Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neuspavej na silu, nema to cenu.
Za ty nervy to nestoji.
Co dat spat pozdeji nebo do kocaru?
@Lucie_Sx píše:
Neuspavej na silu, nema to cenu.
Za ty nervy to nestoji.Co dat spat pozdeji nebo do kocaru?
Přesně tak, když nespí, tak to zřejmě nejde. Nejlepší je spánek na vzduchu ![]()
Nejsi jediná, kdo ztratil někdy nervy. Řekni si ale o pomoc, aby se to nestávalo častěji a ty jsi nemusela mít výčitky
Jé, víš kolikrát se ti to ještě stane? To nejnáročnější období máš ještě před sebou
Zkus se sama zamyslet, co jsou pro tebe priority, jestli je to dítě spící v době, kdy ty očekáváš, že spát má, nebo klid doma
Já teda „na sílu“ někdy také uspávala, když mi bylo jasné, že dítě nemůže zabrat kvůli přetažení, to už maminka většinou v tomto věku pozná a ta chvíle „imobilizování“ a vnitřního vzteku rodiče za to vyspalé a klidné dítě stojí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se tu trošku vyzpovídat. Cítím se opravdu strašně. Věc se má tak, že dnes dcera 9měsíců nechtěla odpoledne vůbec usnout a už byla protivná. Takže už mi překypěly nervy a byla jsem na ní hnusná. Zvyšovala jsem hlas a jak jsem ji neustále vracela, aby si lehla, tak jsem ji už brala hrozně rychle. Strašně se za to stydím a je mi to moc líto. 🥺 Kdyby šel čas vrátit zpátky, tak se takhle už nechovám, ale v tu chvíli jsem už byla na pokraji nervového zhroucení. Jsem s malou téměř celé dny jen sama, tak je toho na mě někdy už dost a dnes tohle…Ach jo…
Resis nesmysl, zacina ti narocnejsi obdobi, kdy mimino zacina byt ditetem. Rodicovstvi neni o roztomilych miminech, ktere zustanou tam kde je nechas. Nasledujici roky pochopis, ze 1. rok s ditetem je uplna pohoda, proti tomu co prijde. Necti blbe clanky o narocnosti porodu, sestinedeli, rustovych spurtech, to nejnarocnejsi te teprve ceka a oddychnes si teprve az dite vyleti z hnizda a nekdy mozna ani pak ne.
Ahoj, chci se tu trošku vyzpovídat. Cítím se opravdu strašně. Věc se má tak, že dnes dcera 9měsíců nechtěla odpoledne vůbec usnout a už byla protivná. Takže už mi překypěly nervy a byla jsem na ní hnusná. Zvyšovala jsem hlas a jak jsem ji neustále vracela, aby si lehla, tak jsem ji už brala hrozně rychle. Strašně se za to stydím a je mi to moc líto. 🥺 Kdyby šel čas vrátit zpátky, tak se takhle už nechovám, ale v tu chvíli jsem už byla na pokraji nervového zhroucení. Jsem s malou téměř celé dny jen sama, tak je toho na mě někdy už dost a dnes tohle…Ach jo…