Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dneska ksyz jsem malymu odsavala nosik odsavackou na vysavac tak se v hlenu objevila krev.mam strach jestli mu ta odsavacka nemohla nejak ublizit.do ted jsem s ni byla naprosto spokojena ale ted uz se ji bojim pouzivat.nevite nekdo jestli se mu nemohlo neco stat? nevim co mam delat mam prestat odsavat?ale bojim se aby mu ta ryma neubblizila nejak jinak.
Ahoj, já taky odsavam a kolikrat mu odsaju trošku krve. Jak je tam krev, tak přestanu a odsaju treba po hodince. Zatim to malému neuškodilo. Rýmu odsavat, at se mu nedostane do oušek.
Jo, neboj se toho, nam na ORL rekla, ze je to normalni, asi se jen podrazdila nosni sliznice, tak treba hodinu neodsavat a pak to zkus znovu. ![]()
ahojki, buď v klidu, běžně se to stává u rýmy, i když neodsávám… čtyřletá dcera už samozřejmě smrká, no a když je rýma, tak holt vždycky tam ta krev je, respektive někdy. A když čistím nos tyčinkou namočenou ve vincentce, taky se někdy potkám s troškou krve. Pak to chvilku nechám v klidu, ale rozhodně nepřestávat smrkat/odsávat. A.
Klid! Pri smrkani kolikrat taky vysmrkas trochu krve!
Sliznice je proste zdurena a snadno se stane, ze nejaka cevka praskne!
Ahoj, rýma je vlastně zánět nosní sliznice a ta je pak překrvená a oteklá, proto se někdy objevuje krev a špatně se dýchá… Je to jen drobné slizniční krvácení, takže je lepší na chvíli přestat, aby se to zastavilo, třeba tu hodinku a pak pokračovat. Jak psaly holky, dostat ty soplíky a hleny ven je důležitější… ![]()
nám se to taky párkrát stalo. buď v pohodě. i teďka, když už smrká se při silné rýmě občas stane, že jí malinko teče z nosu krev… holt asi bude mít větší sklony ke krvácení z nosu…
Ahoj!
Jen mi po cteni tech prispevku prijde, ze odsavani byt musi a jinak to skodi. Tady se odsavani nedoporucuje, za skodlivejsi se povazuje odsavani. My to nedelali a nedelame.
Tak do me!
![]()
Taky odsáváme a u nás to opravdu musí být!
Matýsek má z manželovy strany poděděné zůžené ušní kanálky, takže při rýmě má dost ohrožená ouška. Odsáváme vysavačovou odsávačkou poctivě, zatím měl pořádnou rýmu asi 4× a zvládli jsme to bez bolavých oušek.
ahoj každý raáno už asi 14 dní mám vždcky v hlenu krev nekdy i přes den když nasávám hleny
@brre ahoj, my to měli taky s malým a dr. říkala, že je to podrážděná sliznice a je to tím, že odsáváme často. Přestali jsme teda tak často odsávat a samo to zmizelo. Neboj, je to určitě tím. Taky jsem začala víc používat ruční nosní odsávačku a vysavač jen jednou denně a krev už není ![]()