Nechce jogurt, prosím poraďte?

120
20.1.06 00:06

Nechce jogurt, prosím poraďte?

Ahoj!
TAk jsme byli dneska v poradně.Máme už dávat po obědě na svačinku jogurt. Tak jsem to dneska vyzkoušela a Veronika to plivala a prskala a po pár lžičkách, které jsem do ní dostala, tak jí to nadavovalo :(
Koupila jsem Activii bílou. Doktorka říkala, že jogurt je pro ní důležitý.
Zkoušela jsem do něj nadrobit sušenky Hero, ale bez úspěchu :roll:
Máte někdo podobnou zkušenost?
Lilinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
20.1.06 07:50

Ahoj Lilinko,

malá taky tomu moc nefandí. Tady holky hodně píšoou, že děti jim celkem jí dost Hollandii . Moje malá ale ne, takže ji rozmačkám banán(ten miluje) a potom ji do toho připdám tak dvě lžičky jogurtu někdy přidám ještě jablko. Nebo také zkus přidat nějakou oblíbenou přesnídávku. Pravděpodobně čistý jogurt jíst nebude, ale pár lžiček v něčem moc dobrém možná jo.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
20.1.06 08:23

Ahoj, my s jogurtem začínáme teprve teď a dělám to tak, že jen přidám trochu do jeho přesnídávky. Stejně jsme teprve na začátku zkoušení a to bych si netroufla dát mu celý kelímek.
Jinak k tomu kdy jogurt, tak třeba Hofhanzlová (Polévky a kašičky pro nejmenší) píše, že je i jogurt (stejně jako maso) těžce stravitelný takže do roka nee a pak do 3 let jen po lžičkách 8O . Jenže ona je extrém, udělala jsem si ze všech těhle rad a doporučení zlatý střed, takže teď už taky jogurt dávat budu :) Ale aspoň ti po téhle informaci nebude líto, že ti malá nesdlábne 200 g jogurtu na posezení :lol:
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.1.06 08:43

Ahoj, Jiříček čistý jogurt taky moc nechtěl, taky jsem mu ho míchala s přesnídávkama. Asi tak půl na půl, bylo to moc dobré, jedl to takhle určitě do roka! Obvzlášť s jablečno-vanilkovou přesnídávkou to byla doslova lahůdka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 09:05

Ahoj Lilinka, neviem ci kojis, ale ak ano, tak do roka ziadne mliecne vyrobky davat nemusis, dokonca by si nemala. Je to na vsetkych doporuceniach o vyzive (ktore idu s dobou). Mne moja dr. vyslovene zakazala akykolvek mliecny vyrobok do roka. Ked ti to mala nechce, je mozne, ze jej to nerobi dobre. Ja som dala prvy krat v 11m aktiviu, malemu sice chutila, ale zacal mat zelene prujmy. Potom sme presli na holandou a ta ho strasne nafukovala. Sadol nam az biely danone, alebo nestle jogurty od 8m. (ale tie su sladene). Teraz po 14m uz znesie aj aktiviu aj holandiu. Proste na to este nemal zrely traviaci trakt. Ja by som malu do toho urcite nenutila, skor to nahradila davkou mlieka (UM) ak nekojis, alebo mliecnou kasou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
20.1.06 10:22

Jogurty

Ahoj.
Já si myslím, že bílý jogurt vůbec není nic špatného. Četla jsem hodně materiálů, kde píší, že se postupně může v 1. roce zavádět.
My jdeme se vším dost opatrně, tak jsme začali od 9. měsíce, ale někde doporučují už od 7.
Samozřejmě jen bílé jogurty, žádné tvarohy, Lipánky, sladké apod. Lepší jsou s živými kulturami a co nejkratší trvanlivostí.
A malá jí teď jogurt už 2. měsíc, ale samotný jí dodnes nechutná (mně taky ne, tak se jí nedivím:)
Přímo do jogurtu jí dám trochu ovoce, rozmačkané jablíčko, hrušku, banán nebo pár lžiček přesnídávky a pak to papá moc hezky.
Ale myslím, že to chce čas. Taky chvíli trvalo, než si na tu chuť zvykla. Stejné to bylo i u ovoce.
Tak hodně trpělivost přeju a ať maličkým chutná! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
20.1.06 11:03

S jogurtem jsme začaly tento týden. Dvakrát to prskala, potřetí už jedla. Bílou Hollandii. Není tak kyselá jako Activie. Ty první dva pokusy jsem do ní vpravila tak dvě tři lžičky (z toho polovinu vyplivla) a potom jsem jí dokrmila přesnídávkou. Třetí dávku už snědla celou a přesnídávku už jsem jí ani nedávala. Chce to vydržet. Pokud by to nešlo, zkusila bych to ochutit přesnídávkou, ale nejdřív bych se snažila, aby si dítě zvyklo i na jinou chuť, než je sladká. U nás se všechno zavádělo tak na třikrát, než se to naučila jíst. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35481
20.1.06 11:13

Hm, tak muj dotaz by mohl znit: Pooomoooc, nechce nic jineho nez pecivo a jogurt. Moje dite zas nechce zadne ovoce krome bananu, jedine kdyz nenapadne propasuju par lzicek do jogurtu. Dlabe bilou Hollandii a mohla by ji jist po litrech. Jinak uz do ni dostanu jen varenou zeleninu s masem (a to jen obcas ), cerstvou ani nahodou.

Kazde dite je jine, pokud kojis, myslim, ze to nevadi.

Mroe

PS: Julda mi sedi na kline a prave jsem zjistila, ze mi behem psani dojedla celozrnny rohlik, ktery jsem mela k svacine. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.1.06 11:14

Ahoj,
tak já se víceméně řídím doporučení Hofhanzlové, že by se to do roka nemělo s mléčnými výrobky přehánět, pokud vůbec..
Dost ještě kojím, takže jogurt dávám tak jednou za tři dny - a to pouze dvě lžičky + nastrouhané jablko.
A už jsem i přestala dávat navečer mléčné kaše - bolelo ji po nich bříško a to jsem měla HA mlíko..Takže tak, něco na tom bude že mléčné výrobky jsou někdy zátěžové pro malý organismus.
A opravdu si myslí, že dokud se aspoň trochu kojí, tak ty mléčné výrobky nejsou nezbytně nutné..
a doktory já neposlouchám - jedu si podle toho co jsem si vyčetla já a co považuji za nejlepší..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.1.06 11:36

Ahoj,
moje dcera se může po jogurtech utlouct, mohla by je pořád. Nevím, jestli to má nějakou souvislost, ale taky ujíždí na jogurtech a pečivu :D
Nicméně ze začátku to vypadalo, že jogurt nikdy jíst nebude. Míchala jsem jí ho proto s přesnídávkou (ze začátku spíš přesnídávka s trochou jogurtu), postupně jsem přidávala víc jogurtu a během dvou týdnů jedla už samotný jogurt (hollandie). Některé děti jedí jogurty jen když jsou sladké (např. activia, jogobella), ale to bych zkusila až když si fakt na čistý jogurt ani po delší době nezvykne.

Mějte se
Jana+jogurtožrout Kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.1.06 11:39

Ahoj, mam dotaz. Taky jsem zkusila predevcirem dat poprve jogurt - 2 lzicky Activie a mala pak cely den ublinkavala. Je mozne, ze by byla na mleko alergicka? Dalsi dny jsem to uz radeji nezkousela. Stale kojim a k veceri ma mlecne kase.
Holenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
20.1.06 12:28

Jogurty

Tak jak si to tady čtu tak mám asi „jiné dítě“. Na doporučení lékařky dávám jogurt denně od 6-ti měsíců a Vojtíšek ho sní od počátku celý, nikdy jsem mu do něj nemusela nic dávat, jen když mu chci dopřát změnu, dala jsem mu do něj domací marmeládu.

Je pěkné číst si všechny knížky a články na netu o výživě dětí, ale copak my jsme nevyrůstali na zcela běžných jídlech? Když jsme byly malé my byl jeden druh jogurtu:-)

Myslím, že bychom se na to neměly koukat až tak moc vědecky:-)

Bledulka a Vojtíšek

""http://www.rodice.cz/metrik/309.png:http://www.rodice.cz/metrik/309.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.1.06 12:36

jo Bledulko, jenže tehdy „byla jiná doba“
Bohužel genetické zatížení a životní prostředí se stále zhoršují a tolik co je dnes alergií nikdy nebylo..A děti jsou čím dál tím přecitlivělejší - téměř na cokoli. Takže já se snažím dávat Biance to co považuju za nejlepší a nejméně zátěžové - mnohým problémům se totiž dá předejít..zejména alergiím a pod..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 12:51

Jasne ked dietatu nerobi problem jogurt, tak nech ho mamca dava, ale tu pise mamina, ze dieta ho odmieta a nadavuje ho po nom.
Preto som aj ja napisala, ze dietatu proste nemusi sediet, nemusi mat nan pripravenu traviacu sustavu a moze sa jogurt aj nahradit niecim inym. Je to predsa len mliecna bielkovina, aj ked je to zakysany vyrobok. Proste ja dieta nenutim jest veci, po ktorych mu je zle.
Aj ked do roka, mu jogurty sposobovali problemy, tak po roku je ako Julinka od Mroe :lol: tiez by zjedol 4 holandie za den a nema z nich ziadny problem. Proste mu dozrela traviaca sustava. Tiez som sa bala alergie, ale nakoniec sa to nepotvrdilo, len to chcelo pockat.
Takze ja som si vybrala nazor, ktory vyhovuje nam, ze do roka nie (co mi ostatne povedala aj moja dr. doslovne „nebudeme ho zbytocne alergizovat“ to su jej slova.) je sice starsia, ale nazory ma pokrokove.
Takze nech si robi kazdy co uzna za vhodne, ale stojim si za tym, ze jogurt do roka NIE JE nutna sucast stravy dietata. Samozrejme musi byt dostatocny prisun mlieka aspon 500ml za den.
Suhlasim s Klaris, v minulosti sa ani nepouzivali autosedacky, ani kremy na opalovanie, deti sa po:,–(zovali, . Bola ina doba, bol cistejsi vzduch, voda, zivotne prostredie, deti cely den vonku a nie pri PC a TV. Neda sa to proste porovnavat. Tiez si nemyslim, ze som extremista (aj ked si to o mne asi mnohi ludia myslia :D ), len som na stravu vy:,–(ena, lebo to je vec, ktoru podla mna mozem najviac ovplyvnit a je klucova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 12:59

Mroe presne ako u nas :lol: :lol: :lol: . holandia, banan, este tak hruska a obcas lesne plody (ale fakt tak raz za 2 tyzdne), zeleninu len s masom a sklenicku a rozky tiez moze :D a este miluje milupu hruskovo-broskynovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí