Kouření ve 27. týdnu těhotenství – vliv na vývoj dítěte

Anonymní
7.5.10 20:35

kouření v těhotenství

Dobrý den chtěl abych se zeptat jsem ve 27.týdnu těhotenství a pořád nemůžu přestat kouřit,chtěla bych se zeptat jestli to hodně vadí na vývoj dítěte a i po porodu.Někteří mi tvrdí,že to nijak nevadí a někteří mi tvrdí ,že to vadí,ale nemůžu si pomoct ale nemůžu přestat at se snažím jak chci.Děkuji za odpověď Marcela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.10 20:38

Není to trošku pozdě ptát se jestli je to škodlivé pro dítě? Já nechci být drzá, ale měla sis rozmyslet dřív co je lepší jestli dítě nebo cigaretu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
7.5.10 20:39

To víš, že to vadí!!! Miminko může mít do budoucna problémy a také se může narodit předčasně s nízkou porodní váhou. Představ si, že jsi zavřená v zakouřeném kumbálku bez oken a dveří!!! Rozhodně bych radila přestat!!

Příspěvek upraven 07.05.10 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.5.10 20:41

doktor mi říkal, že nejdůležitější pro vývoj plodu je první tři měsíce :roll: jenom napíšu uvidíš, jestli budeš mít zdravé dítě nebo ne…to ti nikdo neřekne, jestli to dítěti uškodilo nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
7.5.10 20:43

Známá kouřila celé těhotenství, holčička se jí narodila ve 32tt a nedávno jí zjistili astma. Podle mě to má souvislost s tím jejím kouřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
7.5.10 20:44

Rozhodující jsou první tři měsíce, to se miminku vyvýjí všechno. Ale škodíš mu pořád.
Asi tak přestat nechceš jak píšeš. Vím že to jde. Můj tata kouřil 20 let. Pak si řekl že přestane. Měl motivaci, chtěl si pořídit internet, ale cigarety lezly do peněz. Přestal ze dne na den a od té doby si nezapálil.
Ty máš lepší (a důležitější) motivaci-tvoje miminko. Promiň, ale když vidím kouřící těhotnou ženu, tak zuřím! :cert:

• Citovat
  • Upravit
19200
7.5.10 20:48

Ahoj, taky si myslím že je pozdě se ptát jestli dítěti škodíš nebo ne!! Není pravda, že to nejde, kouřila jsem taky a hned jak jsem zjistila, že jsem těhulka, přestala jsem OKAMŽITĚ a i tak se trošku bojím, aby to nemělo následky, že jsem předtím kouřila. Nechci být nějak zlá, ale pokud chce maminka miminko a ohrožuje jeho vývoj takovou slabostí, jako je to, že nemůže přestat kouřit, tak ho neměla ani chtít. Promiň, ale myslím, že bys měla okamžitě přestat, pozdě, ale přece..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.10 20:52

jééé, tady tě pekně zlinčujou…spíš se poraď s lékařem

• Citovat
  • Upravit
19200
7.5.10 20:53

ale já jsem to nemyslela tak zle jak jsem to napsala, to bylo prvotní rozčilení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
7.5.10 20:55

Ahoj, nikdo ti neřekne, že to je v pořádku.
A tím spíš, ten, kdo nikdy nekouřil.
A kolik kouříš denně? Zkoušela jsi aspoň přejít na slabší a omezit to? Třeba postupně by jsi to omezila vážně na minimum.
Takhle jsem přestala já. Kouřila jsem ve finále úplně ty nejlehčí ( což je asi 0,1, 1 atd. ) nejdřív 6 denně, pak 5, pak 4, 3,2,1 a nakonec nic. Někdo to v těhu zvládne, někdo ne :nevim:
Je to na tobě, ale pravdou je, že jsi měla začít už mnohem dřív. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.10 20:56

diskuzi na toto tema probehlo hodne je zde i uzavrena skupina Kurarna je to pouze pro prihlasene tam ti toho holky povi hodne. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.10 21:02

Tak to jsi jim tady teda nahrála na smeč,to tě rozškubou. :lol:
Moje mami kouřila celej život.Já se narodila z váhou 4 kila.Za celej život jsem nikdy neměla žádnej vážnej zdravotní problém au dr jsem byla naposledy při porodu,jinak snad na základce.Tím nechci podporovat kouření,ale mě třeba dr řekl že když jsem kuřačka silná,je lepší vykouřit jedno cígo denně než přestat uplně.Radila jsem se i v internet. poradnách,takže pokud nekouříš 10 denně tak bud o.k.Osobně jsi myslim že pro dítě je větší zátěž nervní matka než jedno cígo.Navíc nikotin se dostává do krve takže ty videa jak se dítě dusí jsou nesmysli.
Určitě je ale lepší být nekuřák o tom pochyb neni.

Raději ink. nechci trávit večer tím že mě tu dav bude škubat jak je to tu poslední dobou zvykem

• Citovat
  • Upravit
13114
7.5.10 21:07

Anonymní, z tvého příspěvku jde hned poznat, že jsi kuřačka"maminka kouříla a já měla 4 kila" To je jasný, že né všechny děti se rodí s nízkou porodní váhou, ale u matek kuřaček je k tomu větší předpoklad. Sama lékařka mi uváděla příklad, že pokud matka kouří, tak dítě to inhaluje taky, ale ty budeš asi větší expert :think: :think:
Já nikoho kamenovat nebudu, sama to nemám ráda. Je to věc zakladatelky, ale pokud chce s tím něco udělat, tak bych asi vyhledala nějakou odbornou pomoc. Ani při kojení není dobré, když matka kouří.

Příspěvek upraven 07.05.10 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.5.10 21:08

Od kud jsi? Pokud z Prahy, zkus navštívit Centrum pro odvykání kouření. Tam ti pomůžou. Je to na Karlově náměstí. Pokud jsi od jinud zkus tam třeba zavolat, myslím, že ti poradí na koho se obrátit. Myslím, že bys to mohla kvuli miminku udělat.
Jinak holky, lynčovat nemá smysl. Je sice divné, že se vůbec zakladatelka ptá, jestli to může škodit… :think:

• Citovat
  • Upravit
3627
7.5.10 21:12

Rozhodně to není v pořádku, přestat hned a nekouřit vůbec taky není zdravé a když kouříš a zjistíš, že jsi těhotná, tak stejně tělo neočistíš, když přestaneš, ale škodíš si prostě dál…pro tělo je to velký stres, přestat ze dne na den, ale pokud to tak člověk neudělá, bude kouřit dál, sice míň, ale kouřit bude.
Myslím, že přemýšlet o tom až teď není rozumný. Poradila bych se s doktorem nebo vyzkoušela homeopatii nebo něco podobného. Já jsem teda kouřila vždycky jen v hospůdce u vínka a tak, jinak ne, ale za to jsem byla schopná 1× za týden, když se někam šlo, vykouřit celou krabičku. Ale jakmile jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, ze dne na den jsem si to zakázala. Ale ne každý má takovou vůli a já to chápu a proto Tě neodsuzuju, ale snaž se s tím něco dělat, protože pak budeš kojit a to bys taky kouřit neměla, takže ještě to má cenu pro to něco udělat. Moc ti držím palce a hlavně ať je děťátko zdravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí