Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím
Podle mě to risk je a veliký. Přesto si myslím, že je lepší koupit ojeté auto, než si brát půjčku na nové.
Nikdy nikdo v naší rodině ani jinde neměl nové auto. Nové auto velice rychle ztrácí na ceně a pro většinu běžných rodin je zbytečný luxus. Sežeň si někoho, kdo to s tebou projede, kdo se vyzná, dokáže odhadnout, co a jak a pak je to v pohodě.
Nam se vyplatilo koupit ojete od soukromeho majitele a ne od bazaru, a nejlepe mit nekoho kdo autum rozumi a prohledne ho pred koupi, plno veci dobry mechanik zjisti uz pohledem. Preju dobrou ruku pri vyberu
@alenkav Jasně, radši projet net a bazarům se radši vyhýbat.
Já kupovala 12 let starý, za 45000, ve všemi proklínaném AAA, a nemůžu si stěžovat, šlape jako hodinky už skoro 6 let, nikdy nás nenechalo ve štychu. Akorát je třeba počítat s tím, že některé díly jsou něco jako spotřební zboží, takže je blbý si myslet, že koupíš auto za pár desítek tisíc, a nebude nutný do něj investovat. já si hned nechala za 15000 vyměnit pro jistotu rozvody a řemen, pak to byla nová baterka, nová zadní část výfuku…za těch 6 let opravy stály dohromady určitě cca 40000. ale zase když se o to člověk stará, tak může docela dobře sloužit hodně let.
@Aries6 No jo, ale to se zas musi resit nejaka kupni smlouva, ne? Tomu vubec nerozumim. V bazaru je to jak v obchode, ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Aries6 No jo, ale to se zas musi resit nejaka kupni smlouva, ne? Tomu vubec nerozumim. V bazaru je to jak v obchode, ne?
Normálně si ji sepíšete spolu, na netu je mraky příkladů, kde je napsáno, co je důležité. A domluvit se, kdo, co a kdy odhlásí/přihlásí… když najdeš někoho, kdo v tom umí chodit, tak je to jak kupovat pračku nebo ledničku
Určitě někoho v okolí máte.
No my mame vyhlidly v AAAckach 3 roky stary auto za cca 170tis, takze snad zadna rachotina.Ale bojime se, aby se hned nepokazilo a pak jsme nesplaceli pujcku a auto stalo nekde v servise ![]()
Kupujem jedině jetý, ale chlap tomu rozumí. Takže prudí a koumá. A musím říct že dobrý, jen jednou před léty nám něco na jednom odešlo celkem brzo po koupení.
@Aries6 píše:
@slavuska1 Tak rozvody by měli být automatické.
to mě to mechanik taky říkal. ale znám spoustu, co si koupí ojetinu, neinvestují ani korunu, a hrozně se diví, že za pár měsíců odejde
Proč by to měl být risk? vem si s sebou někoho, kdo tomu rozumí a prohlídne ti to pořádně.
Ja koupila před 5rokama nove auto za 500tis vezla jde si ho ze salonu dmula jsem se pýchou, ze jde si vydělala na nove auto a hned druhy den zavada teklo do světla. takze hned reklamace oprava atd a tak je tomu dodnes
Uz bych nikdy nekoupila nove auto stejne jen samé poruchy
Ted budu kupovat na jaře z bazaru, pojede se mnou kamarád automechanik co opravuje po bourackach, budem mít i peistroj na mereni tloušťky laku pozná se ze je auto bourane a prelakovany
V ackach bych si nekoupila ani kafe
Dobry vecer,
Jakou mate zkusenost s ojetinama? Je to moc velky risk?
premyslime s muzem o koupi auta.Do naseho stareho uz odmitam investovat.Vzit si pujcku na uplne nove se bojim, prece jen je to moc velka financni zatez
anonym kvuli rodine