Nechce jogurt, prosím poraďte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1468
20.1.06 13:28

Ahoj.

Já mám podobnou zkušenost s odmítáním bíle Activie (nějakou dobu).
Radimek má diagnózu částečné nesnášenlivosti bílkoviny kravského mléka - pravděpodobně již překonané. Po zátěžovém testu v 10 měsících jsme měli začít opatrně zavádět jogurty ( takže co doktor, to názor … naše gastroenteroložka si myslí, že mléčné výrobky jsou důležité - pochopitelně ne za každou cenu).

Bílá Activia - tmavě zelená mu nechutnala - šklebil se a plival i po přidání ovocné přesnídávky, ale světlezelená (Activie bílá sladká) strašně. Zas tak sladká není. Po nějaké době začal tolerovat i tmavou s nějakým ovocem - nastrouhané jablíčko, domácí ovocné pyré, přesnídávka. Kromě Activie jsem začala dávat bílou Hollandii a Biojogurt od Olmy.

Takže bych vyzkoušela různé značky bílých jogurtů a klidně do nich přimíchala ovoce - může i převažovat (možná mu vadí jen nová, nezvyklá chuť). Pokud by i tak odmítal, nic bych nelámala přes koleno, pokus opakovala za nějakou dobu, a když ani pak ne - existují i jiné mléčné výrobky.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.1.06 16:51

ahojky, ja mela a mam stejnej problem. Doktorka mi ale rekla, ze muzu malymu davat i sladky jogurty, takze jsme mu koupila od danone activii sladkou a to mu chutna moc. Myslim, ze to vyjde nastejno, jestli mu do normalniho jogurtu dam trochu ovocne presnidavky - vetsinou jsou s cukrem - nebo mu dam ten sladkej jogurt. Malymu to chutna a ja jsem rada, ze do nej dostanu jogurt aspon takto. Zkousim mu to michat s normalnim jogurtem, ale zatim nam to moc neleze. Mne ale normalni bilej jogurt taky nechutna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
21.1.06 22:17

Holky!
Děkuji vám všem za odpovědi. Včera jsme dali jahodovou přesnídávku a do toho jsem zamíchala tři lžičky jogurtu a slavili jsme úspěch :lol:
Takže zatím budu ten jogurt míchat do přesnidávky.
Lilinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky