Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nemate nekdo zkusenost?
Mám 20ti měs. synáčka,3 dny měl průjem, šli jsme k mudre a tam nám udělala výtěr, ve středu byla stolice 2× denne a byla už kašovitá, ve čtvrtek ráno o5 KAŠOVIVÁ, a odpo další stolice ale už tam měl pár teček krve, teda zdálo s emi to jako krev. dneska jedna stolice a o5 tečky asi tak 5…
Výsledek výtěru ještě nemáme, tak nevím zda máme jet do nemocnice nebo počkat do pondělí
Myslím si, že to je následek podrážděného střeva…uvidíte z výsledků výtěru..Asi bych ještě vyčkala, pokud synek nemá větší potíže, jako bolesti břicha..
To bude po tom průjmu ( jak je střevo a konečník podrážděný), vydrž na výsledky výtěru.
Ahoj,
malý měl neco podobného. Vyklubala se z toho campylobakterie. Ta je typická pro krev v průjmu. Dbej na to, aby malý hodně pil. A nasaď bezmlíkovou dietu.
Přeji bzrké uzdravení.
U nás taktéž - campylobakter. Skutečně prý typický příznak. Jinak pozor, můžou udělat výtěr a nic nezachytí, když u druhého kontrolního výtěru doktorka jásala, jak se toho pěkně zbavil, nadhodila jsem, že mu pořád není dobře, tak udělali další a měl ho tam…
Jestli jste byli na výtěru, tak je to o. k.
Jinak obě děti moje, když měli velký průjem, tak občas jsem zahlédla takové krvavé nitky, může to být i z podráždění nebo z toho, jak tlačí…výtěr měli vždy negativní a po průjmu bylo zase vše v pohodě, i když bobky jsem pak kontrolovala furt ![]()
No ja je kontroluji furt, od 1mesice jak jsme meli tu campylobakterii, a pak nas trapili obcas hleny, tak vzdy s plenou litam pod svetlo astuduju, pridadam si jak blazen