Krém bez oxidu zinku

645
26.7.12 14:37

krém bez oxidu zinku

Holky mám takový dotaz mám půlroční holčičku a kdykoliv ji namažu zadeček krém který má v sobě oxid zinku tak se osype, takže jediné čím můžeme mazat je bepanthen a seba med proti opruzeninám, ale jsou dost drahé neznáte nějakou levnější alternativu? Taková rybilka, nivea, johnsons, elasti-q jsou pro nás nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
26.7.12 14:41

@Lorr
Ahoj, já Bepanthen používala až do desátého měsíce, dřív synovi vadilo všechno kromě něj. Teď už používáme Niveu a je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.7.12 14:45

Bez zinku je urcite welleda, ale taky neni extra lacina. No ono by se obecne miminka nemela pravidelne mazat zinkovou masti, jen kdyz je problem.

ja jsem nejspokojenejsi prave s bepanthenem a s welledou, oboji pomaha, jinak nepomaha nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
26.7.12 14:46

Tak já ho taky používám, spíše mi jde o to že je docela drahý, no ale pokud se nic lepšího neobjeví tak zůstaneme u něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.7.12 14:46

Nebo si nechat neco namichat v lekarne, ja bych prubla i lanolin s vodou. Mela jsem na bradavky a bajecna vec, lanolin je i v tom bepanthenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
26.7.12 14:47
@suik píše:
Bez zinku je urcite welleda, ale taky neni extra lacina. No ono by se obecne miminka nemela pravidelne mazat zinkovou masti, jen kdyz je problem.ja jsem nejspokojenejsi prave s bepanthenem a s welledou, oboji pomaha, jinak nepomaha nic moc.

ty myslíš ten welleda baby měsíčkový kojenecký krém? protože tam zinek je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
26.7.12 14:47

@Lorr a o co ti jde primárně, že ten krém má řešit? Malá má opruzeniny? Jiná problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.7.12 14:48

@Lorr ta welleda je docela velke baleni a ja mam snad druhe (dceri budou dva roky) a furt tam je. Bepanthenu jsem spotrebovala vic. Ted mi jeden praskl a tece to vsude :cert: …mazu ale j en kdyz je prcka nacervenala, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Ahoj, používam jenom Calcium od Zentivy (ne ty levnější náhražky). Krémy se zinkem dětem taky nesedí. Dávam krém na noc, přes den jen po stolici nebo když v horku otíram vodou. Mažu s tim i obličej a může to i do mrazu :palec: Spotřebuju ho minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

@Lorr neni 8o…pockej juknu se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
26.7.12 14:50

Co Kalciovou mast http://www.drmax-lekarna.cz/…-1x100g.html tj snad to same co bepanthen, jen levnejsi. ve slozeni zinek nevidim.

• Citovat
  • Upravit
Any11
26.7.12 14:51
@suik píše:
@Lorr neni 8o…pockej juknu se.

Ja myslim, ze je… https://www.weleda.cz/…enecky-krem/ mrkni je..

• Citovat
  • Upravit
14856

@Lorr no jo mas pravdu, krucinal, vzdyt jsem to na zacatku studovala a mela jsem hromadku se zinkem a bez zinku :pocitac:

tak pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476

@Lorr Rybilka - jako prevence. Přímo na opruzeninu například Magneziový krém s ichtamolem zn. Rosen. Weledu kvůli obsahu éterických olejů, které jsou se značným alergenním potenciálem pro citlivé děti, určitě nedoporučuju. Navíc oxid zinečnatý obsahuje (Měsíčkový krém…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.7.12 14:52

Já používám Rybilku, ta je super. Akorát teda trochu smrdí po rybách :mrgreen: Já teda dětem zadečky preventivně nemažu, jen když se objeví zarudnutí. Vždycky to ta Rybilka zahojila, jen jednou za ten rok jsem to musela nakonec namazat i tou zinkovou mastí.
Kupuji ji v lékárně a je celkem levná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast