Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď jsem si to rozklikla na PC a bude to spíš suchohřib. A ten klobouk má světlejší protože je vyšisovaný. Že nerostl ve stínu…
@aiwwa píše:
Teď jsem si to rozklikla na PC a bude to spíš suchohřib. A ten klobouk má světlejší protože je vyšisovaný. Že nerostl ve stínu…
Všechny rostly ve stínu ![]()
@misha alex píše:
Já to vidím na kříšť. A ten ne nejedlý.
Tak ten je hořký, to by jí nechutnal.
@Anonymní píše:
Všechny rostly ve stínu
Jasně, ale určitě tak nebude takový stín jako v lese? Už jsi je snědla? ![]()
@aiwwa no pár syrových odpoledne
miluju syrový houby…teď dělám omáčku a koštuju. Chutnaj prostě jako… hřiby ![]()
A to víš, že lidi, kteří se otrávili muchomůrkou si náramně pochutnali? Ony totiž i smrtelně jedovaté houby jsou výtečné chuti. Jen s malým detailem, že ti do pár hodin selžou třeba ledviny. ![]()
@zuzikka píše:
A to víš, že lidi, kteří se otrávili muchomůrkou si náramně pochutnali? Ony totiž i smrtelně jedovaté houby jsou výtečné chuti. Jen s malým detailem, že ti do pár hodin selžou třeba ledviny.
Ano, do pár hodin.Ja je měla už odpoledne
a jsem fit a teď mi kamarádka poslala fotku úplně těch samých co je za sídlištěm a oni měli včera smaženici a žijí ![]()
Mimochodem srovnavas muchomůrku a hřiby? Tyto houby co jsem přidala se dají zaměnit buď s kovářem, kolodejem a nebo Kristem( ten je hořký) a ani jeden není jedovatý. Jeden z nich Nejedlý ale to se vařením podda
takže asi tak…muchomůrky jsou trošku jiného rázu
Dívala ses na ten seznam modrajících hřibů, na který jsem sem dávala odkaz? Opravdu to není jen kovář, koloděj a kříšť…
Ale když to bereš tak, že ti 9 z 10 lidí napsali, že je to jedlé, a tak to sníš, tak prosím. Každý svého štěstí strůjcem.
Zakladatelko, ty jsi buďto troll nebo úplný hlupák. Možná by nebylo úplně od věci, kdyby @admin odkryl tvoji identitu, protože na tvém dotazu není nic intimního, a za další by ti v případě otravy mohli poslat rychlou, pokud jsou schopni tě podle IP adresy lokalizovat. Jíst syrové houby, které nejsi schopná přesně určit, je hodně velký hazard. Hlavně tím nekrm nikoho dalšího.
Jsem anonymní, právě proto aby někteří neměli na tohle připomínky, že sbírám u cesty houby
poprosím admina spíš aby smazal tuhle diskuzi, než aby mě odtajnil.Uz přispívat nebudu.
Svoji chybu si uvedomuji.Ano,jsem hlupák. Omlouvam se.Uz jsem psala adminovi, aby to smazal.
Já tě podpořím, přijde mi to jako kovář (modrák), byla bych přesvědčená a taky bych ho snědla. O víkendu jsme jich měli půl koše, plus půl koše suchohřibů kuřátek a pár praváků.
Začaly růst.
@belladonna píše:
Já tě podpořím, přijde mi to jako kovář (modrák), byla bych přesvědčená a taky bych ho snědla. O víkendu jsme jich měli půl koše, plus půl koše suchohřibů kuřátek a pár praváků.Začaly růst.
A sbírala jsi je uprostřed města, kde denně projíždí spousta aut? Asi ne, že. Navíc jedna z houbařských zásad je nechat být houby, které neznáš. Jako dítě i dospívající jsem jezdila na houby často, ale sbírali jsme je v lesích okolo Bezdězu.