Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky dneska když jsem odpoledne šila a nechla jsem kousek křídy na zemi a zapoměla jsem na ní ,šla do ložnice a za chvíli za mnou přilítla malá a něco měla v puse najednou začla zvracet ,tak jsem pochopila ,že snědla tu křídu,naštěstí jí všechnu vyzvracela i s tím co před tím papala(jablíčka).Ale chtěla bych se jen zeptat jestli některá nevíte z čeho se ta křída vyrábí?jsem vyučená krejčová,ale prostě to nevím ![]()
Eli
Elcinku, ja se teda priznam, ze krejcovskou kridu jsem mela naposledy v ruce na zakladni skole, kdyz jsme museli v domacich pracich usit zasteru, ale nerekla bych, ze se bude lisit od klasicke kridy a ta zarucene nevadi, kdyz se „omylem“ kus sni
Jana
Křída je prostě nerost, křídovec (myslím že tak to do nás na základce hustili, nejměkčí nerost???). Někde jsem dokonce četla, že se používala na vyvolání zvracení, takže u vás je to ověřeno. Krejčovská křída bývá akorát obarvená, křídovec tu barvu do sebe nasákne a pak se to vysuší. Ale jistě je dobře, že ji malá vyzvracela, zdravé to nejspíš nebude =o)
Ahoj holky moc Vám děkuji,no právě přilítla za mnou kouká na mě já na ní co to žvejká a najednou šavle jako bejk a pak další a děsně se tvářila ošklivě(no bodejt já tu křídu skusila ochutnat a pěknej hnus),a pak to bylo dobrý.A to jsem ještě dostala vynadáno od manžela
,že si to šití mám nechat na večer až malá usne no byl zase děsně chytrej jak mě může poučit,však to znáte.
.Díky moc pa Eli