Krmení - budit nebo nebudit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
20.5.12 14:05
@Neit píše:
A to ho mám nechat o hladu, když křičí, že chce ještě a má hlad?

Obecne se rika, ze by dite melo vypit 120-150 ml na kilo vahy, podle moji doktorky treba jen 100 ml. Muj syn ma obdobi, ze bud pije hodne a to az tak, ze by vypil ctvrt litru najednou, nema hlad, jen bere dokud davaji, dam primerene a pak soupnu dudlik.Bobuzel u kojeni se to hlida hur.

• Citovat
  • Upravit
84
20.5.12 16:10

mě dr říkal, že pokud těch 120 zvládne, tak je to v pohodě. Taky jsem si myslela, že je to prostě dokud se dává tak bere. Ale když jsem ho šoupla do postýlky, tak pořád fňukal, dala jsem dudlík a po chvilce se vztekal, že z toho nic neteče. Zkoušela jsem si ho nevšímat, že se prostě vyvzteká, usne a za pár hodinek dostane znovu. Ale probral se tak do půl hoďky, tak jsem mu dala napít a byl pak zas klid.
Když to v pohodě zvládne a moc toho nevybryndí, tak já v tom problém nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
20.5.12 20:34

Asi máš fakt velkého hladovce. První měsíc jsem musela vážit a dokrmovat, takže si pamatuji, že měl necelé 3 kg a hlídala jsem, aby vypil v průměru těch 70 ml za kojení - musela jsem i budit po 3 hodinách. Přibíral ukázkově. Ale každé mimi je jiné. Tak pokud myslíš, že má hlad, tak mu dej. Jen bych si rozmyslela to kojení. Na přímo je to fakt lepší. Na druhou stranu pokud to nejde, tak se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
22.5.12 08:40

ahoj-já mám 17 denní miminko a budí se mi sám po 3-3,5 hodinách i v noci.V porodnici toho namluví!!Mně říkali ať budím co 2 hodiny,protože hodně shodil a mně se po císaři nechtělo spustit mléko.Jenže to bylo hrozné.Já ho nakojila,on usnul za hodinu a já ho měla zase hned budit na další kojení??Když mi na první prohlídce řekla,že přibral za 5 dnů 100 g tak jsem to hodila za hlavu a kojím jak se vzbudí.Ale pravda je,že kdyby spal 4 hodiny,tak budím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
22.5.12 12:27

já ho teď nechávám ať si spí jak dlouho chce a krmím teprve až když se vzbudí. Jen před spaním, pokud se sám neprobere, tak ho vzbudím, ať nás nebudí půlhoďky po lehnutí. Většinou se budí po 3-4h, podle dávky co dostane. Na váze přibírá pěkně, takže ho nechávám. Kdybych ho měla budit, tak jak mi říkali v porodce, tak nedělám celý den nic jiného, než že jen krmím a přebaluju. Takhle si alespoň stihnu udělat nějakou práci a odpočinout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
26.8.12 17:56

Ahojda maminky.. mam dotaz,.. mam dvojcatka holky a je jim 25 dni.. byla jsem s nimi v porodnici 20 dni(nedonosené-cekali jsme na 36+0) a tam jsme krmili po 3 hdoinach pravidelne.. ale kdyz jsem doma, mam je nechat spinkat? nebo po tech 3 hodinach budit?? nekojim, baští nutrilon nenatal, ted maji neco kolem 2.8 kg.. prosim o rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.8.12 18:40

Já ti odpovím i sem, dokud nemají alespoň 3kg, budila bych, vypijou ti strašně málo, že jsou malinké. To vydrž, alespoň než přejdete na normální mléko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tini
26.8.12 19:26

Taky bych budila dokud nebude jistota, ze pekne prospivaji, pribyvaji a hlasi se o jidlo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová