Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, k vánocům bysme si s chlapem chtěli pořídit nějakou Smart televizi s internetem tak do 10tis. Opravdu se vyplatí počkat na povánoční slevy a dost ušetřím nebo je to jedno když ji objednám už teď? Dále by mě zajímalo, kdo máte doma jaký typ, značku a jak jste spokojené. Poradíte? Děkuji ![]()
Já myslím, že v ceně do 10.000 nejspíš nijak výrazně neušetříš, ale také dražší to nebude. Pokud nespěcháte, počkal bych, třeba se něco zajímavého vyskytne.
Já mám Samsung, kupovala jsem ji v lednu, kdy mi odešla stará Tesla. Stála sedm tisíc, ale je to jenom osmdesátka, větší se mi nevejde.
Hlavně dávej pozor, aby měla vestavěnou wifinu, jinak ji budeš muset ještě dokupovat.
Já ten internet tam teda moc nepoužívám, ale děti si tam občas pustěj youtube nebo jsem ho pouštěla, když mi odešel počítač.
Mám tuhle: http://televize.heureka.cz/…g-ue32f4500/
No mám Philips 50PFH5300/88 no píšou smart, ale je to spíš slow tv.
Když ji zapnu tak prvně zapne obraz a zvuk posledního programu, a potom hledá ovladač ovladače, ovladač myšky, ovladač wifi, pevný disk… Jak se ten android načte tak potom teprv můžu televizi zeslabit, přepnout.
No a smart taky moc není, spíš je docela blbá. Sice má otevřený prohlížeč, ale video si na tom skoro nikde nepustím. protě to neumí načíst. Přednastavené databéze filmů jsou k ničemu, buď je to jen vče EN, nebo jeden film stojí 90-150kč za prohlídnutí. Extra staré filmy (hříšný tanec) jsou teda za 50kč.
Jinak wifiny v televizích nemívají moc dobré anteny k wifi. U mě to nakonec dopadlo tak že jsem k tomu stejně připojil mini android PC a jedu přes to.
Ale možná jsou některé televize lepší a více smart, ale co vím tak na to všici nadávají.
@jakanas - mně se zase stává, že když mám zaplej noťas a zapnu televizi, tak se mi na počítači vypne internet. Prostě to ta televize nějak ruší.
My máme od září tuhle https://www.alza.cz/…d2412205.htm, kupovali jsme jí za 11 tis., teď je za 10. A je skvělá, milujeme jí… Má vestavěnou wifi, můžeme si na ní pouštět videa z Youtube přes tablet, taky ze Streamu (ale to moc nevyužíváme) a včera se mi podařilo jí spojit s notebookem bezdrátově, takže si můžeme přehrávat stažené filmy bez připojení k notebooku kabelem. Ještě se pokouším zprovoznit vzdálenou plochu počítače (na přehrávání online filmů), to se mi zatím nedaří, zatím pouze při spojení HDMI kabelem.
Máme i Chytré ovládání (taková jakoby myš v ovladači), rychle přepíná (pomalé přepínání taky nesnáším), je prostě skvělá ![]()
Teď jsem četla, že se smart TV dají hacknout a dívat se na vás skrz kameru v ní. Tak pozor, hlavně ty co máte televizi v ložnici ![]()