Krém na piškot

1477
4.11.10 13:20

krém na piškot

ahoj holky chci udělat piškot s kremem ovocem a na to želatinu, ale jaksi nemužu najít žádný pořádný recept na ten krém, chci aby nebyl tucnej a nebo ze zakysane smetany.. poradíte něco??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13256
4.11.10 13:23

2 plechovky mandarinek, 2 šlehačky, 2 pudinky za studena Olé, vše do mísy s víkem, zahrkat a je hotovo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.11.10 13:23

Na piškot dělám hustší pudink, do kterého vmíchám máslo. Ten milujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
4.11.10 13:26

Ahoj, já hodně dělám tento: http://www.mamincinyrecepty.cz/…/ovocny-krem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
4.11.10 13:26
Terrad píše:

Já podobně - hustší 2 pudinky a 2 tvarohy - vyšlehat - mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.11.10 13:28
poki píše:
Terrad píše:
Já podobně - hustší 2 pudinky a 2 tvarohy - vyšlehat - mňam

Mě by nevadil, ale manžel si nějak nerozumi s tvarohem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
4.11.10 13:30

Ten tveroh tam nepozná, teda když tě neuvidí ho tam dávat :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.11.10 13:31

Já ho taky občas podvedu a pak to sní :mrgreen: , ale nemusí ho nasladko. Třeba dělovou kouli miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.11.10 13:32

Piškot poklást kompotovaným ovocem a zalít pudingem uvařeným místo v mlíce ve vodě a šťávě z kompotu. Ani sladit ho už nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
4.11.10 13:32

Co je dělová koule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.11.10 13:34

Ahoj, dělam krém, jako už moje prababička: na 2/3 pudingu 1/3 másla (ale fakt máslo, žádný sajrajty :mrgreen: ) a cukr. Postup: Uvařit neslazený puding a průběžně míchat ve studené lázni, aby se neudělal škraloup, než zchladne do pokojové teploty, pak vyšlehat máslo s cukrem a postupně přidávat puding (máslo i puding musí mít stejnou teplotu, aby se nezdrcly, ale nikdy se mi to nestalo). A je to. Není to tučné, neteče to, chuťově super, drží v tom ovoce, pokud zbyde, uděláš i kolem „mantinel“ pro aby nestekla želatina (nebo já dávám dokola alobal)… a můžeš udělat vanilkový, růžový nebo čokoládový puding, dle potřeby. .

Na želatinu doporučuju trochu tangu (pro barvu i chuť) a želatinu od Dr. Oetkra - cukrárenské želé žluté. Nechat hodně vystydnout, téměř, než začne želírovat (pokud zželíruje moc, dá se jednou lehce nahřát) a pomalu nalejvat na koláč a hned do lednice. Ještě je dobrá plátková želatina, ale je pracnější a musí být vychytané poměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.11.10 13:35

tak ja nemam sice netucny recept na krem, ale zato rychly. staci obycajna nutela (tesco, albert…) a hera. zmixovat dokopy a je to mnamka:-) robim piskotove cesto, na to dam banany a tento krem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.11.10 13:36
Háta_x píše:
Ahoj, dělam krém, jako už moje prababička: na 2/3 pudingu 1/3 másla (ale fakt máslo, žádný sajrajty :mrgreen: ) a cukr. Postup: Uvařit neslazený puding a průběžně míchat ve studené lázni, aby se neudělal škraloup, než zchladne do pokojové teploty, pak vyšlehat máslo s cukrem a postupně přidávat puding (máslo i puding musí mít stejnou teplotu, aby se nezdrcly, ale nikdy se mi to nestalo). A je to. Není to tučné, neteče to, chuťově super, drží v tom ovoce, pokud zbyde, uděláš i kolem „mantinel“ pro aby nestekla želatina (nebo já dávám dokola alobal)… a můžeš udělat vanilkový, růžový nebo čokoládový puding, dle potřeby. .Na želatinu doporučuju trochu tangu (pro barvu i chuť) a želatinu od Dr. Oetkra - cukrárenské želé žluté. Nechat hodně vystydnout, téměř, než začne želírovat (pokud zželíruje moc, dá se jednou lehce nahřát) a pomalu nalejvat na koláč a hned do lednice. Ještě je dobrá plátková želatina, ale je pracnější a musí být vychytané poměry.

Také dělám podobný krém. Pro dospělé pak lze i dochutit rumem nebo kávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.11.10 13:36

To smícháš 1 kostku másla s jedním tvarohem z obalu (bývá v červeném pozlátku- takže tučný), dáš tam sůl, pepř a česnek dle chuti, pak z toho uplácáš kouli, kterou celou obalíš v pepři. Zabalíš do alobalu a necháš ztuhnout. Je to strašně jednoduchý, ale všichni to po mě chtěj na narozkách, na oslavy i chlapi z práce se ptaj kdy to udělám. Jen doporučuju na noc kolík přes nos, ten dech je vážně síla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.11.10 13:43
Terrad píše:
To smícháš 1 kostku másla s jedním tvarohem z obalu (bývá v červeném pozlátku- takže tučný), dáš tam sůl, pepř a česnek dle chuti, pak z toho uplácáš kouli, kterou celou obalíš v pepři. Zabalíš do alobalu a necháš ztuhnout. Je to strašně jednoduchý, ale všichni to po mě chtěj na narozkách, na oslavy i chlapi z práce se ptaj kdy to udělám. Jen doporučuju na noc kolík přes nos, ten dech je vážně síla. :mrgreen:

to znie zaujimavo. prosim ta, obalis to v obyc mletom ciernom pepri alebo v nemletom farebnom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí