Koupě nového bytu - nemůžeme se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3344
17.4.17 15:49
@Tute píše:
Znám pár lidí, kteri to takhle vyřešili…zakladatelku nic nenutí ho kupovat dnes…Zkusila bych i kontaktovat RK v okolí s umyslem, někdy vědí i oni.
Je to štěstí, ale ne nereálný.

Díky za radu, zkusíme oslovit realitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
17.4.17 15:50

@magneska a levnější pozemek by nebyl?.Za 2,5 mil. Barák na klíč postavíte. Pozemky jsou drahý, ale za mega je to Opravdu hodně, co třeba na vesnici blízko města?
Jinak nevím jak je řešený ten panelákový byt, jestli 3+1, tak mi to pro tři děti a dva dospělé přijde fest malé. Jeden pokoj pro 3 děti, nebo aby rodiče spali v obýváku, stejně by to pro vás později bylo stísněné. A byt za 3 miliony, tak to.uz Opravdu se trochu uskromnit a mít ten barák za stejný peníze.
Souhlasím s Tomička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3344
17.4.17 16:07
@Tute píše:
A když bude barák, tak kdo bude o jeho údržbu se starat?
Budete někoho platit?
Pokud manžel není zručný pripocetla bych ještě to…50 litrů při 3 dětech(např. 3× SŠ) a hypo na 2-2,5 mega zase takový terno…To nemyslím zlé, ale 10 dáš za hypo, něco za provoz baráku, něco na rezervu…Poplatis kroužky, ŠVP, obědy ve škole, oblečení…Ono to pak litá.

No právě proto o tom baráku ani moc neuvažujeme. 1/ je to starost a nikdy není hotovo a stojí to plno peněz a času (momentálně v domě bydlíme) 2/ měla bych velké obavy, že bychom se nevešli do rozpočtu při stavbě. U toho bytu v novostavbě vím konečnou cenu, vím měsíční náklady - měly by být nízké, jedná se o nízkoen. dům, vše je nové. Otázka je, jestli je to fakt finanční sebevražda hypotéka cca 10000,–+energie při 3 dětech a cca 50 až 55 tis. příjmů. Nyní máme příjmy cca 42tis., náklady na bydlení cca 6,5tis. vč. energii a našetřili jsme si těch 750tis. za asi 5 let. Ovšem je mi jasné, že děti porostou a náklady také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3344
17.4.17 16:28
@Tute píše:
Mám tedy 4 děti. Věk 9-16let a ty nároky jsou úplně jinde než kdysi…Jen za zmíněné rovnátka jsem teď vysolila 2× 17 tis.
Zavodni provoz sportu dítěte mě stojí 6 litrů ročně…Jsou to kraviny, vím.
Já bych se tak vysoké hypotéky bála.
O bytě neporadím, s těmito byty zkušenost nemám.
Otázka ale i je, kolik by jste třeba platili za fond oprav v tom paneláku…Aby to nebyla vysoká částka.
Taky jestli chceš ten panelák rekonstruovat, nebo si postacis s tím co koupíš.
Ten drevos. ti vyhovuje víc?
Je tam hezčí okolí, pro děti lepší?
Zvazila bych i tohle.

Jestli by se panelákový byt rekonstruoval - těžko říct, záleží, v jakém by byl stavu. Úplně přesně jsem se po těch panelák. bytech nedívala, spíš mě zajímala cena, za kolik se teď prodávají.
Byt v dřevostavbě se mi líbí víc, hlavně kvůli prostoru, je to přes 120m, balkon, koupelna, 2×WC, samostatný byt na patře. Jak říkám, kdyby byly v nabídce byty kolem 100m 2… ale nejsou bohužel. Byt 4+1, který se u nás prodává za 2,04 mil. má 75m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3344
17.4.17 16:32
@Tute píše:
Mám tedy 4 děti. Věk 9-16let a ty nároky jsou úplně jinde než kdysi…Jen za zmíněné rovnátka jsem teď vysolila 2× 17 tis.
Zavodni provoz sportu dítěte mě stojí 6 litrů ročně…Jsou to kraviny, vím.
Já bych se tak vysoké hypotéky bála.
O bytě neporadím, s těmito byty zkušenost nemám.
Otázka ale i je, kolik by jste třeba platili za fond oprav v tom paneláku…Aby to nebyla vysoká částka.
Taky jestli chceš ten panelák rekonstruovat, nebo si postacis s tím co koupíš.
Ten drevos. ti vyhovuje víc?
Je tam hezčí okolí, pro děti lepší?
Zvazila bych i tohle.

Okolí je asi podobné. Panelákový byt by byl na sídlišti - celkem klidné sídliště, nic obřího, děti tam vodím do školy/školky, vede tam cyklostezka, byt v novostavbě je na pokraji sídliště, mezi rodinnými domy a restaurací a takovými menšími obchodními prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí