Koupě ojetého auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.14 22:26

Ja zadnyho automechanika neznam. Myslite, ze by sel domluvit nekdo ze servisu?

• Citovat
  • Upravit
183
28.12.14 22:27
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
premyslime s muzem o koupi auta.Do naseho stareho uz odmitam investovat.Vzit si pujcku na uplne nove se bojim, prece jen je to moc velka financni zatez :think: Jakou mate zkusenost s ojetinama? Je to moc velky risk?anonym kvuli rodine

Jak už zde bylo psáno, koupě nového je nevýhodné, už vyjetím na cestu ztrácí dle typu vozu až 1/3 z ceny, což může být dost a pokud půjdete do ojetiny, tak jako já šla vždy, určitě bych vzala k vybranému vozu alespoň 2 nezávislé techniky, nikde bych nevzala auto jen tak sama, poslední jsme brali za pomoci placeného technika, který sice bere 700,– za výjezd, ale padala nám čelist, co vše věděl, znal a nač se ptal jo a určitě bych nešla do auta z bazaru!!! Já nedám dopustit na koupě vozu od fyzické osoby, v lepším případě aby to mělo servisku a rozhodně s sebou mechanika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
28.12.14 22:29
@dani24687 píše:
Proč by to měl být risk? vem si s sebou někoho, kdo tomu rozumí a prohlídne ti to pořádně.

Já bych se bála přetočených kilometrů. Prý se to pořádně nedá zjistit, ale v téhle tematice plavu, takže to mám jen z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.12.14 22:29
@majki.r píše:
Já bych se bála přetočených kilometrů. Prý se to pořádně nedá zjistit, ale v téhle tematice plavu, takže to mám jen z druhé ruky.

tak jestli to auto má servisku…což snad auto za tuto cenu má… tuším že i na netu se to už dnes dá zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.12.14 22:32
@Anonymní píše:
No my mame vyhlidly v AAAckach 3 roky stary auto za cca 170tis, takze snad zadna rachotina.Ale bojime se, aby se hned nepokazilo a pak jsme nesplaceli pujcku a auto stalo nekde v servise :nevim:

Z AAA??? Upřímnou soustrast, stačí projet recenze na netu, když není osobní zkušenost, my už ji máme z nedávné doby, to nám taky padala čelist :lol: nemít s sebou mechaniky, asi jsme koupili pěknou mrchu, která by nás během pár dní stála jednou tolik při ceně dílů… kamarád tam koupil vůz a dojel jen domů :lol: a rok už stojí… skrytá vada se tomu říká a má smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.12.14 22:34
@majki.r píše:
Já bych se bála přetočených kilometrů. Prý se to pořádně nedá zjistit, ale v téhle tematice plavu, takže to mám jen z druhé ruky.

nám mechanici řekli jedno pravidlo, auto starší 7 let a bez servisky, pokud není vyloženě na první pohled jak z výroby, musí mít kolem 250.000 km nalítáno, jinak je to podtočený… řekli pravdu, radši auto, které má FAKTICKY najeto 300 tisíc, než takové, které má po 10letech provozu najeto 180tisíc na tacháču a půl mega v reálu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
28.12.14 22:37
@otazniky píše:
nám mechanici řekli jedno pravidlo, auto starší 7 let a bez servisky, pokud není vyloženě na první pohled jak z výroby, musí mít kolem 250.000 km nalítáno, jinak je to podtočený… řekli pravdu, radši auto, které má FAKTICKY najeto 300 tisíc, než takové, které má po 10letech provozu najeto 180tisíc na tacháču a půl mega v reálu…

Tomu bych věřila, zní to logicky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.12.14 22:39
@otazniky píše:

a jen dodám…před 3 týdny jsme koupili auto s reálnýma 270.000km(serviska) a vrní jak kočička, kdežto těch 8 aut, co jsme projížděli se zájmem a řešili nízký počet na tacháču…řvalo to, netáhlo, motory pokapané, některé části motoru měněné, to se pozná dle popisu čísla, které origoš díly nemají, dost se dá poznat podle stavu spz, pokud není vyloženě nová, taky podle volantu, pedálů a samozřejmě stavu řadicí páky… ale to Vám řekne každý dobrý mechanik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
28.12.14 22:47
@Anonymní píše:
@novalgi proc v Aaackach ne?

mrkni na zprávy, černé ovce atd…já bych ani v bazaru nekoupila spíš u soukromého majtele a jak bylo psáno mít u sebe někoho kdo autum rozumí.

• Citovat
  • Upravit
25211
28.12.14 22:54

@slavuska1 Já bych to taky nevěděla, ale chlap se v tom vyzná, tak mi to říkal. Já ani nevím, že to auto nějaký rozvody má… naštěstí má auta na starost on :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
28.12.14 23:04

@otazniky za 7 let prumerny cesky ridic najezdi max 100 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
28.12.14 23:19
@annaei píše:
@otazniky za 7 let prumerny cesky ridic najezdi max 100 píše: Více

My za 10 let 90 00km a to auto honime denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.12.14 23:20

Známí si koupili ojeté auto. Potřebovali skrz stěhování velkého kombíka, mají ho za pár tisíc. Říkali, že je hlavní stěhování, zbytek co vydrží, bude bonus. Samozřejmě nějakou opravu už museli udělat, ale „za pár kaček“ z bazaru jim stále jezdí (mají ho nějak 8 měsíců tuším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25211
28.12.14 23:23
@annaei píše:
@otazniky za 7 let prumerny cesky ridic najezdi max 100 píše: Více

Já dojížděla denně 30 km do práce, což dělá cca 110 000km za 7 let + jiné ježdění. Takže souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
28.12.14 23:36

Tak my zase nemáme dobrou zkušenost s koupí od soukr. majitele. Jedete se podívat na auto 200km, že je zaručeně ve 100% stavu, bez chybičky a chybiček je patrno hned několik na první pohled - ne jednou. Z bazaru vždy v pohodě (naposledy auto ESA), i v Áčkách se dá, ale musíte se obrnit trpelivostí a fakt někým znalým, pak to může být v pohodě i tam. Do ojetiny jsme 40000 na opravách nedali za celou dobu provozu (obvykle kolem 6ti let) nikdy a kupujeme auta kolem 60 - 80 tis. Taky se samozřejmě počítá přibližně s 10000 na běžné výdaje hned po koupi (druhé pneu, ty rozvody, přepis).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák