plavání po nemoci

65
28.3.09 08:24

plavání po nemoci

Ahoj holky,

prosím o radu. V pondělí a v úterý měl malej nějakou virózu - rýmu a jeden den teploty. Od středy už mu je dobře, ale včera večer se mu zas špatně dýchalo. No a dneska máme jít poprvé plavat, tak řeším, jestli jít a nebo to radši odložit, máme dneska první lekci. Nerada bych, aby se mu vrátily zas teploty. Děkuju za rady Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
225
28.3.09 09:24

Jandule, já bych nešla, ale je to na tobě jak se rozhodneš. My jsme takhle odkládali postupně 3 lekce plavání, také od té první. Měla jsem strach, že něco zameškáme, ale nestalo se. Dětičky tam jsou skoro pokaždé jiné, protože jsou nemocné i ty ostatní a různě si ty lekce nahrazují s jinými kurzy. Byla jsem s malým 4× a teď měl zase trochu rýmu, tak jsme zase vynechali. U nás se nic neděje, když vynecháš. Ať se vám to líbí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
28.3.09 10:23

Jestli je pořád tak nějak nemocný, nešla bych. Jednak s ohledem na něj, může se to zhoršit, a taky nemusí být úplně v pohodě a pak se mu plavání nebude líbit a taky s ohledem na ostatní děti tam, že by se mohli nakazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.3.09 10:49

Záleží na tom, co mu je. Pokud se mu špatně dýchá, že má plný nos a nic nesmrká, tak bych šla. Je tam vlhko a dýchat se mu bude dobře. A taky pokud je mrzutý, tak tam bude mít změnu a trošku pookřeje.
Samo o sobě plavání není pro dítě žádné riziko, pokud se nezkrátí aklimatizace po plavání. Tj. po plavání oblíct přiměřeně podle teploty místnosti a pobýt tam s ním min 15 min, lépe půlhodiny a až pak jít pryč.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
28.3.09 12:00

S vlhkosti vzduchu souhlasím, ale spíš bych vzala v úvahu, že to bude první lekce, tudíž dítě není ještě zvyklé na trochu chladu a mohlo by se to zbytečně zhoršit.
Raději bych nešla a odložila, ono o tu jednu lekci nepřijdeš neboj a polévání můžeš trénovat doma ve vaně sama do příští lekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
28.3.09 12:47

Já bych nešla, počkala bych přes víkend, jak se to vyvrbí. Plavání mu neuteče a pokud není úplně zdraví, může se mu námahou a i drobným prochladnutím nemoc vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
28.3.09 22:14

ahojky, Pája měl taky virozu, mudra nám doporučila alespon týden na rekonvalescenci, na plavču jsme nebyli už 4×, tak snad příští týden už budeme plavčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.09 23:03

Ja bych taky nesla - taky se nam to stalo hned pred prvni lekci, kdy jsem onemocnela ja a chytla to ode mne dcera, takze jeden tyden marod ja, dalsi tyden mala a dalsi tyden doporuceny dr. na rekonvalescensi. Navic mame plne nahrady, tak jsem si to vyplavaly pak dodatecne. Hanka

• Citovat
  • Upravit
65
30.3.09 11:09

Ahoj holky, děkuju za rady. Nakonec jsme nešli, malej měl pak i teplotu a z nosánku teklo víc a víc, tak jsme se léčili. Asi je lepší nic neuspěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí