Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikde nemate napsany termin. Nas pravnik nam pri koupi
Odstavec menil a dal presny termin presne aby jsme zabranili
Tomuto domlouvani se…
Že jste nekupovali přes realitku je jedině dobře. Každopádně příště to chce zvolit advokáta, který v tomhle odvětví dělá a ne, co veme první smlouvu z ASPI a naúčtuje si jí ![]()
Každopádně - ve smlouvě by mělo být co je předmětem prodeje, alespoň vágně, ale čím přesněji, tím lépe. Pokud to tak není, může Vám defakto předat prázdná stěny, obvykle se nechává základní vybávko - světla, dveře, okna, prostě všechno co je pevně spjato a nemá extra hodnotu. Pokud tam máte napsáno, že jak leží v den prodeje, chtělo to udělat fotky.
Co se týká data - Vaše povinnost je splněna defakto dnem podpisu, její přepisem na katastr, pak již nemá v domě co dělat. Bývá zvykem napsat počet dní od něčeho (přepis, dojití peněz), kdy se provede předání. Pokud jí přisly peníze, tak jí řekněte, že má týden (já bych jí dal tři dny, měla na to minimálně měsíc) a pak měníte zámky a na zahradu pouštíte psa, nazdar.
Nicméně v těch sedmi dnech si dohodněte den, sepište předávák - kdo kdy co a v jakém stavu, zapište stavy energií, s tím a s výpisem zajděte na elektro/vodu/plyn, nahlašte stavy a nechte přepsat, na to snad původního majitele ani nepotřebujete. Doplatek k tomu dni si už řeší s majitelkou sami. Pokud to nepůjde po dobrém,, udělejte to bez ní. Pokud je ve smlouvě napsáno, že je to jak je a leží ke dni prodeje, tak kromě osobních věcí víceméně nemá co odvážet…
Tak jestli už jste majitelé na katastru, tak je to vaše a měla by vám dát klíče. My kupovali před půl rokem a tohle jsme měli upravené ve smlouvě. Měli jsme tam, že se klíče předají do měsíce od podepsání smlouvy, aby měli obě strany na vyřízení „toho svého“…
@Anonymní píše:
@Bibi239 ten týden jí dám, ale pak smůlapeníze odešly již v pondělí
@terinka4444 děkuju
A jak je to tedy s tím převodem elektriky a vody? pokud to budu muset řešit po zlém, tak ona se mnou těžko bude chtít jít na elektrárny… můžu sama?právě můj tatí do mě hučel, že to nemůžu, nesmím jí to udělat, že se bude se mnou soudit, že ona je chudák nemocná (to sice je, ale nijak vážně a asi „jen“ poslední měsíc). Ten týden jí ještě nechám, pak už asi budu zlá
no tak ať se soudí, a o co se bude soudit? Co napíše do žaloby? žE tonechtěla předat barák, chtěla si ho vybrakovat, i když má ve smlouvě, že všechno je tam vaše? Ať se soudí, klidně.
S elektřinou nevím, mělo by to jít, pokud ona vám to nepodepíše, tak jste myjitelé, to ti řeknou na čezu.
Zajela bych tam a s paní si promluvila a sepsala, co si odvezla (případně bych to chtěla vrátit, dřevo a uhlí ne, ale taky není zadarmo…) a co si ještě hodlá odvézt. A oznámila bych jí, že měním zámky a až bude chtít ty domluvené věci, ať zavolá, kdy budete mít čas na předání.
Elektriku a vodu si přepisujete sami, stačí zajít s kupní smlouvou a stavy, co byly při předání.
To teda je pekne odflakla smlouva, je bezne do ni uvést přesný termin předání nemovitosti a sankce za nedodržení lhůty.
Nicméně se tam uz klidne muzete nastěhovat a vyměnit zámky, bývala majitelka se opravdu nema o co soudit.
@veria píše:
To teda je pekne odflakla smlouva, je bezne do ni uvést přesný termin předání nemovitosti a sankce za nedodržení lhůty.
Nicméně se tam uz klidne muzete nastěhovat a vyměnit zámky, bývala majitelka se opravdu nema o co soudit.
to jsme si platili advokátku abychom to měli ošetřené… a koukám, že k prdu.. bohužel jsem nevěděla, co a jak je běžné a advokátce důvěřovala ![]()
@Anonymní píše:
to jsme si platili advokátku abychom to měli ošetřené… a koukám, že k prdu.. bohužel jsem nevěděla, co a jak je běžné a advokátce důvěřovala
U nás se advokátka v jednom odstavci přepsala a zaměnila kupující a prodávající. To, že si někdo říká advokátka, bohužel samo o sobě nic neznamená. To platí o každé profesi. Ale držím palce, právo je na vaší straně (což v ČR samo o sobě taky málo znamená
).
@ana11 já si smlouvu četla několikrát, takové překlepy tam nebyly, vše se zdálo být v pořádku… Ale holt když člověk neví, co by mělo být ještě psáno, tak je to těžký… proto jsem se obrátila na advokátku… takový prachy si za to vzala a pak se člověk dozví, že to odflákla
A to ještě advokátka, kterou jinak všichni chválí ![]()
Kupovali jsme dům s podobnou smlouvou, byli jsme příjemně překvapeni, že prodávající nezpůsobili žádné škody před odstěhováním
Energie jsme na základě kupní smlouvy a výpisu z katastru přepsali sami. Vám bych radila vyměnit zámky, a jestli si tam bývalá majitelka pro něco přijede, je to vaše dobrá vůle
@Anonymní píše:
Napadlo mě, že zítra hned ráno tam zajedu a na vrata dám řetěz se zámkem, seberu klíče od vrat, které tam jsou. Žádný oplejtačky bych s tím mít neměla ne?
Pokud si bude něco chtít odvézt - jsme domluveni na 2věcech, které si tam zatím nechá (traktůrek a sekačka)- tak přijedu, odemknu, vydám
Mám právě strach, aby takhle neodvezla třeba kotel, popř nevyrvala radiátory ( i když si myslím, že to zase neudělá)
jo
Termín předání taky máme ve smlouvě a to konkrétní-do 15 dnů od připsání peněz do advokátní úschovy musí vyklidit a předat klíče (na těch 15 dnech jsme se domluvili s prodávajícím, advokáta běžně dává měsíc) při předání by se měl sepsat předávací protokol, kde se zapisují stavy energií atd. a nechat si to od ní podepsat, aby pak nedělala další problémy
Jinak přepisy se dají udělat pomocí plné moci ![]()
Napadlo mě, že zítra hned ráno tam zajedu a na vrata dám řetěz se zámkem, seberu klíče od vrat, které tam jsou. Žádný oplejtačky bych s tím mít neměla ne?

Pokud si bude něco chtít odvézt - jsme domluveni na 2věcech, které si tam zatím nechá (traktůrek a sekačka)- tak přijedu, odemknu, vydám
Mám právě strach, aby takhle neodvezla třeba kotel, popř nevyrvala radiátory ( i když si myslím, že to zase neudělá)