Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vroninka82 píše:
Přečetla jsem tady spoustu diskuzí, které se týkali těhotenství a kouření. Já sama jsem kuřačka, miminko zatím, nemáme, ale plánujeme na příští rok, Samo, že nechci rozebírat, zda kouření je, nebo není škodlivé, protože samozřejmě, že je. Jen mi jde o to, že plánujeme miminko, než otěhotním ráda bych už někouřila, spíše bych potřebovala poradit, co komu pomohlo jak přestat. Když jsem doma tak vydržím, ale jakmile jsem vpráci je to bída. Jsme tam skoro všechny kuřačky. Cigaretu mám hodně spojenou se stresem, takže, když mě někdo vytočí jak doma tak vpráci, jdu se uklidnit právě na cigaretu. Problémem je, že, mému nastávajícímu to kouření strašně vadí a hlavním důvodem hádek, jsou právě cigarety, je odnaučený kuřák, takže je to peklo. Prostě chci přestat, ještě dřív než to malinkaté budu mít v bříšku, jenže jsem to několikrát zkoušela, ale jak říkám, doma jsem vydržela, ale jakmile jsem přišla do práce, opět jsem to nevydržela. Můžete mě nějak porafit co Vám pomohlo, zda náplasti, elektronicka, každý mě radí něco jiného…
Musela bys prestat opravdu uz ted, aby ae z tebe vse vyloucilo. Musis si rict a dost, delam to pro to male mimco!!
@parketka o tom mi říkal i gynekolog, že přestal kouřit na tom Champixu, kouřil 20 a více denně a to jediné mu pomohlo, sice ze začátku měl strašné sny, ale už 3 roky nekouří…
Ahoj kouřila jsem tak 12 denně pak jsem zjistila že čekam mimčo a ze dne na den jsem s tím sekla takže nekouřila jsem celé těhu a malýmu je 22m a pořád nekouřim
@vroninka82 no ono to fakt zabere. Tak neni to zázračná pilulka, kterou spolkneš a přestaneš kouřit, ale ta cigareta prostě chutná jak schnilý seno takže jí třeba ani nedokouříš a nijak si jí nevychutnáš. Ale stejně musíš mít připravený krizový scénáře - chroupat mrkev nebo nevim co. Já tedy i přestala pít kafe protože mi bez tý cigarety nechutnalo. A ty sny já měla erotický a musim říct, že jsem se večer vždycky těšila až si půjdu lehnout byly hrozně živý
tak asi záleží v jakém rozpoložení se člověk nachází ![]()
Já jsem dřív taky hodně kouřila a jakmile jsme se s přítelem rozhodli mít mimi tak jsem hned přestala…představa našeho miminka u mě v bříšku pro mě byla tou nejsilnější motivací!
A i když dnes vidím někoho kouřit a popadne mě chuť, jednoduše si na malou v bříšku vzpomenu nebo se podívám na fotečku z ultrazvuku a hned mě přejde…nezvládla bych ty výčitky svědomí, že jsem jí nějak ublížila ![]()
Já sem teda kuřák, ale jak vidim těhuli s cigárem, nebo matku co tlačí kočár a v hubě má cigáro, tak bych jí nejraděj něčím majzla!!
stejně jako mi vadí, když v domácnosti s dětmi se uvnitř bytu kouří ![]()
Já jsem taky kouřila, hodně a pak jsem přestala. Bohužel jsem zase kouřit začala, ale málo. Tak max 5 cigaret denně. A pak mi najednou cígo nechutnalo. Navalovalo se mi. Tak jsem přestala. Za pár týdnů jsem jistila, že jsem těhotná, takže to byl asi důvod, že mi to přestalo chutat. Jinak když jsem viděla před nemocnicí budoucí maminku tak v 9 měsíci a pálila jednu od druhé… to bylo hrozný. A ty kecy, že když se kouří v těhotenství, tak se přestávat nemá, tomu nevěřím. Postupně to omezovat a přestat se klidně může. Nemá se to dělat ze dne na den. Já to ale udělala, protože jsem nevěděla, že malýho čekám a mám z toho radost a dobrý pocit
@monca114
přesně.. já teda kdybych tu ženskou vidělaa, tak jí něco normálně řeknu…Je to už dýl, co jsem byla s přítelem v kavárně, a vedle nás si sedla upravená těhule stále se smála, já se dívala na bříško, měla pěkné bříško, ten její byl docela sympatak… mno…zapálila jsem si, nejsem těhotná! a cítila sem se blbě, jako že to ona musí dejchat, ani jsem nedokouřila, a típla to..a frajerka vyáhla cigára a kouřila… To je ještě to lepší, ale ona si dala pivo!!! To už bylo moc vody na můj mlejn, a nevydržela se jí nezeptat, jestli jí na tom miminku záleží… Koukala jak tele, ten její čučel do desky stolu ani hlavu nezvedl, a když mi řekla po několikavteřinové pauze ano, tak jí říkám - tak to cigáro dopr… típni a dej si místo piva limonádu! Píšu anonymně, pač jsem na tomto portálu - nebudu jmenovat, onu maminku našla…A jestli si to čte, doufám, že jí je hanba!
@monca114 píše:
Já jsem taky kouřila, hodně a pak jsem přestala. Bohužel jsem zase kouřit začala, ale málo. Tak max 5 cigaret denně. A pak mi najednou cígo nechutnalo. Navalovalo se mi. Tak jsem přestala. Za pár týdnů jsem jistila, že jsem těhotná, takže to byl asi důvod, že mi to přestalo chutat. Jinak když jsem viděla před nemocnicí budoucí maminku tak v 9 měsíci a pálila jednu od druhé… to bylo hrozný. A ty kecy, že když se kouří v těhotenství, tak se přestávat nemá, tomu nevěřím. Postupně to omezovat a přestat se klidně může. Nemá se to dělat ze dne na den. Já to ale udělala, protože jsem nevěděla, že malýho čekám a mám z toho radost a dobrý pocit
Ja jak se to dovedela, hned jsem omezila a pak prestala uplne. A jsem za to velice rada, ze jsem byla tak silna, po ukonceni jsem kourit zacala, daleko od ditete nesnasim, kdyz nekdo kouri diteti pod nos
a. ted se zase drzim a prestala jsem
hlavne kvuli maly.
Anonimní - to je šílený. Ale mě, nevím prč víc vadí to cígo. Pivo není tak strašný, ale je to hrůza
@palapa to jsi šikula. Chválím a mám za tebe radost
Anonymní - a vis ze pivo je v tehu doporucený 1* tydne třetinka???
ja nerikam ze pivo piju ale v tehu mi zacalo vonet, takze si od pritele obcas cucnu..A nevidim na tom nic spatnyho…Nebo si dam jednou do mesice nealkoholickyho Birela nebo Staropramena Grep..neprijde mi to divny kdyz si to da jednou za cas..Jak rikam pohledej i na netu…je to doporuceny „obcas“
Muj dr. mi dokonce jedno maly tydne (do 10° povolil)..a to jsem se jen ptala jeslti tehule pivo smeji…Protoze jsem odpurce alkoholu a to i netehotnych/ chlapu…vsech…Vadi mi to!!!
@Marselinka taky by se nemelo…liquidy obsahuji polyprophylen glykol, ktery se v tehu nesmi obsahuji ho napr. Hedelix, bromexin na odhlenovani - ty taky v tehu nesmis ![]()
No jo, vždyť ono se v těhu nesmí vlastně nic. Já jsem teda nekuřák. přestala jsem zhruba před 4 rokama. TeĎ jsem na cigára fakt dost alergická. Když vidim kouřit těhotnou nebo matku (či jinou osobu)s dítětem, tak bych je fakt nejradši nakopla. copak je to takovej problém, chvíli vydržet bez cigára?
Mám známou, která byla 3× neuspěšně na umělém opl., pak otěhotněla, ale potratila, teď je asi ve 20.tt a kouří - tak tohle třeba mi hlava fakt nebere.
@Marselinka to je fakt šílený. Zrovna ona by si toho měla cenit nade vše ![]()