Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Tamaris
Opomíjíš ale to podstatné pro miminka - calciovka originál (od Zentivy) má atesty nejen kosmetické, ale hlavně lékové a je prověřená dlouhou řadou let v kosmetice i medicíně. A to je to, co ji staví nad ostatní mazání, pro miminka obzvlášť
Ostatní věci, i ty přírodní a kosmetické, můžou relativně vyhovovat kde komu, ale jak to doopravdy působí a co to obsahuje, v jaké kvalitě materiálů jednotlivých složek, původu, atd, to nikdo bohužel neví. A protože kůže dětí je do cca 3 let podstatně propustnější, než u dospělého, je třeba brát ohled hlavně na tohle. Stejně tak s praním, avivážema, sluněním atd. Neber to jako rejpání ![]()
Podle me je nejlepsi neco hodne obycejneho, prirodniho, pro mala miminka rozhodne bez jakekoli parfemace, i prirodni. napr. ciste bambucke maslo, jakykoli olej (merunkovy, mandlovy…), lanolin. popr. neco z toho mezi sebou smichat. je to to nejcistsi, co muzes mimcu na zadek dat. zinek neni obecne spatny, ale ne preventivne, nybrz az na zacervenani. jinak muze vysusovat. pokud jde o penize, bambucky maslo neni drazsi, nez bepanthen.
@Háta_x Moje řeč…
Zapomínáte na sádlo - neboli Unguentum simplex. Na promazání. Na váhu v lékárně.
Calcium pantothenicum (ZENTIVA!) na zklidnění pokožky, ale i na dlouhodobé promazávání ![]()
Calciovka i od zentivy obsahuje nekolik slozek z ropy a dalsi chemikalie. obycejny slunecnicovy olej nebo sadlo udela lepsi sluzbu.
@smotlaska Většina masťových základů je „z ropy“…
Co myslíte že je v Bepanthenu??
Jo, v bepanthenu je taky, vsak ja kopu za ciste oleje a tuky z prirody..
@smotlaska Jo jo, sádlo, ale nesolené. Ťeď je období měsíčku, atk nadělat mast nebo olejík ![]()
Mám napěchovanou zavařovačku okvětními plátky a zalito slunečnicovým olejem. To je mazáníčko ![]()
Paráda i na bradavky ![]()
@balenka píše:
@Lorr Co potřebuješ mazat? Jaký máte problém? Chceš mazat celé tělíčko, nebo jen opruzeninky?
Jsem farmaceut. laborantka a ráda poradím.
díky díky, no potřebuju něco na zadeček jako prevenci, malá se docela rychle oprudí když ji nemažu ale kdykoliv jsem ji namazala něčím co obsahovalo oxid zinku tak se jí okamžitě objevovaly pupínky i po prvním použití, bepanthen je super to je fakt ale docela drahý…
Dobré jsou věci do Saloosu, třeba čisté bambucké máslo, nebo mažu i olivovým olejem ![]()
No mě zase říkali že olejíčky jsou na prd, že nehydratují pokožku uvnitř ale jen zvenčí na ní udělají mastný film, ale to bambucké máslo by mohlo být taky dobré
http://www.vbavlnce.cz/…um-mast.html
Stačí toho opravdu málo a asi se to dá sehnat i jinde, jen jsem věděla, že to tady mají.
@Kikla píše:
http://www.vbavlnce.cz/…um-mast.htmlStačí toho opravdu málo a asi se to dá sehnat i jinde, jen jsem věděla, že to tady mají.
Já sama jsem ekzematik a oépruzeniny jsou mým stálým patrnerem. sestra má dva syny a na oba tohle natírala, je to super a navíc to hezky voní.
@balenka píše:
@smotlaska Jo jo, sádlo, ale nesolené. Ťeď je období měsíčku, atk nadělat mast nebo olejík
Mám napěchovanou zavařovačku okvětními plátky a zalito slunečnicovým olejem. To je mazáníčko
Paráda i na bradavky
To jsem radila zakladatelce už snad na straně 2 nebo kde, vybrala jsem Měs. mast od Aromatiky, právě kvůli tomu sádlu.
Kde se dá sehnat nesolené sádlo, když bych nechtěla kupovat Ung. Simplex?