Kozí, rýžové mléko? Kde nejlevněji nakupovat?

13.9.13 09:13

Kozí, rýžové mléko? Kde nejlevněji nakupovat??

Ahoj všichni,

prosím o radu a podělení se zkušenostmi. Synovi (4 roky) zjistili alergii na ryby. Není to taková tragedie, ryba není základní potravina, ale stejně mi vrtá hlavou, čím mu ty všechny vitamíny a živiny nahradím. A dále mu zjistili NESNÁŠENLIVOST na pečivo a mléko. Což už je problém. Na netu jsem četla, že nahradit mléko sojovým je pro děti špatné, že nejlepší je kozí a rýžové. Ale vzhledem k žádnému astronomickému příjmu, bych potřebovala poradit, kde kupujete nejlevněji, nebo kde třeba mívají často akce. Popř. kdo poradí nějaké vychytávky nebo fígle :) díky moc všem kdo poradí :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13788
13.9.13 09:20

Já myslím že ve 4 letech už nepotřebuje nějaké extrémní množství mléka… Nejsem zastánce krmení dětí (ne miminek) mlékem. Tam, kde je mléko bych nahradila rýžovým, já jsem ho kupovala v DM, ale pravda, není nejlevnější. Lze si ho i udělat doma, pohledej návod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
13.9.13 09:23

Ja kupuju ryzovy nebo ovesny v dm. Obcas ve zdravych vyzivach s prichuti, ale to uz vyjde trochu draz;-)kozi moc neporadim, moc ho nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.13 09:25

Já si taky nemyslim, že by už takhle velký potřeboval tolik mléka, ale je zvyklý, že snídaně se neobejde bez kakaa a večer před spaním hrnek teplého mléka… musim ho pomalu zvykat, že to dostávat nebude, ale nechci zase mléko úplně vynechat :nevim: každopádně děkuju, návod si najdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
13.9.13 09:53

@TerryAndRuddy kupuj mu Zajíce, mají rýžové, pohankové - bez laktozy a lepku a koupíš ho ve zdravých výživách nebo i v některých lékárnách, balení vychází kolem 60 czk a já ho piju každé ráno a vydrží mi cca na měsíc.
http://www.mogador.cz/?…
Ty už hotové - rýžové a pod ve zdr. výživách je docela drahý a chuťově nic moc.
No však vyzkoušej.
A jinak souhlasím, že 4-leté dítě mléčnou stravu nepotřebuje, ale doplňuj mu vápník minerály.

• Citovat
  • Upravit
13.9.13 10:05

Zdravím, mrkni na JímeJinak, tam je spoustu receptů na „obilná mléka“ (bezlepková) a cenově je to v pohodě, jen se to musí uvařit a včas vypít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivastaffa
13.9.13 19:30
@TerryAndRuddy píše:
Ahoj všichni,prosím o radu a podělení se zkušenostmi. Synovi (4 roky) zjistili alergii na ryby. Není to taková tragedie, ryba není základní potravina, ale stejně mi vrtá hlavou, čím mu ty všechny vitamíny a živiny nahradím. A dále mu zjistili NESNÁŠENLIVOST na pečivo a mléko. Což už je problém. Na netu jsem četla, že nahradit mléko sojovým je pro děti špatné, že nejlepší je kozí a rýžové. Ale vzhledem k žádnému astronomickému příjmu, bych potřebovala poradit, kde kupujete nejlevněji, nebo kde třeba mívají často akce. Popř. kdo poradí nějaké vychytávky nebo fígle :) díky moc všem kdo poradí :) :kytka:

Ahoj, malej má alergii na kořenovou zeleninu, bílek, ořechy, česnek a mléko:to mléko nahrazuji rýžovým v DM cca 36kč zrovna nevím přesně jinak ve zdravé výživě jsou i jiné, ale kolem 56kč a on má jakože celiakii? co mi říkala primářka na gastru my nesmíme ani sojové, kozí ani ovčí mléko, takže pozor na to co má přesně za složky v mléce…

• Citovat
  • Upravit
ivastaffa
13.9.13 19:32
@Anais píše:
@TerryAndRuddy kupuj mu Zajíce, mají rýžové, pohankové - bez laktozy a lepku a koupíš ho ve zdravých výživách nebo i v některých lékárnách, balení vychází kolem 60 czk a já ho piju každé ráno a vydrží mi cca na měsíc.
http://www.mogador.cz/?…
Ty už hotové - rýžové a pod ve zdr. výživách je docela drahý a chuťově nic moc.
No však vyzkoušej.
A jinak souhlasím, že 4-leté dítě mléčnou stravu nepotřebuje, ale doplňuj mu vápník minerály.

Musím uznat, že jsem osobně vyzkoušela od Zajíce to rýžové, bylo jak smetanové, mě moc chutnalo, ale malej jak už si zvykl na to rýžový z DM hotovku tak mu to moc nejede…

• Citovat
  • Upravit
Anais
15.9.13 12:41
@ivastaffa píše:
Musím uznat, že jsem osobně vyzkoušela od Zajíce to rýžové, bylo jak smetanové, mě moc chutnalo, ale malej jak už si zvykl na to rýžový z DM hotovku tak mu to moc nejede…

Přijde mi to fajn, nezkazí se a můžeš si ho vzít i kamkoli na cesty. Kupuju rýžové nebo pohankové, v pohodě z toho uvařím i puding.

• Citovat
  • Upravit
ivastaffa
15.9.13 19:20
@Anais píše:
Přijde mi to fajn, nezkazí se a můžeš si ho vzít i kamkoli na cesty. Kupuju rýžové nebo pohankové, v pohodě z toho uvařím i puding.

Puding jsem z toho nezkoušela, napište mi přesně kolik čeho jestli už to máte v merku díky..

• Citovat
  • Upravit
Anais
16.9.13 08:15

Normálně vezmu cca 250 ml vody studené, v tom rozpustím puding (obyč. od dr Etker např.), pak vezmu 4 velké polívkové lžíce pohankového / rýžového mlíka, rozpustím v 200 nebo 250 ml vařící vody ( to mlíko se blbě rozpouští ve studené tak proto), naliju to do té studené, kde je rozpuštěný prášek, ocukruju a vařím jako normální puding, nezhoustne to asi tak moc, ale je to dobrý. Stejně tak dělám i pudingový krém do dortů, buchet, buď puding uvařím jen z vody, nebo jak píšu recept s mlíkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek