Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Terrad píše:
To smícháš 1 kostku másla s jedním tvarohem z obalu (bývá v červeném pozlátku- takže tučný), dáš tam sůl, pepř a česnek dle chuti, pak z toho uplácáš kouli, kterou celou obalíš v pepři. Zabalíš do alobalu a necháš ztuhnout. Je to strašně jednoduchý, ale všichni to po mě chtěj na narozkách, na oslavy i chlapi z práce se ptaj kdy to udělám. Jen doporučuju na noc kolík přes nos, ten dech je vážně síla.
A to se pak maže na chleba? Nebo jen tak ukrajuje a s pečivem?
Obalím to v klasickém černém mletém pepři. Maže se to na chleba, ale někdy dělám pár menších kuliček, protože pak má každej svojí a je klid.
Terrad píše:
Obalím to v klasickém černém mletém pepři. Maže se to na chleba, ale někdy dělám pár menších kuliček, protože pak má každej svojí a je klid.
a nebo v hmoždířku rozdrolit
to vypadá výborně taky zkusím!!! děkuju za recepty neco vyzkousím.. a kdyz uz jsme u toho jaké děláte pohostení na oslavach? me uz ty chutovky, chlebicky, zelenina s dipy moc nebavy a tedka nas cekaji samy narozeniny atd.. potrebovala bych inspiraci
Dělám hodně z listovýho těsta - na slano ( šneky, tyčinky..). Toho jsme se zatím nepřejedli.
Taky dělám hodně listové těsto nebo pizzu, masové rolády, bramboráčky, tatarák, řízečky, plněný rajčata kuřecí salátem, těstovinový saláty, balkán, samuraj. Nedávno jsem dělala tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… . To se líbilo dětem.
Ahoj, já dělám 2 pudinky, půl litru mlíka a půlka másla, nemusim totiž tučný a máslový krémy, ale tenhle mi moc chutná a nebo můžeš máslo nahradit pomazánkovým a pudinky dělám vanilka, jahoda a nebo banánovej je výbornej ![]()
Také podobně, místo tvarohu dávám 2-3 žervé (to klasické ve stříbrném obalu s modrým nápisem), nepamatuji si od jaké je firmy.