Kouše své oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.23 07:04
@tini píše:
No ale asi mu neni rok, kdyz jezdi na kole a nejake ovladaci schopnosti uz asi ma a bude schopen pochopit ze oslintavat a nicit obleceni pridelavat mame praci neni uplne ok a pokud to neovladne, musi pomoct. To prece neni trestani. Pak jeste samozrejme psycholog, zjistit proc ma uzkost ktera ho k tomu pravdepodobne vede. Zakladatelka psala hazejte napady, tak hazim

Střídavě to dělá už pár let. Zkoušeli jsme i kousak a nepomohl.
Pokud budu napomínat, tak se to zhoršuje, protože se snaží to nedělat. To nám nedoporučila i psycholožka.
Samostatné praní jsme nezkoušeli. To je pravda.

• Citovat
  • Upravit
8508
24.2.23 08:25
@tini píše:
No ale asi mu neni rok, kdyz jezdi na kole a nejake ovladaci schopnosti uz asi ma a bude schopen pochopit ze oslintavat a nicit obleceni pridelavat mame praci neni uplne ok a pokud to neovladne, musi pomoct. To prece neni trestani. Pak jeste samozrejme psycholog, zjistit proc ma uzkost ktera ho k tomu pravdepodobne vede. Zakladatelka psala hazejte napady, tak hazim

Jj, jasně, já jen že jsem to zažila, trvalo to asi od 4 a čtvrt do 4 a tři čtvrtě a fakt se snažil to nedělat a stejně to dělal. Je to jako kousání nehtů, jen na ty nehty jsou laky, ale nemůžeš oblakovat celé tričko. Pokud to nedělá naschvál, ale mimoděk, tak nepomůže ani „trest“ (nebo následek, ať si tomu každý říká, jak chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
24.2.23 08:26
@Anonymní píše:
Střídavě to dělá už pár let. Zkoušeli jsme i kousak a nepomohl.
Pokud budu napomínat, tak se to zhoršuje, protože se snaží to nedělat. To nám nedoporučila i psycholožka.
Samostatné praní jsme nezkoušeli. To je pravda.

Tak ono nejde o to vyloženě napomínat, spíš ho na to upozornit. Jak říkám, u nás to zabralo, ale byl to běh na dlouhou trať.

Kousání nehtů se také nikdo neodnaučí jen tak, musí se na to soustředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
24.2.23 08:28
@Ludovika píše:
Uvolňuje tak vnitřní napětí. Pokud to budete řešit pouze napomínáním (restrikcemi), tak si jen nejspíš najde nějaký jiný (i horší) způsob, jak si „ulevit“. A je to dost stres pro obě strany. U nás pomohlo kousátko ze zmiňovaného Kousáku (měl nindža známku) a čas (vyrostl z toho). Nebo třeba i možnost žvýkat žvýkačky. Ale já to znám od sebe, okusovala jsem ve škole tužky a vršky per. Teď při nudných pracovních školeních už nic neokusuji, ale čmárám si na papír 8).

Já okusuji tužky pořád ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
24.2.23 08:44

@Limi123 Já už ne, ale „chuť“ mám na ně často :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
24.2.23 09:17
@Ludovika píše:
@Limi123 Já už ne, ale „chuť“ mám na ně často :mrgreen:.

Já když si to uvědomím, tak hned přestanu. Tuhle jsem okusovala erární tužku při luštění tajenky v kukuřičném bludišti. No když jsem si to uvědomila :pocitac: kdo všechno na ni přede mnou sahal :zed:

Každopádně mám pro ty děti s těma tričkama pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.23 09:47

Anonym a pokud ne, tak smazat. (protože tohle mne identifikuje)

Nemám, co bych poradila. Ale tohle u mne vyvolalo vzpomínky na mou Lásku: NIKDY nedával do pusy hračky. Ale jako cca 2letý „objevil“ chuť textilií - dělal to jen málokdy, zato s gustem a nejlepší byl zip!!! :mrgreen: (to jsme kontrolovali, zda je celej, zdali z něj něco neukosl…), dělal to v takových „mezichvílích“, žeby něco mezi nudou a pohodou?
Nedělali jsme proti tomu nic. A že ho to pár let drželo! Ale dalo se to vydržet, nebylo to časté. To jsme ho nechali chvilinku samého, pak se vrátili do pokoje a vidíme - tričko na hrudi má mokré. „Ty jsi si zase žužlal tričko?“ zeptali jsme se ho, načež se na nás poťouchle usmál a řekl s rozžářenou tvářičkou: „Jo!“ Anebo sklonil hlavičku, aby si mohl konec zipu na vestičce strčit do pusy…
Naštěstí ale nikdy nežužlal oblečení venku, tedy oblečení svrchní.

• Citovat
  • Upravit
8508
24.2.23 10:09
@Anonymní píše:
Anonym a pokud ne, tak smazat. (protože tohle mne identifikuje)Nemám, co bych poradila. Ale tohle u mne vyvolalo vzpomínky na mou Lásku: NIKDY nedával do pusy hračky. Ale jako cca 2letý „objevil“ chuť textilií - dělal to jen málokdy, zato s gustem a nejlepší byl zip!!! :mrgreen: (to jsme kontrolovali, zda je celej, zdali z něj něco neukosl…), dělal to v takových „mezichvílích“, žeby něco mezi nudou a pohodou?
Nedělali jsme proti tomu nic. A že ho to pár let drželo! Ale dalo se to vydržet, nebylo to časté. To jsme ho nechali chvilinku samého, pak se vrátili do pokoje a vidíme - tričko na hrudi má mokré. „Ty jsi si zase žužlal tričko?“ zeptali jsme se ho, načež se na nás poťouchle usmál a řekl s rozžářenou tvářičkou: „Jo!“ Anebo sklonil hlavičku, aby si mohl konec zipu na vestičce strčit do pusy…
Naštěstí ale nikdy nežužlal oblečení venku, tedy oblečení svrchní.

To nevím, co by tě na tom identifikovalo ;-)

Ale jinak pokud cucal jen zip, tak asi dobrý, ten můj od toho měl úplně zničená trička a permanentně mokré rukávy a výstřih (a to že hodně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí