Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky…opět zakládám nové téma..............ačkoli mám druhé dítko, tak jsem taková ustaraná, přesněji řečeno ustaranější, než při prvním…pořád o něčem přemýšlím
![]()
Jde mi o to, že moje dvouměsíční holčička právě leží na hrací dece-už pozoruje hračky a mě ted napadlo, jestli nemůže nedejBůh prochladnout
Sice má pod hrací dekou jednu silnější deku a je samozřejmě přikrytá, ale!!!!!
Vím to podle sebe, že když ležím na zemi, tak i když mám pod sebou nastláno-rovnám si takhle záda, tak prostě po určité době mi je zima
![]()
Nestalo se vám, že by vaše miminko mělo z hrací deky nějaké potíže?????
Popřípadě-jak dlouho necháváte miminko na hrací dece?????
Díky díky díky.................
Tak na ní jednoduše šáhni, pokud bude studená, tak dooblékni nebo zvedni ze země, pokud bude teplá, tak je OK ![]()
Ditto,
jestli máš pod hrací dekou ještě jednu a ještě je malá přikrytá…tak podle mě nemůže prochladnout…upřímně, nikdy jsem děti na zemi nepřikrývala ani nedávala druhou deku pod hrací a problém nebyl…
pokud by se ti něco nezdálo, šáhni na ni a uvidíš. ![]()
Zdenik
Adam si hrál na dece cca od 2 měsíců a pod hrací dekou měl také ještě jednu deku a bylo to vždy v pohodě. Vydržel tam vždy tak slabou hodinku.
Ahoj, syn na dece vydrží i hodinu. Jen zavřu dveře, aby nebyl pruvan a občas kouknu, jestli je teplounkej. Zatim, ale nikdy neprochladnul a to ho nepřikrývám. Takže je malá určitě dobře chránená ![]()
Haha,docela me potesilo ze je nekdo jeste vetsi plasan nez ja
![]()
Jinak ja taky kontrolovala ,ruce,nohy a pod dvere treba dala deku,aby netahlo…
Holky všem moc díky…tak jste mě uklidnily............
Jo plašan-to já jsem teda.............kolikrát už ze mě i rodina nemůže, na co všechno nepřijdu-no ale co můžu dělat…ta hlava pracuje pořád
![]()
Tak díky ![]()
Klarka je na zemi na hraci dece od narozeni temer cely den (vyjma kojeni, prochazky ap.), od mala tam pres den spavala (ted uz bohuzel ne, jak usne a polozim ji, je rev
). V obyvaku na koberci mam hraci deku, kdyz spala prikryla jsem ji, ale jinak nic dalsiho neresim. V kuchyni mame jen lamino, pokud se plazi mimo hraci deku, dam ji teplejsi dupacky, at ma bricho v teple, jinak pod hraci deku dalsi deky nedavam. Ale patrim k tem, ktere nefandi oblikani deseti vrstev a pak jeste dite do fusaku, kdyz se jde na prochazku, tak tady mozna budu vyjimka. Kdyz sedim na zemi, taky si pod zadek nic nedavam, tak proc davat pod dite? ![]()
Ditto, malou na dece nepřikrývám, ale pod hrací dekou mám ještě jednu a pod ní takové to velké puzzle, skvěle izoluje ![]()