dalších 1 100 000Kč. Barák není zdaleka hotovej. Když jsme ho kupovali vypadal taky dobře :D do toho byl odhad nižší a už to jelo, RK nám zatajila, že přístupová cesta není naše ( ve vzoru KS byla psána a těsně před podpisem jí smazli atd. atd..

Starej barák? Radši ne! Když už koupit pozemek a postavit, ale tam je problém ten, že člověk nemá mezi tím kde bydlet. Jako my a proto to dopadlo takto.
Pokud tam ještě je jeho rodina se kterou máš problem, tak už vůbec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.8.13 11:06

@omites no právě… Jenom ten plot (ten teda neděláme, ale kolem zahrádky možná časem budu něco řešit, aby mi to neožraly srny). Jinak teď jedeme v kamení z lomu - je to za pár kaček, tunu mají asi za 270,–, doprava taky není drahá, něco jsme schopní si odvézt i sami a z toho děláme záhonové obrubníčky a suché i nesuché zídky a tak… A vypadá to luxusněji, než kdejaká tvárnice nebo betonový obrubník :pankac:

Kamarád stavař nám i doporučoval vzít v lomu nášlapné kameny, ale to chce vápenec a tu je všude jen pískovec. Nejblíž je vápenec až u Vyškova…

To jsem zas odbočila, omlouvám se, ale trochu to k tématu ještě je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.8.13 11:08

Podle tvého popisu není co řešit, odpověděla sis sama, chlap má ještě nějaký dluh, naspořeno nic, ženu s dítětem na pracáku. Navíc vesnice s nemalým dojížděním (škola, práce, nákupy, vyžití, atd. ),co v zimě? udržované cesty?
Další věcí je, že barák za 600k nebude žádná sláva (i když na vsi, tak možná jo), chlap věčně v práci, a jako třešnička na dortu mít za bukem tchánovce, co už dokázali, že není jednoduché s nimi vyjít v malém prostoru?

Teď ještě vysvětlit to chlapovi, šla bych na to přes prachy, plus to dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.13 11:39

Takze chlap byl ted doma na obede, tak jsem se ho ptala, jak to vidi: on by to zkusit chtel a sam mi rekl ja vim, ze tam nechces kvuli nasim tak jsem mu rekla ze ma pravdu a ze jsem presvedcena, ze splatka za hypo bude vysi nez za uver tvrdil mi ze ne. Tak jsem mu rekla co by jako delal v zime kdyz by nejelo auto a byva dlouho v praci to jako budes chodit pesky? jo tak jak jsem chodil pred tim. Ted ma praci v miste bydliste jinak ta vesnice je 2km od nas a za barak chteli puvodne 950tis ale nikdo o nej nema zajem tak zlevnili. Uz vim o jaky barak jde ale nikdy jsem nebyla uvnitr.rekl mi, ze az bude mit cas tak se v bance zepta co jak by bylo.Mam sporitelnu tak schvalne mrknu na jejich stranky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.13 11:48

Tak ted me teda fakt nasral: volala jsem mu, ze jsem koukala na ten hypotecni kalkulator u sporky a ze se da hnedka objednat schuzka a on mi na to rekl, ze si schuzku dojedna pres nejakou pani (asi financni poradce)ktera pracuje pro nekolik bank. Nasral me proto, ze jak jsem psala kdyz jsem otehotnela a chtela toto vse absolvovat, chtela jsem i vyuzit sluzeb financni poradkyne, kterou mi doporucila ma uz byvala sefova a vyuzili ji i kolegyne a byly s ni moc spokojeny. Takze to neslo a ted by to najednou slo a to jen proto, ze to je pani se kterou se zna jeho sefova.No nezlobte se na me, ale at jde s takovym pristupem milost pan do pr… :(

• Citovat
  • Upravit
50725
14.8.13 11:51
@Anonymní píše:
Tak ted me teda fakt nasral: volala jsem mu, ze jsem koukala na ten hypotecni kalkulator u sporky a ze se da hnedka objednat schuzka a on mi na to rekl, ze si schuzku dojedna pres nejakou pani (asi financni poradce)ktera pracuje pro nekolik bank. Nasral me proto, ze jak jsem psala kdyz jsem otehotnela a chtela toto vse absolvovat, chtela jsem i vyuzit sluzeb financni poradkyne, kterou mi doporucila ma uz byvala sefova a vyuzili ji i kolegyne a byly s ni moc spokojeny. Takze to neslo a ted by to najednou slo a to jen proto, ze to je pani se kterou se zna jeho sefova.No nezlobte se na me, ale at jde s takovym pristupem milost pan do pr… :(

Buď ráda, že se mu to rozleželo… Třeba jenom změnil názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.13 12:00

Ja to vidim trochu jinak pac tenkrat kdyz on nebyl doma a jeho otec byl zlitej jak hovado coz je furt tak mi rekl, kdo ja jako jsem, ze po nem(po chlapovi) vubec neco chci natoz hypoteku. Dostat ho do banky byl nadlidskej vykon. A ted prijde jeho bratr rekne zkus hypo a on pujde a zkusi. Sefova rekne zkus tuhle poradkyni a on ji zkusi. Takze moje slovo nema zadnou vahu, jo? Co navrhnu ja je spatne dobra tak at si to udela takhle ale ja nebudu jak nejaka ovce poslouchat to co si vymysli jeho bracha a nekdo jiny.

• Citovat
  • Upravit
72725
14.8.13 12:08
@omites
@omites píše:
@martina.se prodejce chtěl 2,1 mega. Odhadce odhadl barák na 1,950. A ještě se strašně divil, že tu kupní cenu chceme dát. Asi neviděl baráky v okolí :zed: Hypo se vyřizovala docela dlouho, asi 2 měsíce, manžel už byl na odvezení :mrgreen:.
Při podpisu kupní smlouvy jsme složili 100 tis. (ze svého), odhad nemovistostí (obou) přes 10 tis. Za zápis na katastr tuším taky něco.
Než jsme se nastěhovali - vyměnit okna, vstupní dveře, kotel, udělat nové podlahy v kuchyni a chodně, celá nová kuchyňská linka, elektrika, vypínače, vymalovat. půl mega :jazyk:
POtřebujeme - předelat koupelku (je tam i střešní okno), dva záchody, vyměnit bytové dveře, topná tělesa, garážové vrata, zateplit stropy, zateplit fasádu :jazyk: dobré ne :mrgreen:

ani mi nemluv, čeká mě nejspíš něco podobného :zed: pak ty částky fičí jak namydlený blesk.. už jen fakt, co člověk zaplatí, než mu to schválí banka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.8.13 12:18
@Anonymní píše:
Ja to vidim trochu jinak pac tenkrat kdyz on nebyl doma a jeho otec byl zlitej jak hovado coz je furt tak mi rekl, kdo ja jako jsem, ze po nem(po chlapovi) vubec neco chci natoz hypoteku. Dostat ho do banky byl nadlidskej vykon. A ted prijde jeho bratr rekne zkus hypo a on pujde a zkusi. Sefova rekne zkus tuhle poradkyni a on ji zkusi. Takze moje slovo nema zadnou vahu, jo? Co navrhnu ja je spatne dobra tak at si to udela takhle ale ja nebudu jak nejaka ovce poslouchat to co si vymysli jeho bracha a nekdo jiny.

Furt nějak nevidím problém, nechápu, jak spolu souvisí názory tchána alkoholika, švagra a tvého muže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
14.8.13 12:23
@Angua píše:
Furt nějak nevidím problém, nechápu, jak spolu souvisí názory tchána alkoholika, švagra a tvého muže :nevim:

tak tak :nevim:
navíc třeba tenkrát neměl potřebu něco měnit, teď má vidinu baráku za zlomkovou cenu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.8.13 12:25

Hele ale pokud jste manželé a ty nebudeš souhlasit, tak by hypo neměl dostat je to tak ne? navíc pokud by můj chlap věděl že tam nechci a stejně by to chtěl zkusit, tak bych si myslela něco o jeho duševním zdraví… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.8.13 13:40
@Anonymní píše:
Tak ted me teda fakt nasral: volala jsem mu, ze jsem koukala na ten hypotecni kalkulator u sporky a ze se da hnedka objednat schuzka a on mi na to rekl, ze si schuzku dojedna pres nejakou pani (asi financni poradce)ktera pracuje pro nekolik bank. Nasral me proto, ze jak jsem psala kdyz jsem otehotnela a chtela toto vse absolvovat, chtela jsem i vyuzit sluzeb financni poradkyne, kterou mi doporucila ma uz byvala sefova a vyuzili ji i kolegyne a byly s ni moc spokojeny. Takze to neslo a ted by to najednou slo a to jen proto, ze to je pani se kterou se zna jeho sefova.No nezlobte se na me, ale at jde s takovym pristupem milost pan do pr… :(

On člověk taky časem mění názory a to je v podstatě normální. Když si ale představím, co vás čeká, doporučuju NEBRAT. Návrat manžela do obce, kde vyrostl, znamená to, že on tam zná všechny a ty budeš ta cizí a všichni tě budou neustále sledovat. Manželova rodina nestojí asi za nic a ještě ti přitíží. Všichni vám budou vidět až do talíře a budou vše komentovat. Do baráku nacpete spoustu peněz, které ale stejně nemáte a tak budete žít ze dne na den. Do toho k vám budou chodit tchánovci kdy si vzpomenou a budou vám dobře radit. Nevím, jestli je tam hospoda, ale to bývá další kámen úrazu v rodné vsi, protože tam se to všechno děje a hodnotí a chlapi tam tráví dost času. Když máš averzi už teď, nebudeš tam spokojená. A až se tam nastěhuješ a nebudeš pokojená, budeš ta nejhorší. Ale myslím si, že vám ty peníze stejně nedají a nebo jen tolik, kolik vám stačit nebude. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný