Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím o radu. V pondělí a v úterý měl malej nějakou virózu - rýmu a jeden den teploty. Od středy už mu je dobře, ale včera večer se mu zas špatně dýchalo. No a dneska máme jít poprvé plavat, tak řeším, jestli jít a nebo to radši odložit, máme dneska první lekci. Nerada bych, aby se mu vrátily zas teploty. Děkuju za rady Jana.
Jandule, já bych nešla, ale je to na tobě jak se rozhodneš. My jsme takhle odkládali postupně 3 lekce plavání, také od té první. Měla jsem strach, že něco zameškáme, ale nestalo se. Dětičky tam jsou skoro pokaždé jiné, protože jsou nemocné i ty ostatní a různě si ty lekce nahrazují s jinými kurzy. Byla jsem s malým 4× a teď měl zase trochu rýmu, tak jsme zase vynechali. U nás se nic neděje, když vynecháš. Ať se vám to líbí
.
Jestli je pořád tak nějak nemocný, nešla bych. Jednak s ohledem na něj, může se to zhoršit, a taky nemusí být úplně v pohodě a pak se mu plavání nebude líbit a taky s ohledem na ostatní děti tam, že by se mohli nakazit…
Záleží na tom, co mu je. Pokud se mu špatně dýchá, že má plný nos a nic nesmrká, tak bych šla. Je tam vlhko a dýchat se mu bude dobře. A taky pokud je mrzutý, tak tam bude mít změnu a trošku pookřeje.
Samo o sobě plavání není pro dítě žádné riziko, pokud se nezkrátí aklimatizace po plavání. Tj. po plavání oblíct přiměřeně podle teploty místnosti a pobýt tam s ním min 15 min, lépe půlhodiny a až pak jít pryč.
Martina
S vlhkosti vzduchu souhlasím, ale spíš bych vzala v úvahu, že to bude první lekce, tudíž dítě není ještě zvyklé na trochu chladu a mohlo by se to zbytečně zhoršit.
Raději bych nešla a odložila, ono o tu jednu lekci nepřijdeš neboj a polévání můžeš trénovat doma ve vaně sama do příští lekce.
Já bych nešla, počkala bych přes víkend, jak se to vyvrbí. Plavání mu neuteče a pokud není úplně zdraví, může se mu námahou a i drobným prochladnutím nemoc vrátit.
ahojky, Pája měl taky virozu, mudra nám doporučila alespon týden na rekonvalescenci, na plavču jsme nebyli už 4×, tak snad příští týden už budeme plavčit…
Ja bych taky nesla - taky se nam to stalo hned pred prvni lekci, kdy jsem onemocnela ja a chytla to ode mne dcera, takze jeden tyden marod ja, dalsi tyden mala a dalsi tyden doporuceny dr. na rekonvalescensi. Navic mame plne nahrady, tak jsem si to vyplavaly pak dodatecne. Hanka
Ahoj holky, děkuju za rady. Nakonec jsme nešli, malej měl pak i teplotu a z nosánku teklo víc a víc, tak jsme se léčili. Asi je lepší nic neuspěchat.