Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Jsem tu nová a jsem 8+2t a mám potíže. Nejprve mě trápí zácpa, je to šílený, kolikrát mě to probudí i v noci. A pak to bolení v podbřišku - četla jsem že je to normální na začátku těhu. Ja když dosedám na židli tak je to bolest jako když to mám dostat. K dr jdu příští týden, jdu na testy a pro kartu tak se na to optám, jen prosím potřebuji uklidnit.. Je to naše první miminko a kamárky oklo mě o to přicházejí ještě před 3měsícem, nervy na dranc.. Děkuju moc a přeji všem klidné těhotenství
Ahoj,tak bolest v podbřišku je normální.Ono to bolí i v čas kdy jsi měla dostat MS.Takže buď v klidu.Ze zácpou nevím jak to je v tak ranném těhu,já jsem 20tt a problémy taky mám.Snaž se jíst zdravě a pravidelně:-)
Taky jsem měla tyhle bolestil,mělo by se to postupně ztrácet.Ale mě to trápilo celý těhotenství.Doktorce to řekni něco poradí ![]()
Ahojky, tak jednak to může být termínem MS, kolem měsíčků jsem vždy měla trochu křeče.. A jednak to bude napínáním vazů, rostoucí dělohou a ustupujícími orgány ![]()
Ahojky, taky mě trápily tyhle bolesti, byla jsem kvůli tomu u dr. ale je to prý běžné, je to jak začíná růst děloha, napínají se vazy… Mě to tedy trápilo až později, ale to je tím, že jsem ze začátku krvácela a měla jiné starosti. Na zácpu je dobré jíst vyvážené jídlo a pokud můžu doporučit tak glycerinové čípky. Pohodové těhu přeji ![]()
Moc děkuji. Už se na to škvrně hrozně těším.. Byla jsem na prvním vag.ultrazvuku a hned mi udělala foto, je to boží, jak je to malinký a přesto to žije ![]()
S přítelem jsme neskutečně šťastný..
Hasky: ty čípky určo vyzkouším, trápí mě to moc
Děkuji
Ahojky.Ja jsem ve 21 tt a podbrisek me take poboliva obcas.Jak rikaji holky je to napinanim vazu a zvetsovanim delohy.Obcas me v podbrisku poboliva i kdyz mam plny mocak a nebo kdyz mam jit na stolici.Pokud to nejsou nejake nesnesitelne bolesti,vubec bych se tim nestresovala:-)Hodne zdravicka a krasne tehulkovani
![]()
ahoj já jsem v 8týdnu a podbříšek měě bolí denně někdy více někdy méně už jsme si na to zvykla je to normální.jinak na zácpu zkus švestkovej kompot
když to nepomůže zeptej se v lékárně určitě maj něco pro těhule
Marciii píše:
ahoj já jsem v 8týdnu a podbříšek měě bolí denně někdy více někdy méně už jsme si na to zvykla je to normální.jinak na zácpu zkus švestkovej kompotkdyž to nepomůže zeptej se v lékárně určitě maj něco pro těhule
já bych spíš potřebovala něco na třeštění hlavy bolí mě hlava celý dny a je to fakt děsnýdo toho
ahoj já jsem 26tt a mám taky křeče.je to fakt hnus,hlavně v noci,navíc jsem zvyklá spát na břichu,což už mi ted dělá docela dost problém,pač se to elišce asi moc nelíbí
k doktorovi jdu tento týden,takže doufám,že mi něco poradí ![]()
ifilonka:
Ahoj, taky jsem jinak než na břiše nausla, ale teď jak mi vyrostly prsa tak to moc bolelo..
Jinak zácpa už v pohodě, koupila jsem si švestkovou přesnídávku ( zaučuju se na mimčo
) a moc mi pomohla..
Křeče pomalu ustupují.
Chtěla bych dělat ultrazvuky pořád abych věděla že ten malej je v pořádku.. Taky máte strach se radovat? já jak nejsem za 3měsícem (za hranicí..) tak to tak nějak potlačuji… Nevím je to asi zbytečné sýčkování…
čerstvá maminka:
Já myslím,že těhotenství je jedna velká obava.Stačí jen nějaké nové pichnutí v bříšku nebo něco co neznám a už hned hledám na netu,co by to mohlo být a to jsem jedna s těch maminek,které jsou,,v klidu,, ale přece jen,když už se s tím prckem tahám tak dlouho,tak at se tam má co nejlíp
ani jsem netušila,že by mě tak ten prcek mohl změnit…ale já už se na něho tááák těším
![]()
Maminky,ja jsem jeste ke vsemu zdravotni sestra a mam za sebou 2 roky porodni asistence,takze kdykoli me nekde pichne uz si rikam co by to mohlo byt a tak
Az se tomu nekdy musim smat.Je pravda ze jeste neni Kacenka na svete a uz ji tolik miluju a snazim se byt zodpovedna
Ale nic se nema prehanet.tak si snazim to uzivat:-)
Včera jsem byla u dr a křeče jsou opravdu normální, jak říkáte, natahují se vazy a hlavně se zvětšuje děloha.. Podle ultrazvuku jsme v 11týdnu a budeme rodit 18.5. - květnová miminka
..
Je dobrá vědět, že je mezi námi sestřička, teď se dotazů nezbavíš
- Lochynka
A taky ta zácpa - přestala jsem ji řešit a nejednou je to bez problému - tělo ví co potřebuje …
končím 19. týden a taky mě teď hlavně večer a v noci (na dnešek jsem vůbec nemohla spát) chytají křeče v podbřišku a břicho mi jakoby ztvrdne.. v pondělí jdu k Dr. tak snad mi něco poradí.. jinak zítra si zkusím koupit magnézii, jestli to nějak pomůže..