Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
potřeboval bych poradit, máte někdo zkušenosti s koupí bytu přes aukci? Je to už v pátek, nevím jestli do toho zkusit jít. Na Prahu je vyvolávací cena super, těžko říct kam se to vyšplhá ****
Předem díky za rady
edit admin - odstraněn odkaz
Já určitě ne, ale jen z toho důvodu, že bych se bála, že v tom může být nějaký háček, protože o aukcích nemovitostí toho moc nevím…Takže dobře, že se ptáš.
A měl jsi nebo budeš mít vůbec možnost si ten byt předtím prohlédnout osobně, než se vydraží?
Já bych do toho šla, byla jsi se tam podívat? Informovala jsi se jestli tam nebude někdo bydle i když to vyhrajete? tady se běžně draží byty i s nájemci popřípadě majiteli co se nechtějí vystěhovat
Hezky se snažíš zvýšit návštěvnost serveru a cenu bytu, který prodáváš
![]()
Nicméně Tě nahlašuji pro porušení pravidel serveru.
Je to nebytovy prostor ne byt. A ve snizenem prizemi,. To je dost des.
Ano, koupili. Je to asi šest let zpět, prodával exekutor. Příhozy jsme vyhráli. Už nikdy více. Ačkoliv jsme se o to dost zajímali, některé problémy nám zůstaly skryty. Třeba věcné břemeno, byť jsme viděli výpis z katastru. A fotky z dražby vypadaly taky jinak. To bydlení bylo naprosto zničené a jen uvedení do normálního stavu by nás vyšlo min. milion a to na normální fungování. Fotky jsou vždycky načančané. Pokud jste tam přímo nebyl, buďte opatrný, abyste neskončil jako my.
Zdravím,
můj byt to fakt není ![]()
Podívat jsem se byl, takže pokud tam někdo je jako nájemce, schovali ho ![]()
Ale tak se právě ptám v čem může být háček.
@jenny.fields píše:
Je to nebytovy prostor ne byt. A ve snizenem prizemi,. To je dost des.
Jj, není to uplně světlé, ale zas za tu cenu teď v Praze, teda uvidí se kolik bude kdo ochotnej dát. Aby mi to za to stálo a nenechal jsem se vyhecovat k nějaký nesmyslný ceně, no…
Asi ne bez toho, abych se tam šla kouknout, minimálně na lokalitu. Ateliér ve sníženém přízemí, jako investice na pronájem dobrý, ale ne za o moc víc, než je vyvolávací cena. Aukce je lepší než dražba, dává větší manévrovací prostor, ale přesné znění zákonů neznám. Dala bych si ale pozor na formality a na znění aukčního řádu a podmínky vrácení aukční jistiny.
U nás to nebylo o nájemci, ale o čachrech s břemeny. Pokud jste to viděl, ok. My tehdy viděli jen fotky, exekutor pořád neměl čas. Dražbu jsme vyhráli a dle řádu do 30 dní odstoupili. Zruinovalo by nás to.
Nekoupila bych především nic ve sníženém přízemí ![]()
Jinak ano, s aukcí problém nemám, ale je potřeba být obezřetný.