Kreditka do USA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
15.5.25 10:10

Půjčovny aut mají kreditky rády, mají tam větší jistotu že si peníze stáhnou kdyby něco. Kreditka je taky do jisté míry statusová věc - když mám kreditku, znamená to, že mi banka věří, takže nejsem úplný bezdomovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.5.25 11:14

Byli jsme v březnu na Floridě, pujčovali jsme 6 aut, nakonec jsme dostali 5 - na virtuální kartu v bankovní aplikaci auto nepujčili, vyžadovali fyzickou plastovou kartu. Zato mezinárodní řidičák je vůbec nezajímal - vyžadovali český plastový řidičák, tak si ho vemte s sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3691
4.6.25 14:53

Tak kreditku už mám a teď další dotaz na cestovatele do USA

Na 13 dní bychom si chtěli půjčit auto. @unuděná mi tu psala svojí zkušenost s portálem, který zprostředkovává půjčení od fyzické osoby. Přihlásila jsem se do aplikace Turo, což je přesně jedna z nich. Teď si hledám vhodný vůz a při rezervaci to po mě chce ještě připlatit pojištění a nevratná kauce se strhne po 24hodinách od rezervace. Předpokládala bych, že cena bude přívětivější, než u autopůjčoven, ale co jsem koukala, tak tomu tak vůbec není. Máte pro to nějaké vysvětlení/zkušenosti? Je lepší využít k pronájmu auta booking?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
5.6.25 15:02

Nikdy som od sukromnej osoby auto nepoziciaval, normalne som braval cez nejaku overenu pozicovnu ktora ma aspon trochu jasne podmienky. Od sukromnej osoby by som si netrufol ani na SK, nevies aku to ma poistku nic… rozbite sklo ci zaplatis ty alebo poistka je jedno, ale co ak budes mat havariu a skoncis na vozicku? Dozivotne budes potrebovat nejaku kompenzaciu, starostlivost atd… to niesu male peniaze, naozaj si myslis ze ich z toho sukromnicka ktory ti pozical nepoistene auto dostanes?

Kartu som mal specialne koli autu a hotelu zriadenu AMEXku, na tu nikto nebrblal, nase debetne a kreditne tam fungovali pochybne a obcasne. Stale tam malo dost ludi zehlicky ked som platil kartou, takze potrebujes urcite fyzicku kartu. Aj ked uz je to par rokov tak svet sa mozno posunul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat