Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky mám takový dotaz mám půlroční holčičku a kdykoliv ji namažu zadeček krém který má v sobě oxid zinku tak se osype, takže jediné čím můžeme mazat je bepanthen a seba med proti opruzeninám, ale jsou dost drahé neznáte nějakou levnější alternativu? Taková rybilka, nivea, johnsons, elasti-q jsou pro nás nemyslitelné.
@Lorr
Ahoj, já Bepanthen používala až do desátého měsíce, dřív synovi vadilo všechno kromě něj. Teď už používáme Niveu a je to ok.
Bez zinku je urcite welleda, ale taky neni extra lacina. No ono by se obecne miminka nemela pravidelne mazat zinkovou masti, jen kdyz je problem.
ja jsem nejspokojenejsi prave s bepanthenem a s welledou, oboji pomaha, jinak nepomaha nic moc.
Tak já ho taky používám, spíše mi jde o to že je docela drahý, no ale pokud se nic lepšího neobjeví tak zůstaneme u něj…
Nebo si nechat neco namichat v lekarne, ja bych prubla i lanolin s vodou. Mela jsem na bradavky a bajecna vec, lanolin je i v tom bepanthenu.
@suik píše:
Bez zinku je urcite welleda, ale taky neni extra lacina. No ono by se obecne miminka nemela pravidelne mazat zinkovou masti, jen kdyz je problem.ja jsem nejspokojenejsi prave s bepanthenem a s welledou, oboji pomaha, jinak nepomaha nic moc.
ty myslíš ten welleda baby měsíčkový kojenecký krém? protože tam zinek je
@Lorr a o co ti jde primárně, že ten krém má řešit? Malá má opruzeniny? Jiná problém?
@Lorr ta welleda je docela velke baleni a ja mam snad druhe (dceri budou dva roky) a furt tam je. Bepanthenu jsem spotrebovala vic. Ted mi jeden praskl a tece to vsude
…mazu ale j en kdyz je prcka nacervenala, jinak ne.
Ahoj, používam jenom Calcium od Zentivy (ne ty levnější náhražky). Krémy se zinkem dětem taky nesedí. Dávam krém na noc, přes den jen po stolici nebo když v horku otíram vodou. Mažu s tim i obličej a může to i do mrazu
Spotřebuju ho minimum.
Co Kalciovou mast http://www.drmax-lekarna.cz/…-1x100g.html tj snad to same co bepanthen, jen levnejsi. ve slozeni zinek nevidim.
@suik píše:
@Lorr neni…pockej juknu se.
Ja myslim, ze je… https://www.weleda.cz/…enecky-krem/ mrkni je..
@Lorr no jo mas pravdu, krucinal, vzdyt jsem to na zacatku studovala a mela jsem hromadku se zinkem a bez zinku ![]()
tak pardon ![]()
@Lorr Rybilka - jako prevence. Přímo na opruzeninu například Magneziový krém s ichtamolem zn. Rosen. Weledu kvůli obsahu éterických olejů, které jsou se značným alergenním potenciálem pro citlivé děti, určitě nedoporučuju. Navíc oxid zinečnatý obsahuje (Měsíčkový krém…).
Já používám Rybilku, ta je super. Akorát teda trochu smrdí po rybách
Já teda dětem zadečky preventivně nemažu, jen když se objeví zarudnutí. Vždycky to ta Rybilka zahojila, jen jednou za ten rok jsem to musela nakonec namazat i tou zinkovou mastí.
Kupuji ji v lékárně a je celkem levná!