Králův Dvůr Levínský vršek nebo Počaply

45
6.8.15 21:29

Králův Dvůr Levínský vršek nebo Počaply

Ahoj ahoj, chtěli bychom koupit dům, momentálně máme vyhlídnuté dva, jeden v Králově Dvoře na Levínském vršku a druhý v Počaplech v Královském údolů, jsme z Prahy a vůbec to tam neznáme, potřebovala bych poradit, která lokalita je „lepší“ a jak se vůbec bydlí v Králově Dvoře? Máme dvě děti, dva roky a dva měsíce, tak jak je to tam se školkama, školama, kroužkama, dětským hřištěm apod. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
10.8.15 17:55

Nikdo z Králova dvora… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E86
43
10.1.16 14:50

Ahoj, asi reaguji pozdě, ale přihlásila jsem se sem nedávno. Bydlím v Králově Dvoře v Počaplech. Cca 4 roky. Před koncem roku jsem hledala soukromou školku pro syna (2,5), možností bylo hned několik a ve všech školkách jsem se setkala s velmi vstřícným jednáním. Co se týká aktivit s nejmenšíma - není to tu úplně mizerné. Když člověk chce tak si nějaký kroužek najde. Dostupnost do Prahy je taky celkem v pohodě, pokud není bouračka na dálnici To pak počítej se zpožděním třeba taky 2-3 hodiny. Celkově by to tu nebylo špatné až na to okolí. Mě osobně se tu nelíbí. Všude samá silnice, park žádný, cyklostezka super - ale vede podél dálnice. Pokud chceš do lesa, musíš vzít auto. Kdybych se teď mohla vrátit zpět o 4 roky, rozhodně bych si vybrala jiné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.1.16 21:58

Ahoj, díky moc za reakci, my jsme právě koukali i po okolí a to nás nakonec odradilo. Teď uvažujeme o Zámeckých zahradách ve Vysokém Újezdě a mně osobně se líbí Mníšek. Ale vůbec nevíme, jsme děsně nerozhodní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E86
43
11.1.16 16:08

Po Mníšku jsme taky před 4 lety koukali a moc mě mrzí, že jsme tenkrát nekoupili ten byt tam. Tehdy mi tam přišla špatná doprava do Prahy. Autobus jel jednou za hod. Dneska je to asi jinak.

Okolí tady opravdu není nic moc. Všude silnice, auta, hluk. Bydlíme přímo na Plzeňské, takže klid tu nemáme ani v noci. A když nám nejezdí auta pod oknem, tak slyšíme dálnici. Na druhou stranu, všude se dostanu autem… Dost často se mi stává, že nad Berounem je šedivý opar, vyjedu blíž k Praze a tam je skoro jasno. Na občanskou vybavenost si nemůžu stěžovat. Školky tu jsou, školy taky, na nákup je tu Albert, Lidl, Penny, Kaufland. Lékárny tu jsou 4, nemocnice (nově zrekonstruovaná) taky. Ale to prostředí…

Sem ti to opravdu nedoporučuji. Znám lidi co jsou tu spokojení a moje připomínky nechápou, ale to je asi na každém (doufám, že se jednou taky odstějuju :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
21.7.16 12:46

Přemýšlím o koupi domu v této lokalitě, chtěla bych se zeptat, těch co tu bydlí, jak je to s hlukem ze silnice nebo dálnice… A co bydlení v Trubíně? To mi připadá jako klidnější lokalita…

• Citovat
  • Upravit
738
21.7.16 13:17

Jsem z Královského údolí. Hluk tady nijak zvlášť nevnímám. Ale někdy smrdí daňci z nedalekého chovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
21.7.16 13:32

@Františka85 dík za info, to jsem ani nevěděla, že tam máte chov daňků :-)
Mně hlavně ten Levín připadá už blízko dálnice… a tam mají nejvíc nemovitostí v nabídce..

• Citovat
  • Upravit
738
21.7.16 17:06

V nové části Levína je krásně. Občas tam běhám, ale na hluk od dálnice jsem se nijak nezaměřovala, tak asi to tak hlučné nebylo :) Je tam krásný výhled, ale stejně jako v jiných satelitech, ani krámeček, prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
27.7.16 11:09

Ještě mám jeden dotaz na místní… Jak je to s ovzduším? Někde jsem se dočetla, že Beroun je jedno z nejvíc znečištěných měst ve středočeském kraji… platí to i pro Králův Dvůr? Je tam v zimě taky poklice smogu? Dík

• Citovat
  • Upravit
738
27.7.16 12:42

Nemyslím si. Jako samozřejmě, les je les, ale vzduch je tu normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí