Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,…My melineco podobnyho.
Ale vse se vyresilo. Necim me nastval ja si sbalila veci i malyho, a sla jsem k nasim do bytu byly zrovna na dovolene, do ted o tom nevi, mame pred svatbou ..Ale nastala tato krize, chtela jsem vedet co by delal kdyz by byl sam doma, myslela jsem si ze mi bude psat sms at se vratim apod..A co to delam a nebo ze za nama prijde a nic, radsi si dom pozval kamosku a rekl ji tak nejak co se stalo .No ale pak druhy den rano jsem mu volala, a vyrikali jsme si vse, podotykam ze jsme oba breceli do tel..A litoval co se stalo i ja ..Ale byla to asi takova zkouska co mela stat aby jsme si to vse uvedomili.taky na me byl protivny a na malyho hnusny kdyz prisel dom, taky jsme se skoro porad jen hadali, a kdyz jsme si rekli ze budeme hodni na sebe vydrzelo nam to jen par dni, presne jak rikas ty …No abych rekla proc se tohle vse stalo, psal si s kamoskou skoro kazdy den, prisla jsem na to sama a byl takovy divny skoro porad drzel tel v ruce..No rekla jsem mu to ze to vim a dobry vyrikali jsme si to slibil ze ji nebude psat ale lhal a pokracovalo to dal, nereknu kdyby ji napsal jednou za pul roku za rok nebo vubec ze jo .Ale kazdy den skoro to bylo na me moc, ja sama si s zadnym chlapem nepisu proc taky kdyz mam rodinu .Kdyz mi nejaky kamos napise, tak odepisu a to je cely ..No a pak mi muj muz neco napsala a to me nastvalo ze jsem nevahala a odesla..pak jak jsem se vratila vyrikali jsme si to vse i sex byl a od te doby muzu rici ze je to skvely s nama…
Tak snad i tobe to dopadne nejak dobre,.Drzim pesticky. ![]()
A není to taky tím, že je toho na tebe teď hodně, druhé dítě a ještě tak malinkaté, to je velký zápřah…nevím, co ti poradit ohledně vztahu, spíš bys potřebovala udělat si nějak radost, odpočinout si od všeho - jde to nějak? Soustředit se na něco jinýho, bay ti z toho úplně nehráblo…Mně hodně pomohla jóga, hodila mě do klidu a nadhledu. Někdy jsme totiž do dění doma tak ponořené, že nevidíme objektivně, co se dá dělat…
Urcite se to nejak zpravi, musite se snazit oba dva…Proste rici si je konec s hadkama uz kvuli detem a nebo nejak ten vztah ozivit, ja udelala to co jsem udelala i k necemu to bylo docela dobre…
![]()
„snažíme se jeden druhýmu ublížit a vyjít z toho jako vítěz“ - tohle je asi docela zásadní věc. Partneři přece mají spolupracovat, ne spolu válčit. Proč válčíte a hlavně O CO spolu válčíte?
@honeymoney píše:
„snažíme se jeden druhýmu ublížit a vyjít z toho jako vítěz“ - tohle je asi docela zásadní věc. Partneři přece mají spolupracovat, ne spolu válčit. Proč válčíte a hlavně O CO spolu válčíte?
asi o to, kdo z tý hádky výjde jako vítěz, o to, kdo bude mít poslední slovo… ![]()
Já bych to viděla na ponorku. to zažívá asi každý vztah. já se cítím doma jako kůl v plotě. za mě bych navrhovala najít nějaký společný zájem- co jste dělali bezdětní? zajít si někam na kafe, nebo jen procházku na zmrzlinu. s miminkem toho zase tolik nejde, ale jak bude větší, tak nějaký ten výlet a pod. trávit spolu čas i jinde něž doma, kde se na vás sypou problémy.
držím vám moc palce, ať se to urovná
![]()
@Anonymní píše:
asi o to, kdo z tý hádky výjde jako vítěz, o to, kdo bude mít poslední slovo…
Hm, to už jsi psala. Ale proč potřebujete vyjít z hádky jako vítězové? Co z toho? A co z posledního slova? K čemu vám to je, to nechápu.
@honeymoney píše:
Hm, to už jsi psala. Ale proč potřebujete vyjít z hádky jako vítězové? Co z toho? A co z posledního slova? K čemu vám to je, to nechápu.
já sama nevím… ale prostě to tak je… nemáme z toho nikdo nic ![]()
@Mičule píše:
Já bych to viděla na ponorku. to zažívá asi každý vztah. já se cítím doma jako kůl v plotě. za mě bych navrhovala najít nějaký společný zájem- co jste dělali bezdětní? zajít si někam na kafe, nebo jen procházku na zmrzlinu. s miminkem toho zase tolik nejde, ale jak bude větší, tak nějaký ten výlet a pod. trávit spolu čas i jinde něž doma, kde se na vás sypou problémy.
držím vám moc palce, ať se to urovná![]()
seděli jsme za pc ![]()
Já myslím, že lidi spolu neválčí jen tak pro nic za nic, ten důvod tam podle mě někde bude, ale asi zakopaný hluboko. Zkuste nějakou poradnu. Neházet flintu do žita, rozejít se můžete vždycky, že.
Možná ste oba dominantní? a chcete mít navrch nad toho druhého? ale jak píše @honeymoney máte být parťáci. taky bych v tom případě zkusila poradnu.
jinak společný zájem (jakýkoli, klidně i jen taksi spolu pokecat…) a společně trávený čas! to je základ každého vztahu. někde tu energii brát musíte, abyste ji zase jinde mohli vydávat. jinak budete vždy žít jen vedle sebe a ne spolu.
Nchci strasit, ale mne to prijde jako konec! Jen nevite jak z toho ven. protoze kdyby jste oba chteli, tak to pujde( osobni zkusenost). ![]()
zkuste si sednout a popovidat si na tohle tema. nam se tenkrat, kdyz jsme meli podobnou krizi timhle opravdu ulevilo. uleva v tom smyslu, ze jsme konecne rekli oba, co citime, ze uz tak dal nemuzem. byli jsme od sebe asi 6 tydnu a pak si zase padli do naruce!
kazdopadne hodne sil a at uz je rozhodnuti jakekoliv, pamatuj hlavne na sebe! ![]()
Holky moc všem děkuju za rady každopádně je asi jasno, když jsem nakousla to, že mě ubíjí to, jak to nefunguje, nejdřív jsem si vyslechla, že za to můžou děti a pak že je to vlastně mnou, že stojím za ho**o, protože s ním nespím (teď mi končí šestinedělí) a nechodím pít a taky že odmítám, aby známí (parta mladých lidí, kteří nemají děti a tudíž dělají bordel a neberou ohledy na to, že naše děti doma spí) přišli pít k nám domů… ![]()
Prosím o radu, už jsem vážně zoufalá,4 roky mám přítele, máme dvě dcery (dvouletou a šestitýdenní ) poslední obou se pořád jen hádáme, kvůli blbostem. Přítel je na mě i děti protivnej, nic se mu nelíbí, starší sprdne za každou blbost. Dřív se dokázal radovat z maličkostí, byl to fajn chlap a bylo mi s ním báječně, teď mu jen všechno vadí. Mám pocit, že už mezi náma není nic hezkýho, spíš přežíváme vedle sebe, než spolu žijeme… Občas máme slabou chvíli, kdy si říkám, že by to zase mohlo být fajn, ale těch chvil je míň a míň, když se o tom bavíme, jen si vyčítáme blbosti, snažíme se jeden druhýmu ublížit a vyjít z toho jako vítěz, řveme na sebe a pak si slíbíme, že už se budeme oba snažit, vydrží nám to max. dva dny a pak je zase vše při starém… Takovejhle vztah mě nenaplňuje a už opravdu nevím, jak dál, odcházet nechci, ale nevím, co dělat dál, mám strach, že k tomu stádiu odchodu nemám moc daleko…